Ioana Sfârlea
11.07.2019
Știri

Alertă la Băile Tușnad: Un urs s-a rănit într-un geam spart după ce a vrut să intre într-un hotel

Alertă la Băile Tușnad: Un urs s-a rănit într-un geam spart după ce a vrut să intre într-un hotel
Autoritățile din Harghita sunt în alertă și caută un urs care a încercat, joi, să intre într-un hotel din stațiunea Băile Tușnad. Animalul s-a speriat și a fugit după ce a spart un geam care l-a tăiat la un picior, transmite corespondentul Mediafax.

Jandarmii au fost anunțați, joi, că în zona stațiunii Băile Tușnad s-ar afla un urs rănit. Persoana care a sunat la 112 a anunțat că ursul a încercat să intre într-un hotel din stațiune și, după ce s-a rănit spărgând un geam, a fugit spre pădurea din apropierea traseului ce trece pe lângă Turnul Apor, spre Lacul Sfânta Ana.

Potrivit purtătorului de cuvânt al IJJ Harghita, Gheorghe Suciu, în zonă a fost trimisă imediat o patrulă de jandarmi montani care să găsească locul în care se află animalul rănit.

De asemenea, au fost anunțate Garda Națională de Mediu – Comisariatul Județean Harghita, Direcția Sanitar-Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Harghita și Asociațiile de Vânătoare Sfânta Ana și Băile Tușnad.

„Jandarmii asigură zona pentru a nu permite accesul turiștilor în aria unde se presupune că s-ar afla ursul rănit, precum și pentru a da posibilitatea specialiștilor de a căuta animalul vătămat”, a declarat reprezentantul IJJ Harghita.

Foto: (caracter ilustrativ)

 

×
Inchide