• Publicat:
Știri

ANPC a aplicat amenzi de 172.000 lei în Piața Domenii din București

ANPC a aplicat amenzi de 172.000 lei în Piața Domenii din București
Inspectorii ANPC au efectuat 19 acțiuni de control pentru verificarea respectării prevederilor legale din domeniul protecției consumatorilor în Piața Domenii din Bucuresti și au aplicat sancțiuni în valoare de 172.000 lei și patru avertismente, potrivit unui comunicat.

Controalele au vizat verificarea respectării prevederilor legale la comercializarea articolelor textile și de încălțăminte, a produselor cosmetice și a produselor alimentare. De asemenea s-au efectuat verificări la unitățile de alimentație publică din incinta pieței, potrivit unui comunicat transmis de ANPC.

Pentru deficiențele constatate au fost aplicate 15 amenzi contravenționale în cuantum de 172.000 lei și patru avertismente.

Totodată, au fost oprite definitiv de la comercializare și retrase din circuitul consumului 302 kg de produse alimentare în valoare de 12.314 lei, care nu erau însoțite de documente de proveniență, nu erau depozitate la temperatura impusă de către producător, nu erau însoțite de eticheta de produs de unde să rezulte principalele elemente de identificare și caracterizare ori aveau data limită de consum depașită.

S-a propus măsura complementară de închidere pe o perioadă de până la șase luni pentru o unitate de alimentație publică, iar pentru patru unități s-a dispus oprirea temporară a prestării serviciului, arată sursa citată.

Au fost identificate la comercializare un număr de 956 produse nealimentare (produse textile si articole de încălțăminte, poșete, portofele și produse cosmetice), în valoare de 57.568 lei, la care s-au constatat deficiente de informare a consumatorilor, respectiv lipsa traducerii in limba română a elementelor de caracterizare, lipsă etichetei de produs în care să se menționeze denumirea produsului, compoziția fibroasă, instrucțiuni de utilizare, dimensiuni, denumire producător, eventuale contraindicații, respectiv lipsa pictogramelor la articolele de încălțăminte și a avertismentelor de siguranță pentru produsele cosmetice.

Tags:
Inchide