Anunț pentru fani: UEFA a publicat prețurile biletelor de intrare pentru EURO 2020. Tot ce trebuie să știi pentru a obține biletul dorit

Redactor:
Departament Sport
Anunț pentru fani: UEFA a publicat prețurile biletelor de intrare pentru EURO 2020. Tot ce trebuie să știi pentru a obține biletul dorit
UEFA a dezvăluit politica de vânzare a biletelor de intrare, precum și prețurile acestora, pentru UEFA EURO 2020, competiție care va fi organizată, în premieră, pe întreg cuprinsul Europei, în vederea marcării celei de-a 60-a aniversări a competiției.

Turneul final, care se va desfășura între 12 iunie și 12 iulie 2020, va oferi celor 24 de echipe calificate prilejul de a juca în 12 orașe: Amsterdam, Baku, Bilbao, București, Budapesta, Copenhaga, Dublin, Glasgow, Londra, München, Roma și Sankt Petersburg.

Un număr record de trei milioane de bilete vor fi disponibile fanilor, însemnând că mai mulți suporteri ca niciodată vor beneficia de șansa să „LIVE IT. FOR REAL” – un slogan menit să inspire și să încurajeze suporterii să trăiască experiența vizionării de meciuri live în stadion. Aproape 2,5 milioane de bilete – mai multe decât numărul total disponibil pentru întregul UEFA EURO 2016 – au fost rezervate fanilor echipelor naționale participante și publicului general.

„Fans First” („Mai întâi, suporterii”)

– 82% din cuantumul biletelor de intrare pentru UEFA EURO 2020 va merge spre fanii echipelor naționale participante și spre publicul general;
– 1 milion de bilete vor fi disponibile pentru 50 EURO sau mai puțin la 44 de jocuri;
– Un total de 40.000 de bilete cu prețuri de până la 100 EURO vor fi puse la dispoziție pentru semifinalele și finala de la Londra; și
– Fanii care nu vor primi biletele pentru care au aplicat în cadrul primei faze a vânzărilor, după încheierea acesteia, vor fi primii informați în legătură cu noua disponibilitate a biletelor (rezultată ca urmare a plăților neefectuate și a returnării de bilete). Acestor fani li se va acorda o perioadă de prioritate exclusivă, pentru a achiziționa biletele respective.

Produse de ticketing

Se va putea alege din două tipuri diferite de bilete:

– Bilet individual: un meci într-un stadion; și
– Bilet tip „Follow my team” („Îmi urmăresc echipa”), vândut începând din decembrie 2019: biletul care permite fanilor să vizioneze „pe viu” un meci eliminatoriu al echipei favorite, indiferent de locul de disputare a partidei. Dacă echipa favorită va fi eliminată înaintea fazelor eliminatorii, fanii respectivi vor primi ramburs suma integrală cheltuită pentru achiziționarea biletului în cauză.

La fiecare joc, UEFA va pune la dispoziție, la categoria de preț cea mai mică, un număr de bilete pentru suporterii cu dizabilități, oricare ar fi locul din stadion de unde vor urmări meciul. Persoanele cu dizabilități vor avea, totodată, oportunitatea de a solicita un bilet complementar pentru un însoțitor.

Termenele-limită de aplicare pentru bilete pe site-ul euro2020.com/tickets

În cadrul primei faze de vânzare a biletelor – care se va derula între 12 iunie și 12 iulie 2019 -, 1,5 milioane de bilete vor fi puse la dispoziția publicului general, însemnând cu 50% mai multe comparativ cu ediția din 2016.

În cadrul celei de-a doua faze a vânzărilor – la începutul lui decembrie 2019 -, fanii echipelor naționale participante vor avea la dispoziție 1 milion de bilete, ceea ce reprezintă un plus de 20% față de ediția din 2016. Aceste vânzări vor începe după tragerea la sorți a grupelor turneului final, programată pe 30 noiembrie 2019.

O a treia fază a vânzărilor va avea loc în aprilie 2020, în condițiile în care ultimele patru echipe ce se vor califica la UEFA EURO 2020 vor fi desemnate după disputarea play-off-urilor, care se vor desfășura între 26 și 31 martie 2020.

Toate biletele vor fi vândute exclusiv online, prin intermediul unei singure adrese de web: euro2020.com/tickets.

În cazul tuturor meciurilor și categoriilor unde cererea va depăși oferta, biletele vor fi alocate prin intermediul unei loterii ce se va derula în mod corect și transparent. Fiecare aplicant va avea șanse egale de succes, fără a se ține cont de momentul când a aplicat pentru bilete între 12 iunie și 12 iulie 2019.

Categoriile de bilete și prețurile acestora

Biletele pentru EURO 2020 vor fi comercializate în trei categorii de prețuri, orașele-gazdă fiind împărțite în două grupuri, menite să reliefeze puterea de cumpărare și venitul mediu ale cetățenilor țărilor respective.

Grupul A include Amsterdam, Bilbao, Copenhaga, Dublin, Glasgow, Londra, München, Roma și Sankt Petersburg, în timp ce grupul B cuprinde orașele Baku, București și Budapesta.

 

Grupul A: Amsterdam, Bilbao, Copenhaga, Dublin, Glasgow, Londra, Munchen, Roma și Sankt Petersburg

Faza grupelor și optimile de finală

Categoria 3 : 50 euro

Categoria 2 : 125 euro

Categoria 1 : 185 euro

Sferturile de finală (MUC, ROM & SPB) și meciul de deschidere

Categoria 3 : 75 euro

Categoria 2 : 145 euro

Categoria 1 : 225 euro

Grupul B: Baku, București și Budapesta

Faza grupelor și optimile de finală

Categoria 3 : 30 euro

Categoria 2 : 75 euro

Categoria 1 : 125 euro

Sfert de finală (BAK)

Categoria 3 : 30 euro

Categoria 2 : 75 euro

Categoria 1 : 125 euro

 

Semifinale și finală: Londra

Semifinale

„Fans First” („Mai întâi, suporterii”) : 85 euro

Categoria 3 : 195 euro

Categoria 2 : 345 euro

Categoria 1 : 595 euro

Finală

„Fans First” („Mai întâi, suporterii”) : 95 euro

Categoria 3 : 295 euro

Categoria 2 : 595 euro

Categoria 1 : 945

Platforma oficială de revânzare

O platformă de revânzare va permite fanilor să-și ofere biletele spre revânzare, la valoarea nominală a acestora, prin intermediul site-ului euro2020.com/tickets. Această platformă de revânzare va fi disponibilă în 2020, permițând suporterilor să achiziționeze, în deplină siguranță, bilete de la alți fani, prin intermediul unui canal oficial al UEFA. Aceasta va elimina riscul de a achiziționa bilete invalide sau dobândite ilicit, oferind, totodată, siguranța că vânzătorii își vor primi înapoi banii în integralitatea lor.

Pachete de tip Hospitality

Începând de la 12 iunie 2019, vor exista pachete oficiale de tip Hospitality pentru toate stadioanele. Există o paletă de opțiuni, inclusiv loje private, loje tip business și un club preponderent casual. Pentru mai multe informații, accesați site-ul euro2020.com/hospitality

Grupurile de prețuri vor rămâne neschimbate de-a lungul întregului turneu final. Pe cale de consecință, biletele pentru sfertul de finală de Baku vor fi mai ieftine decât cele disponibile la sferturile de finală de la München, Roma și Sankt Petersburg.

 

FOTO EXCLUSIV | Imagini şocante cu blana ursului Arthur, împuşcat de Emanuel de Liechtenstein
EXCLUSIV. Cum au apărut Dragoș Buzăianu și noua iubită la LOFT Mamaia
FOTO. Loredana Groza, într-o ipostază rușinoasă pe internet! Gafa care i-a lăsat sânul la vedere
Doinița Oancea rupe tăcerea! Adevărul despre despărțirea de bărbatul cu care urma să se căsătorească:...
Asta o va lovi în orgoliu pe Simona Halep! Șanse mari ca antrenorul înlăturat de...
Profesiile care ar urma să fie plătite în tichete. Ministrul Muncii vrea să elimine munca...
Cartierul Roşu din Amsterdam, înlocuit cu un centru „erotic”. Planurile primăriei în privinţa prostituţiei şi...
BANCUL ZILEI – Jocuri erotice cu tipe agățate în bar
STUDIU. A fost identificată „mama” întregii familii a coronavirusului SARS-CoV-2. Când și unde a apărut...
EXCLUSIV. Cum au apărut Dragoș Buzăianu și noua iubită la LOFT Mamaia
Cele patru TEHNICI prin care femeile pot simți mai multă PLĂCERE. Sunt extrem de simple...
Cum și-a vopsit Porsche-ul un tânăr din Târgu-Jiu. Și-a pus și Dubai la număr, ca...
Roxana Ghiță l-a uitat pe Albert Oprea. Pe cine votează la Survivor România
Top 10 gafe, care ţi-au scăpat, din filme celebre. Eroarea din „Braveheart” care nu mai...
Izvorul Tămăduirii 2021, prima mare sărbătoare din calendarul ortodox după Paște. Tradiţii şi obiceiuri
Vedete care suferă de boli grave. De ce poartă Bono de la U2 mereu ochelari...
Marele exod din România. Eurostat avertizează: România va înregistra una din cele mai abrupte reduceri...
Ideile de afaceri vin în moduri diferite şi câteodată sunt şi mai ciudate. Cum a...
Inchide