ANUNȚ. Când se va putea circula fără restricții pe A2, în ambele sensuri / CNAIR a dat vestea

ANUNȚ. Când se va putea circula fără restricții pe A2, în ambele sensuri / CNAIR a dat vestea
Circulația se va desfășura fără restricții pe ambele sensuri ale Autostrăzii Soarelui (A2), din 15 iunie (FOTO: Captură video - Antena 3)
Publicat: 09/06/2020, 18:43
Actualizat: 09/06/2020, 19:20

Circulația se va desfășura fără restricții pe ambele sensuri ale Autostrăzii Soarelui (A2), din 15 iunie 2020, anunță Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), prin intermediul unui comunicat. Dar nu este vorba de o finalizare a lucrărilor la carosabil, ci de o amânare a acestora.

Data de 15 iunie pentru întreruperea lucrărilor și a ridicării restricțiilor a fost determinată împreună cu antreprenorii și Poliția Rutieră, ținând cont de posibila deschidere a sezonului estival în stare de alertă, precum și în raport cu graficul și lucrările specifice în executare, precizează compania.

Marcajele rutiere urmează să fie aplicate ulterior acestei proceduri, astfel încât CNAIR reamintește participanților la trafic că în perioada sezonului estival lucrările de reparații pe A2 vor fi oprite, urmând ca acestea sa fie reluate în data de 15 septembrie.

În acest moment, traficul se desfăşoară restricţionat, pe o singură bandă, între Cernica, judeţul Ilfov şi Fundulea, judeţul Călăraşi, respectiv la Drajna Nouă, judeţul Călăraşi.

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode: „În sezonul estival nu vor fi blocaje pe Autostrada Soarelui din cauza lucrărilor de întreținere”

Ministrul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor, Lucian Bode, a spus, luni, că în sezonul estival din acest an nu vor exista lucrări de întreținere pe Autostrada Soarelui, motiv pentru care nu vor exista blocaje pe drumul către și dinspre mare din această cauză.

„Noi, în acest an, avem programate lucrări periodice de întreținere (…) pe 65 de kilometri, din cei 230 de kilometri de Autostradă a Soarelelui. Până în acest moment, în cinci luni, am reușit să finalizăm 33 de km de lucrări de întreținere pe acest tronson de autostradă. Eu le-am transmis foarte clar celor de la Compania de Drumuri că nu mai vreau să văd blocaje pe A2 cauzate de lucrări în plin sezon estival”, a declarat, luni, ministrul Lucian Bode, la Digi 24.

În minivacanța de Rusalii, s-a circulat în coloană către litoral pe Autostrada Soarelui

Minivacanţa de Rusalii a început cu trafic aglomerat pe Autostrada Soarelui. Românii au profitat de weekend-ul prelungit, căruia i s-a adăugat ziua de luni, 8 iunie, a doua zi de Rusalii, care a fost oficial liberă.

De asemenea, vorbim de prima minivacanţă din acest an în care s-a ridicat majoritatea restricţiilor, respectiv s-au redeschis terasele şi este permis să se meargă la plajă.

O coloană de maşini s-a format pe o porţiune a Autostrăzii Soarelui, către litoral, unde se fac lucrări. Poliţia recomandând ruta alternativă DN 3 Bucureşti – Fundulea – Lehliu Gară, vechiul drum către mare, dar și acesta a fost aglomerat, la un moment dat.

Cea de-a doua etapă de relaxare a intrat în vigoare în urmă cu câteva zile, pe 1 iunie.

În ce constau lucrările de pe Autostrada Soarelui (A2)

Lucrările respective constau în frezarea dalelor de beton, consolidarea fisurilor active, repararea rosturilor și a dalelor degradate, așternerea a două straturi asfaltice armate cu geocom-pozit.

Procesul de refacere a suprafetei carosabile presupune un interval de timp în care stratul superior de asfalt nu trebuie să fie rulat de roți.

„Referitor la reparațiile A2, București-Constanța, CNAIR spune că lucrările au început în luna septembrie 2019 având termen contractual de finalizare 24 de luni pe cele două loturi: Lotul 1 km (12+000 – km 24+000) Calea 1 și 2, are o lungime de 12 km, și este executat de S.C. PORR CONSTRUCT S.R.L. la o valoare a lucrărilor de 41.7 mil lei, fără TVA; Lotul 2 km (24+000 – km 36+000) Calea 1 și 2, tot în lungime de 12 km, și este executat de S.C. SAGA BUSINESS CONSTRUCT S.R.L, la o valoare a lucrărilor de 44.9 mil lei, fără TVA”, precizează comunicatul CNAIR.

Având în vedere traficul redus din perioada pandemiei generate de COVID 19, precum și conditiile meteorologice favorabile, CNAIR a decis împreună cu antreprenorii, executarea lucărilor în mod intensiv, fără întrerupere.

„Lucrările de reparații pe autostrada A2 au demarat în data de 15.02.2020, astfel în data de 07.04.2020, s-a deschis circulația pe A2, între km 12 și km 17, calea 1 (București – Constanța). Precizăm că termenul de finalizare al acestor lucrări era 30.04.2020. Totodata, în condițiile traficului redus, în 5 luni, CNAIR a finalizat 33 km de lucrări de întreţinere pe acest tronson de autostradă”, se mai arată în comunicat.

Dragoș Tănase
Dragoș Tănase are o experiență de aproape 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cazul ciudat al miliardarului german care și-ar fi înscenat moartea ca să fie împreună cu...
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
Câți bani au primit Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la MasterChef. Suma este...
A fost la un pas să moară din cauza unui produs de slăbit popular la...
Vremea 22 aprilie - 20 mai 2024. Prognoza meteorologilor de 1 Mai şi de Paşte;...
Ce sport practică fiica lui Corduneanu? Elisa îi calcă pe urme, deși are 12 ani
EXCLUSIV: Cât plătesc românii pentru o sticlă de apă plată în restaurantele din București. Prețurile...
Wow sau Bau? Mike a uimit trecătorii după ce a apărut în colanţi la braţul...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Legea care intră în vigoare în România. Devine obligatoriu în toată țara
Alex Ciucu, surprins cu amanta în plin proces de divorț. Ar fi ținut-o ascunsă timp...
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Robi și Rebecca, discuție în camera roșie! S-ar vedea sau nu într-un cuplu cu Robi?...
Gestul disperat făcut de David Pușcaș pentru a avea bani de chirie: "Eram în momente...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Descoperiți ce se ascunde în construcția unui model de masă rece de top