ANUNȚ. Klaus Iohannis precizări despre reluarea cantonamentelor în cazul sportivilor. Când vor fi reluate competițiile sportive

Redactor:
Gandul
ANUNȚ. Klaus Iohannis precizări despre reluarea cantonamentelor în cazul sportivilor. Când vor fi reluate competițiile sportive

Începând cu data de 15 mai, când  starea de urgență va înceta, sportivii își pot relua antrenamentele, dar respectând anumite restricții: „Pentru sportivii profesionişti este posibilă realuarea antrenamentelor. Pentru sportivii amatori se poate relua activitatea, doar acolo unde se face sport individual”.

Președintele Klaus Iohannis a făcut noi precizări în cazul sportivilor. Ce se va întâmpla după 15 mai

„Pentru sportivi avem două situații. Profesioniștii își pot relua cantonamentele în situații speciale. Însă, competițiile sportive, în această etapă, nu pot începe”.

Sportivii amatori îți pot relua activitatea, în condiții speciale

„Pentru sportivii amatori se poate relua activitatea, doar acolo unde se face sport individual, unde se folosește o bază sportivă, în aer liber. Dacă se folosește o baza sportivă, accesul în vestiar nu este permis”.

Declarați de presă susținută de Președintele României, domnul Klaus Iohannis

Declarație de presă susținută de Președintele României, domnul Klaus Iohannis

Publicată de Guvernul României pe Marţi, 12 mai 2020

Președintele României, Klaus Iohannis, a avut marți, 12 mai a.c., ora 13:00, la Palatul Cotroceni, o ședință privind măsurile de gestionare a epidemiei COVID-19 cu Prim-ministrul României, Ludovic Orban, Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, Ministrul Apărării Naționale, Nicolae Ciucă, Ministrul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, Virgil Popescu, Ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, și Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat.

Guvernul a adoptat proiectul privind măsurile în starea de alertă și l-a transmis Parlamentului, în cadrul ședinței de luni. 

În domeniul Tineretului și Sportului, potrivit proiectului privind starea de alertă, sunt reglementate activitățile constând în cantonamente, antrenamente și competiții sportive organizate pe teritoriul României, precum și accesul la bazele sportive.

Specialiștii Institutului Național de Sănătate Publică au completat seria de recomandări, transmisă sâmbătă, privind măsurile generale de relaxare a restricțiilor impuse de starea de urgență pentru activitățile sportive, individuale sau în cantonament.

Documentul INSP stabilește criteriile care trebuie îndeplinite de către structurile sportive, pentru reluarea activităţilor de antrenament și diminuarea riscului de infecție COVID 19. „Aplicarea corectă a acestor măsuri contribuie la diminuarea riscului de infecție COVID 19, dar nu garantează eliminarea acestuia în contextul pandemiei”, se arată în document.

Ce trebuie să facă sportivii pentru a reveni la antrenamente

Ministrul Sportului, Ionuț Stroe, a explicat concret cum va arăta perioada următoare pentru sportivi: „Antrenamentele vor putea fi reluate gradual, respectând patru etape. Faza I este pregătirea preliminară pentru reluarea antrenamentelor. Faza a II-a înseamnă antrenament individual, în cantonament.

Faza a III-a înseamnă sesiuni de antrenament pe grupuri mici, în cadrul cantonamentului. Iar Faza a IV-a înseamnă sesiuni de antrenament colectiv. Grupurile de antrenament pot interacționa numai la Faza a IV-a, iar până atunci nu se vor schimba.

Pentru ca sportivii, împreună cu antrenorii și medicii, să-și reia antrenamentele, trebuie să stea 14 zile în izolare totală, înainte de cantonament. La ieșirea din izolare, aceștia trebuiesc testați pentru COVID-19. Doar cei cu rezultatul negativ vor fi admiși în bazele de cantonament”, a spus  Stroe, la ultima conferință de presă.

Inchide