ANUNȚ. Când se va putea circula fără restricții pe A2, în ambele sensuri / CNAIR a dat vestea

Redactor:
Dragos Tanase
ANUNȚ. Când se va putea circula fără restricții pe A2, în ambele sensuri / CNAIR a dat vestea
Circulația se va desfășura fără restricții pe ambele sensuri ale Autostrăzii Soarelui (A2), din 15 iunie (FOTO: Captură video - Antena 3)

Circulația se va desfășura fără restricții pe ambele sensuri ale Autostrăzii Soarelui (A2), din 15 iunie 2020, anunță Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), prin intermediul unui comunicat. Dar nu este vorba de o finalizare a lucrărilor la carosabil, ci de o amânare a acestora.

Data de 15 iunie pentru întreruperea lucrărilor și a ridicării restricțiilor a fost determinată împreună cu antreprenorii și Poliția Rutieră, ținând cont de posibila deschidere a sezonului estival în stare de alertă, precum și în raport cu graficul și lucrările specifice în executare, precizează compania.

Marcajele rutiere urmează să fie aplicate ulterior acestei proceduri, astfel încât CNAIR reamintește participanților la trafic că în perioada sezonului estival lucrările de reparații pe A2 vor fi oprite, urmând ca acestea sa fie reluate în data de 15 septembrie.

În acest moment, traficul se desfăşoară restricţionat, pe o singură bandă, între Cernica, judeţul Ilfov şi Fundulea, judeţul Călăraşi, respectiv la Drajna Nouă, judeţul Călăraşi.

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode: „În sezonul estival nu vor fi blocaje pe Autostrada Soarelui din cauza lucrărilor de întreținere”

Ministrul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor, Lucian Bode, a spus, luni, că în sezonul estival din acest an nu vor exista lucrări de întreținere pe Autostrada Soarelui, motiv pentru care nu vor exista blocaje pe drumul către și dinspre mare din această cauză.

„Noi, în acest an, avem programate lucrări periodice de întreținere (…) pe 65 de kilometri, din cei 230 de kilometri de Autostradă a Soarelelui. Până în acest moment, în cinci luni, am reușit să finalizăm 33 de km de lucrări de întreținere pe acest tronson de autostradă. Eu le-am transmis foarte clar celor de la Compania de Drumuri că nu mai vreau să văd blocaje pe A2 cauzate de lucrări în plin sezon estival”, a declarat, luni, ministrul Lucian Bode, la Digi 24.

În minivacanța de Rusalii, s-a circulat în coloană către litoral pe Autostrada Soarelui

Minivacanţa de Rusalii a început cu trafic aglomerat pe Autostrada Soarelui. Românii au profitat de weekend-ul prelungit, căruia i s-a adăugat ziua de luni, 8 iunie, a doua zi de Rusalii, care a fost oficial liberă.

De asemenea, vorbim de prima minivacanţă din acest an în care s-a ridicat majoritatea restricţiilor, respectiv s-au redeschis terasele şi este permis să se meargă la plajă.

O coloană de maşini s-a format pe o porţiune a Autostrăzii Soarelui, către litoral, unde se fac lucrări. Poliţia recomandând ruta alternativă DN 3 Bucureşti – Fundulea – Lehliu Gară, vechiul drum către mare, dar și acesta a fost aglomerat, la un moment dat.

Cea de-a doua etapă de relaxare a intrat în vigoare în urmă cu câteva zile, pe 1 iunie.

În ce constau lucrările de pe Autostrada Soarelui (A2)

Lucrările respective constau în frezarea dalelor de beton, consolidarea fisurilor active, repararea rosturilor și a dalelor degradate, așternerea a două straturi asfaltice armate cu geocom-pozit.

Procesul de refacere a suprafetei carosabile presupune un interval de timp în care stratul superior de asfalt nu trebuie să fie rulat de roți.

„Referitor la reparațiile A2, București-Constanța, CNAIR spune că lucrările au început în luna septembrie 2019 având termen contractual de finalizare 24 de luni pe cele două loturi: Lotul 1 km (12+000 – km 24+000) Calea 1 și 2, are o lungime de 12 km, și este executat de S.C. PORR CONSTRUCT S.R.L. la o valoare a lucrărilor de 41.7 mil lei, fără TVA; Lotul 2 km (24+000 – km 36+000) Calea 1 și 2, tot în lungime de 12 km, și este executat de S.C. SAGA BUSINESS CONSTRUCT S.R.L, la o valoare a lucrărilor de 44.9 mil lei, fără TVA”, precizează comunicatul CNAIR.

Având în vedere traficul redus din perioada pandemiei generate de COVID 19, precum și conditiile meteorologice favorabile, CNAIR a decis împreună cu antreprenorii, executarea lucărilor în mod intensiv, fără întrerupere.

„Lucrările de reparații pe autostrada A2 au demarat în data de 15.02.2020, astfel în data de 07.04.2020, s-a deschis circulația pe A2, între km 12 și km 17, calea 1 (București – Constanța). Precizăm că termenul de finalizare al acestor lucrări era 30.04.2020. Totodata, în condițiile traficului redus, în 5 luni, CNAIR a finalizat 33 km de lucrări de întreţinere pe acest tronson de autostradă”, se mai arată în comunicat.

 

Gigi Becali a anunţat că FCSB are un nou atacant. Basarab Panduru, dat pe spate...
A MURIT Oana Ştefănescu! Doliu uriaş în România...
FOTO. Laura Cosoi, dezbrăcată în așternuturi! Cum s-a lăsat pozată superba blondă
Bărbatul de 50 de ani cu care se căsătorește fiica lui VADIM TUDOR! Toată lumea...
Cea mai frumoasă gimnastă din lume, mesaj șocant: `Nu mai trăim în epoca de piatră!`...
Redeschiderea școlilor. Anunțul care-i sperie pe toți părinții, Vlad Voiculescu nu s-a ferit să o...
Ion Cristoiu: Unirea din 1859 n-ar fi fost posibilă dacă Imperiul Otoman n-ar fi trecut,...
BANCUL ZILEI – Răpit si violat cu sălbăticie de 10 prostituate
Primarul Mihai Chirica a fost atacat cu iaurt, la Iași. Printre participanții la eveniment s-a...
A MURIT Oana Ştefănescu! Doliu uriaş în România...
Viață de bogătan! Ion Țiriac a uitat 2 Ferrari-uri într-un garaj din München. Ce s-a...
Au DISTRUS totul în calea lor! Cel mai VECHI oraș din America, o MINUNE arheologică,...
Despre Mălina Olinescu se știa că s-a sinucis, dar acum s-a aflat adevărul! Mărturie BOMBĂ,...
Tratamentul neașteptat care va fi folosit de luni în Germania. Prima țară din UE care...
BAYWATCH: Veste tristă. Atăzi trăiește pe străzi și caută în gunoaie: „Nu mă spăl pentru...
Vestea ȘOC a momentului în România: Marea artistă A MURIT...
Theresa Ivancik, femeia cu bicepși de 40 de centimetri care este des confundată cu un...
Este oficial: Categoria de salariaţi care va putea ieşi la pensie la 57 de ani....
Ce preziceau că se va întâmpla în 2021… oamenii din 1921. E incredibil câte dintre...
ȘOC!Trebuie să ne pregătim pentru un CUTREMUR devastator. Se anunță un DEZASTRU total pentru România!
Inchide