Amendă uriașă pentru un bărbat din Ilfov care și-a abandonat câinele

Amendă uriașă pentru un bărbat din Ilfov care și-a abandonat câinele
sursa foto: Facebook/protectiaanimalelorcji
Publicat: 07/06/2022, 20:58
Actualizat: 07/06/2022, 21:01

Amendă uriașă pentru un bărbat din Ilfov care și-a abandonat câinele în aproprierea Mănăstirii Căldărușani, din comuna Gruiu. Acesta a fost amendat cu numai puțin de 12.000 de lei. Polițiștii au mers în căutarea câinelui, dar nu l-au găsit.

O femeie care trecea prin zonă a observat întreaga scenă și a anunțat autoritățile.

„O doamnă ne-a scris pe Facebook, în data de 3 iunie, că un bărbat a oprit mașina, undeva în zona Mănăstirii Căldărușani, comuna Gruiu, a deschis portbagajul, a scos un câine din sac și i-a dat drumul. Femeia a încercat să-i explice că fapta lui înseamnă abandon, dar lui nu i-a păsat.

Noi am trimis imediat fotografiile primite Biroului Protecția Animalelor din cadrul IPJ Ilfov. Doamna care a văzut totul a dat declarație la poliție”, relatează Protecția Animalelor din CJ Ilfov, pe Facebook.

Potrivit sursei citate, bărbatul a fost amendat cu suma maximă prevăzută de lege, respectiv 12.000 de lei.

Polițiștii au mers în căutarea câinelui, dar nu l-au găsit

Polițiștii au fost în teren să caute câinele, dar nu l-au găsit. Din cauza traumei s-a speriat și a fugit. Mulțumim enorm poliției pentru implicare! Am colaborat foarte bine în acest caz. Și ne-am mișcat repede. Și, de asemenea, mulțumim enorm doamnei care ne-a scris.

Nu trebuie să rămânem indiferenți! Rețineți: abandonul animalelor se pedepsește cu amendă de până la 12.000 de lei. Niciodată nu vom scăpa de problema animalelor de pe străzi, dacă vom continua să aruncăm suflete la margine de drum. Legea e lege pentru toată lumea”, se mai arată în postare.

Marinela Sarbu
Marinela Sârbu este absolventă a Facultății de Jurnalism în cadrul Universității Hyperion din București. În presa scrisă, a activat timp de doi ani ca redactor pe secția Externe în cadrul agenției Mediafax. A lucrat apoi în redacțiile B1Tv citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase