Alexandru Rafila: „Sunt infectat cu COVID-19. Cât se vede, mă simt bine”

Alexandru Rafila: „Sunt infectat cu COVID-19. Cât se vede, mă simt bine”
Alexandru Rafila, despre varianta Delta/ Sursă Foto: Mediafax Foto
Publicat: 10/12/2020, 21:01
Actualizat: 06/04/2021, 15:18

Alexandru Rafila, propunerea PSD pentru funcţia de premier şi reprezentantul României la Organizaţia Mondială a Sănătăţii, a confirmat, joi seară, la Antena 3 că este infectat cu COVID-19.

Rafila: „Mă simt bine, sunt în izolare la domiciliu”

„Mă simt bine, sunt în izolare la domiciliu. S-a confirmat infecţia şi în cazul meu. S-a confirmat a doua zi după ce am intrat în izolare. Cât se vede, sunt ok.

Am purtat mască… Problema a fost contactul cu un alt coleg care se testase cu foarte puţin timp în urmă. Am mâncat împreună, copiii noştri s-au jucat împreună.

Acesta a fost momentul în care am aflat – după câteva zile – că aş putea să fiu infectat, pentru că în cazul acelui coleg se confirmase infectarea cu coronavirus”, a spus Alexandru Rafila.

Alexandru Rafila, primele măsuri pe care le va lua dacă va ajunge premier

„Prima măsură ar fi să alegem o echipă de miniștri, care să poată să răspundă situației actuale. În mod evident, actualul Guvern a reușit să gestioneze doar o parte în ceea ce privește pandemia. Măsurile, pe latura medicală, cu toate că au existat sfaturi din partea experților, nu au fost implementate. Atât sistemul de sănătate publică, care ar putea să oprească transmiterea Covid și sistemul de asistență medicală, depășit, trebuie să răspundă rapid cerințelor pandemiei și ale oamenilor. Doar dacă rezolvăm această problemă medicală putem să ne gândim la repornirea economiei și la o viață socială cât mai aproape de realitate” a declarat Alexandru Rafila, la Realitatea Plus.