• Publicat:
Știri

Anchetă la școala din Pungești după ce o învățătoare ar fi bătut 15 elevi de clasa întâi

Anchetă  la școala din Pungești după ce o învățătoare ar fi bătut 15 elevi de clasa întâi
Anchetă la școala din Pungești după ce o învățătoare ar fi bătut 15 elevi de clasa întâi

În urma anchetei făcute de către inspectorii ISJ Vaslui la Școala Pungești, s-a constatat că cele sesizate se confirmă în totalitate, elevii fiind loviți la palmă cu o nuia de către învățătoare, pe motiv că nu-și făcuseră tema la aritmetică, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Cu excepția unui singur copil, toți ceilalți 15 elevi au fost bătuți de către învățătoare care, însă, nu a putut fi audiată pe motiv că nu a mai venit la școală după ce a fost suspendată din activitate, pe o perioadă de zece zile, ca urmare a avizului unui medic de medicina muncii.

„Cadrul didactic în cauză este cunoscut cu probleme medicale, fiind operată de două ori pe creier. Femeia este în ultimul an de activitate și recomandat ar fi să nu mai revină în activitate, ci să-și rezolve problemele de sănătate, mai ales că părinții spun că învățătoarea a mai avut accese de furie în fața elevilor. Oricum, dacă va dori să revină în activitate, nu o va putea face fără avizul medicului de medicină muncii, care își va asuma răspunderea pentru acel document”, a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX inspectorul general al ISJ Vaslui, Gabriela Plăcintă.

Întrunit în regim de urgență, Consiliul de Administrație al Școlii Pungești a declanșat propria comisie de anchetă, care va stabili sancțiunea pentru învățătoare, putându-se merge, în acest caz, până la desfacerea contractului de muncă.

În ceea ce-i privește pe elevii rămași fără învățătoare, copiii vor avea, cel puțin pe perioada celor zece zile de suspendare, un cadru didactic suplinitor, angajat la plata cu ora.

Inchide