Ambasadoarea Franței în România, poziția oficială despre caricatura cu Simona Halep din Charlie Hebdo

Publicat: 15/06/2018, 17:02
Actualizat: 28/09/2018, 06:10

Ambasadoarea Franței la București Michèle Ramis a declarat vineri, referitor la caricatura publicată de revista Charlie Hebdo prin care este ironizată victoria Simonei Halep, că aceasta nu reprezintă în niciun fel sentimentul opiniei publice franceze.

„Victoria istorică a Simonei Halep la turneul de la Roland Garros reprezintă un imens motiv de mândrie pentru Ambasada Franței care vede în ea un simbol frumos și puternic, cu numai câteva luni înainte deschiderea Sezonului România-Franța. Acest Sezon ne va permite să reînnoim și să consolidăm legăturile dintre România și Franța în toate domeniile, inclusiv în cel sportiv. Orice s-ar putea gândi despre acest desen, trebuie să amintesc că libertatea de exprimare și libertatea presei sunt principii fundamentale ale Republicii Franceze. Această publicație nu îl angajează decât pe propriul său autor și nu reprezintă în niciun fel sentimentul opiniei publice franceze”, se arată în mesajul transmis de ambasadoarea Franței, Michèle Ramis, pe pagina de Facebook a instituției.

Revista satirică franceză Charlie Hebdo a publicat recent o caricatură prin care ironizează victoria Simonei Halep de la Roland Garros, în care aceasta apare strigând „Fiare vechi! Fiare vechi!”.

Liderul WTA, Simona Halep, a spus, vineri, că nu are nimic de comentat referitor la caricatura publicată în revista „Charlie Hebdo” în care apare cu trofeul Roland Garros strigând „Fiare vechi!”, precizând că nu e în măsură să zică nimic despre asta.

„Nu vreau să comentez acest lucru. Nu sunt în măsură să zic nimic despre asta”, a declarat Simona Halep, întrebată ce părere are despre caricatura publicată în revista „Charlie Hebdo”. Liderul WTA a fost prezent, vineri, la „Halep Challenge”, o competiție de hochei care se desfășoară la patinoarul din Otopeni.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase