• Publicat:
Știri

ALERTĂ METEO. Prognoză specială pentru Capitală: Disconfort termic accentuat în weekend

ALERTĂ METEO. Prognoză specială pentru Capitală: Disconfort termic accentuat în weekend
Vremea rămâne călduroasă în Capitală, ajungându-se la 32 de grade. În weekend, disconfortul termic va fi accentuat, dar se vor înregistra și averse, descărcări electrice și intensificări ale vântului.

Potrivit prognozei speciale pentru Capitală, emisă de ANM, vineri vremea va fi în continuare călduroasă, iar în orele amiezii disconfortul termic va fi ridicat. Temperatura maximă va fi de 30…32 de grade, indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și depăși ușor pragul critic de 80 de unități.

Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare după-amiaza și spre orele serii, când probabilitatea pentru averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului și vijelie va fi ridicată. Ploile vor putea avea caracter torențial și vor fi condiții de grindină. Temperatura minimă va fi de 17…19 grade.

Sâmbătă, vremea se va menține călduroasă, iar disconfortul termic accentuat. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări după-amiaza și seara, când vor fi condiții pentru averse, descărcări electrice și intensificări ale vântului ce vor putea lua aspect de vijelie. Temperatura maximă va fi de 31…32 de grade, iar cea minimă de 18…19 grade

Duminică, vremea călduroasă va persista, iar disconfortul termic se va menține accentuat în orele amiezii. Cerul va fi variabil, iar cu o probabilitate mai mare spre seară și noaptea vor fi perioade în care temporar înnorările vor fi accentuate și se vor semnala averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperatura maximă va fi de 32…33 de grade.

Foto: Mediafax Foto / Andreea Alexandru

Inchide