Amantul Elodiei spune că i-a dat o palmă peste față în vacanța din Dubai, apoi nu a mai întâlnit-o

Amantul Elodiei spune că  i-a dat o palmă peste față în vacanța din Dubai, apoi nu a mai întâlnit-o
Publicat: 29/05/2013, 00:27
Actualizat: 28/03/2019, 11:50

Amantul Elodiei Ghinescu, fost angajat al SPP, a declarat, la Tribunalul Argeș, că în august 2007 și-a petrecut vacanța cu aceasta în Dubai, unde au avut o neînțelegere, iar el i-a dat o palmă peste față, și că apoi și-a cerut scuze pe mail, însă avocata nu i-a mai răspuns și nu s-au mai întâlnit.

Cristian Cioacă a fost adus, marți, la Tribunalul Argeș, unde se judecă un nou termen în dosarul în care polițistul este acuzat de uciderea fostei sale soții Elodia Ghinescu.

MASTERCHEF. Aida Parașcan, noul MASTERCHEF, primele declarații după ce a câștigat concursul: „Vreau să am o emisiune”

La instanță au fost citați 17 martori, doi dintre ei cu mandat de aducere, întrucât nu s-au prezentat la termenul anterior, din 30 aprilie, când au fost audiate primele persoane.

Printre martorii audiați s-a aflat și Ilie Cristian, amantul Elodiei Ghinescu, fost angajat al Serviciului de Protecție și Pază, care a spus că a cunoscut-o pe avocată pe internet, în prima jumătate a anului 2006.

„În august 2007 ne-am întâlnit în Dubai, unde am petrecut o vacanță împreună, eu fiind atunci în misiune în Afganistan. În timpul vacanței am avut o neînțelegere și am lovit-o pe Elodia, i-am dat o palmă peste față. Ulterior, mi-am cerut scuze prin mail, dar nu am primit un răspuns de la ea. Elodia nu a părut afectată nici fizic și nici psihic de această palmă și nu a avut nevoie de îngrijiri medicale. (…) Am încercat să o contactez pe Elodia după 25 august, când s-a încheiat excursia în Dubai, dar nu am reușit să iau legătura cu ea. Despre dispariția ei am aflat de la televizor, în timp ce mă aflam în Afganistan, iar primul gând a fost că s-a întâmplat ceva grav”, a declarat Ilie Cristian în fața judecătorilor Tribunalului Argeș.

Ilie Cristian nu a precizat motivul neînțelegerii, iar avocata lui Cristian Cioacă, Maria Vasii, l-a întrebat dacă își amintește conținutul mail-urilor pe care acesta i le-a trimis Elodiei în luna iulie 2007 și în care vorbea despre „o decizie nebunească a ei, care s-ar putea lăsa cu vărsare de sânge”, bărbatul răspunzând că au fost aproximativ 600 de mail-uri între el și Elodia și că nu își mai amintește conținutul acestora, precizând că nu-și aduce aminte să fi dat un asemenea mesaj și nu știe despre ce este vorba.

De asemenea, întrebat despre relația dintre Cristian Cioacă și Elodia Ghinescu, Ilie a precizat că nu întrebat-o niciodată pe avocată despre căsnicie.

„Niciodată victima nu s-a plâns de relația cu soțul ei, nu a spus că ar fi fost agresată vreodată”, a spus bărbatul.

Ulterior, Ilie Cristian a părăsit instanța, iar la întrebarea jurnaliștilor dacă știe ce s-a întâmplat cu Elodia a răspuns: „Habar n-am!”.

Până în acest moment au fost audiați un polițist din Argeș, prieten cu Cioacă, menajera din casa lui Cioacă și a Elodiei de la Brașov, un prieten al lui Cioacă din Pitești și un polițist de la IPJ Brașov, cel căruia Cioacă i-a reclamat dispariția Elodiei.

Cristian Cioacă este încarcerat la Penitenciarul Colibași.

În 30 ianuarie, Cristian Cioacă a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului instanței supreme pentru omor calificat și profanare de morminte, după mai bine de cinci ani de la dispariția soției sale, avocata Elodia Ghinescu.

Procurorii arată în rechizitoriu că în noaptea de 29 spre 30 august 2007, „pe fondul unor relații conflictuale preexistente legate de un iminent divorț generat de presupusele relații extraconjugale ale soților, în timp ce se aflau în dormitorul matrimonial, discuțiile au degenerat, context în care Cristian Cioacă i-a aplicat soției sale, Elodia Ghinescu, multiple lovituri, soldate cu decesul acesteia”.

Ulterior, Cioacă a dus trupul soției sale în cada băii principale, unde l-a depesat pentru a-l putea ascunde mai ușor.

„Folosind o geantă de voiaj de dimensiuni mari, pe care victima o cumpărase în timpul vacanței în Dubai, precum și perdeaua de duș din baia aferentă dormitorului (aceasta din urmă fiind menită a împiedica eventualele scurgeri de sânge), inculpatul Cioacă Constantin Cristian a transportat fragmentele de cadavru în portbagajul autoturismului și le-a ascuns într-un loc necunoscut. S-a constat și lipsa unor obiecte, precum: un cuțit cu lungimea de 25-30 cm, două prosoape, geanta de voiaj și perdeaua de duș”, notează procurorii în rechizitoriu.

Anchetatorii au precizat că în noaptea în care ar fi ucis-o pe Elodia Ghinescu, copilul minor al celor doi se afla în apartament.

Cristian Cioacă a fost arestat în 5 decembrie 2012, de Curtea de Apel București, care a admis recursul procurorilor față de cercetarea sa în libertate, hotărâtă de Tribunal București.

Probele criminaliștilor, prelevate din locuința Elodiei și a lui Cristian Cioacă, îl indică pe polițist responsabil de uciderea avocatei și tranșarea acesteia. Probe de sânge – identificate cu un aparat special, Crime Light – prelevate de sub zugrăveala apartamentului au fost expertizate, stabilindu-se că grupa sanguină aparține Elodiei.

Elodia Marilena Ghinescu a dispărut de acasă la sfârșitul lunii august 2007, însă Cristian Cioacă, atunci polițist la Poliția din Argeș, a anunțat dispariția acesteia abia în 5 septembrie 2007, la solicitarea șefei lui.

Anchetatorii au luat în calcul, din primele momente, varianta crimei în cazul avocatei, principalul suspect fiind Cristian Cioacă, deoarece s-au găsit urme de sânge în apartamentul celor doi soți și în autoturismul bărbatului. Mai mult, în septembrie 2007, după două săptămâni de la dispariție, anchetatorii au găsit într-o râpă haine având pete cu sângele Elodiei.

În octombrie 2007, într-o râpă lângă Râșnov au fost găsite uniforma de polițist a lui Cioacă, alte obiecte ale acestuia și ale Elodiei.

Elodia Marilena Ghinescu a dispărut de acasă la sfârșitul lunii august 2007, însă Cristian Cioacă, atunci polițist la Poliția din Argeș, a anunțat dispariția acesteia abia în 5 septembrie 2007, la solicitarea șefei lui.

BACALAUREAT 2013. Au început înscrierile la BAC 2013. Calendarul examenului

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Simona Halep, tot mai aproape de retragerea din tenis? Ce lovitură: a fost exclusă
Adevărul despre DECESUL lui Naomi. Ce i-a adus sfârșitul. Dezvăluiri de ultimă oră
Mister în Slănic Prahova, după ce o stradă s-a surpat din senin. Craterul se măreşte...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Ana Maria, tânăra ucisă în Orhei, ar fi ieșit din casa presupusului criminal pe picioarele...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Legea se schimbă în toată România. Decizie pentru părinții care au copii
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Oamenii de știință din domeniul energiei dezleagă misterul strălucirii aurului