Alte trei persoane au murit din cauza gripei. Numărul total de decese a ajuns la 35

Alte trei persoane au murit din cauza gripei. Numărul total de decese a ajuns la 35
Publicat: 19/02/2018, 14:47
Actualizat: 26/03/2019, 05:07

Institutul Național de Sănătate Publică (INSP) informează, luni, prin Centrul Național de Supraveghere și Control a Bolilor Transmisibile (CNSCBT), că, pe 12 februarie 2018, a fost confirmat decesul din cauza virusului gripal B, în cazul unei femei de 80 de ani, din București, aceasta având condiții medicale preexistente.

Două zile mai târziu, a fost confirmat un alt deces din cauza gripei. Mai exact, un bărbat în vârstă de 75 de ani din județul Mureș a murit, confirmat fiind cu virus gripal tip B și având, de asemenea, condiții medicale preexistente.

Totodată, pe 18 februarie 2018, o femeie de 47 de ani din județul Argeș a murit, confirmată cu virus gripal tip B, dar fără condiții medicale preexistente cunoscute.

Niciunul dintre ei nu era vaccinat antigripal.

Numărul total de decese de la debutul sezonului 2017-2018 a ajuns astfel la 35.

Ministerul Sănătății a transmis populației o serie de măsuri care trebuie luate la nivelul atât al spitalelor, școlilor sau al farmaciilor, cât și de fiecare persoană în parte, pentru a preveni eventuale îmbolnăviri cu gripă. Astfel, managerii de spitale au obligația să se asigure că sunt respectate cu strictețe măsurile igienico-sanitare în unitățile sanitare și că personalul medical are la dispoziție și poartă echipamentul de protecție.De asemenea, Ministerul Sănătății a solicitat direcțiilor de sănătate publică să prezinte, în cel mai scurt timp, o situație a stocurilor de medicamente antivirale specifice pentru gripă existente în spitale și, după caz, să solicite suplimentarea stocurilor, astfel încât să fie disponibile medicamentele necesare pentru tratamentul pacienților internați.

Și farmaciile trebuie să se asigure că au medicamente și produse necesare prevenirii și tratării gripei.

Totodată, avertizează MS, este necesar ca în grădinițe și scoli, în fiecare dimineață, cadrele medicale să realizeze un triaj, astfel încât să poată fi evitată răspândirea virusului gripal.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase