Amenințări cu moartea între doctorii de la INMS, pe fondul refuzului de a consulta sportivi minori

Amenințări cu moartea între doctorii de la INMS, pe fondul refuzului de a consulta sportivi minori
Publicat: 25/05/2016, 19:58

Copii cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani, veniți să-și ia viza medicală obligatorie pentru a practica polo la clubul Steaua, au fost refuzați de către cardiolog. Simona Nanoveanu a chemat poliția. În jurul prânzului, doi polițiști au ajuns în bulevardul Basarabia, la sediul INMS. „Au venit, dar doctorița Marinescu s-a închis cu cheia în cabinet. A refuzat să deschidă ușa. Polițiștii au plecat la un moment dat”, spune unul dintre rezidenții martori la incident, pentru ProSport.

Pe ușa cabinetului de cardiologie era afișată o coală A4 pe care scria cu pixul: „Consultații conform Legii 95/2006 M.S.”. Conflictul e de veche durată și s-a soldat în ultimul deceniu cu două procese, unul civil și unul legal, între conducerea INMS și cardiologul Marinescu. „A fost scandal mare. Doamna doctor Marinescu a amenințat-o cu moartea pe doamna directoare”, a dezvăluit profesorul doctor Anca Ionescu, în exclusivitate pentru ProSport. Declarația este confirmată și de câțiva rezidenți aflați în institut la acea oră.

Cardiologul neagă că a amenințat-o cu moartea pe Simona Nanoveanu, căreia nu-i recunoaște funcția de director adjunct: „Nu am amenințat-o cu moartea. Ar vrea ea să o ameninț. Deci un om total lipsit de moralitate, care nu respectă nicio lege, nimic. Dacă ai depus jurământul lui Hipocrate, îți respecți colegii, nu intri peste mine, nu pui presiune. Nu am amenințat-o cu moartea, ea este moartă. Este o infractoare, atâta tot”.

Adriana Maria Marinescu a dezvăluit conținutul dialogului cu Simona Nanoveanu, potrivit ProSport: „Nu este sportiv în România care să nu vrea să-i omoare. I-am spus clar: >”.

Simona Nanoveanu nu a putut fi contactată. Contactat de ProSport, ofițerul de serviciu de la secția 9 de Poliție, pe raza căreia se află Institutul de Medicină Sportivă, a refuzat să comenteze pe tema intervenției de la sediul institutului.

Marți, 31 mai, componenții naționalei de fotbal a României sunt programați la Institutul Național de Medicină Sportivă pentru vizita medicală înainte de turneul final Euro 2016.

Mijlocașul camerunez Patrick Ekeng, decedat pe data de 6 mai, a fost consultat de cardiologul Maria Marinescu pe 12 ianuarie 2016. Doctorul a considerat că fotbalistul nu are nicio problemă cardiacă, însă l-a trimis la o ecocardiografie la Medas, o clinică privată aflată sub contract de imagine cu clubul Dinamo. Cordul lui Ekeng a fost considerat sănătos, însă autopsia a relevat anomalii.

Ulterior decesului, conducerea INMS a ridicat mai multe semne de întrebare în privința acurații controlului efectuat de cardiolog. Potrivit unor surse din institut, conducerea a început cercetarea disciplinară împotriva colegei cardiolog. La rândul său, Maria Marinescu acuză că directorul Răzvan Bușneag și directorul adjunct Simona Nanoveanu nu au aviz de liberă practică. „Ei (n.red – conducerea INMS) nu au avizul de liberă practică și nici nu sunt specialiști. Nu poți să tot chemi lumea să fie consultată de persoane care nu au nici măcar pregătirea portarului. Avizul nu avea parafa mea. Dacă a plecat pe alt nume, acela răspunde”, a declarat Maria Marinescu pentru sursa citată.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cine a ucis-o pe Karen în 1966? Misterul a fost elucidat abia acum, iar descoperirea...
Anunţul momentului! Este vorba despre Florin Piersic
Scandalul care a distrus-o pe faimoasa jucătoare de tenis: tatăl ei, acuzat că a avut...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Unei femei i s-a cerut să se târască și să mugească la interviul pentru job....
De necrezut! Pe ce dată pică Paștele în 2025? Se întâmplă asta o dată la...
Boala RARĂ care îl face să pară 'însărcinat' tot timpul. Nici măcar medicii nu se...
Mesaje de Paște 2024. Urări calde și felicitări pentru cei dragi
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Program Metrorex și STB de Paște 2024. Cum vor circula mijloacele de transport în Capitală,...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Xi Jinping vizitează Franţa, Ungaria şi Serbia pe fondul disputei privind tarifele comerciale din UE
SURPRIZĂ de PAȘTE: o frumoasă PLOAIE de METEORI!
Absolut toți românii sunt obligați. Legea a intrat deja în vigoare. Trebuie să-ți cedezi locul
Daniel Pavel se pregătește de nuntă. Detalii legate de marele eveniment
Felicitări și mesaje de Paște Fericit 2024. Urări frumoase de trimis pe Whatsapp și SMS-uri
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Gabriela Cristea, mesaj pentru cei care nu vor primi cozonacii săi de Paște. Care este...
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
O femeie a câștigat 1 milion de dolari la loterie de două ori în 10...