ANAF verifică cea mai mare indemnizație de creștere a copilului: „Nu se pune problema ca acest Guvern să taie sau să plafoneze indemnizația pentru creșterea copilului”

ANAF verifică cea mai mare indemnizație de creștere a copilului: „Nu se pune problema ca acest Guvern să taie sau să plafoneze indemnizația pentru creșterea copilului
Publicat: 06/09/2016, 13:28
Actualizat: 06/09/2016, 20:17

„Acea indemnizație nu se suspendă, ci nu s-a plătit încă pentru că se fac niște verificări acolo. ANAF-ul face niște verificări după care se plătește. Ea nu a fost plătită încă, nu e vorba de suspendare, doar că beneficiarul nu a fost în țară și când se întoarce, atunci poate fi verificat”, a declarat, pentru MEDIAFAX, oficiali din cadrul Ministerului Muncii.

Verificările ANAF vin în contextul în care topul indemnizațiilor pentru creșterea și îngrijirea copilului este condus de un părinte din Sibiu, cu venituri lunare de 187.158 lei și o indemnizație de 159.084 lei, venit realizat ca membru asociat sau persoană autorizată să desfășoare o activitate independentă.

Locul secund este ocupat de o mamă din București, cu venit de 110.786 lei și indemnizație de 94.168 lei, din același tip de activitate, iar pe locul trei este un părinte din Constanța, cu venituri de 87.874 lei și indemnizație lunară de 74.693 lei.

Ministrul Muncii, Dragoș Pîslaru, a declarat, luni seară, că nu se pune problema ca Guvernul să taie sau să plafoneze indemnizațiile pentru creșterea copilului, precizând că Parlamentul trebuie să schimbe lucrurile, în cazul în care e ceva de remediat.

„Nu se pune problema ca acest Guvern să taie sau să plafoneze indemnizația pentru creșterea copilului. Parlamentul, care a adoptat această legislație, este singurul for care în mod normal este cel care ar trebui să se uite și să vadă care sunt aceste consecințe. În calitate de Guvern, nu o să lansăm ordonanțe care să corecteze Parlamentul, ci tot ceea ce ne propunem este ca să ne uităm exact să vedem cum au fost făcute estimările în Parlament inițial și să vedem foarte clar ce se impune să se facă de către Parlament, forul care a și inițiat această măsură. (…) Forul legitim care are posibilitatea de a schimba aceste lucruri este Parlamentul. Forul care a emis-o trebuie să o și remedieze, dacă e ceva de remediat”, a declarat ministrul Muncii, Dragoș Pâslaru, la Digi 24.

Ministrul Muncii a precizat că era obligat, în condițiile în care a constatat că există aceste cifre, să le facă publice, că „nu putea să țină sub preș o asemenea realitate”.

Reprezentanții ministerului au atras atenția, într-un comunicat de presă remis MEDIAFAX, că „după numai o lună de aplicare a măsurii adoptate în prima parte a anului de către Parlament, se înregistrează deja un dezechilibru în distribuirea echitabilă a resurselor bugetare alocate pentru plata ICC, iar această situație trebuie dezbătută public în următoarea perioadă”.

Potrivit informațiilor primite de la Agenția Națională pentru Plăți și Inspecție Socială, obținute în urma unui studiu realizat la solicitarea ministrului Muncii, un procent de numai 0,17% din totalul celor 142.990 beneficiari ai indemnizației pentru creșterea copilului, adică 242 persoane, consumă o treime din bugetul alocat, existând chiar cuantumuri care ajung la echivalentul în lei a 35.000 euro.

Ministerul Muncii a avertizat că impactul bugetar pentru plata drepturilor aferente lunii iulie a fost de 70 milioane lei, cu 20 milioane lei mai mult față de estimarea inițială.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona...
Milioane de români rămân fără pensii, în prag de Paşte! Veste teribilă pentru pensionari
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Au păcălit poporul cu televizorul! Ce înseamnă, de fapt, cifrele scrise de Sorin în baracă,...
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic...
Experiment: un tânăr a devenit om al străzii pentru a demonstra că poate ajunge milionar...
"Am călătorit în timp". Profesorul ieșit din comă a fost în anul 3906 și spune...
Ce spunea Vali Vijelie despre posibilitatea de a-și înșela soția: „Ochii văd, inima cere!”. Dezvăluirile...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Compania coreeană Hanwha vrea să înfiinţeze în România un hub industrial pentru Europa
Au editat ADN-ul uman cu Inteligența Artificială! Ce-a urmat este ULUITOR
S-a dat decizia pentru TOATE FEMEILE, inclusiv cele din România. Noile norme vor fi total...
Decizie crucială pentru șoferii din România. Totul s-a decis astăzi
Ce legătură este între Anamaria Prodan și Gabriela Lucuțar. Impresara și Regina Întunericului se cunosc...
Când cresc salariile în România! Breaking news
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Lovitura dură pentru TikTok! Comisia Europene suspendă noul program al platformei: ”Există riscuri pentru sănătatea...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
A fost făcută prima radiografie din lume cu un singur atom