Anunțul CNA după întâlnirea cu reprezentanții ANAF, privind situația Antenelor

Anunțul CNA după întâlnirea cu reprezentanții ANAF, privind situația Antenelor
Publicat: 23/02/2016, 13:32

Astfel, luni, la sediul CNA, a avut loc o întalnire informală între opt dintre cei 11 membri ai Consiliului (Valentin Jucan, Lorand Turos, Monica Gubernat, Gabriel Tufeanu, Radu Herjeu, Dorina Rusu, Radu Călin Cristea și vicepreședintele CNA, Răsvan Popescu) și doi reprezentanți ai ANAF, între care s-a numărat și directorul general al Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF) București, Toma Costreie.

Întâlnirea a avut loc în contextul în care CNA a decis, în ședința din 18 februarie, să transmită ANAF o scrisoare prin care să comunice preocuparea Consiliului în legătură cu situația evacuării celor cinci televiziuni ale trustului Intact din sediile lor și posibile evoluții negative, cum ar fi riscul unei întreruperi de emisie în cazul acestora.

Potrivit lui Valentin Jucan, reprezentanții ANAF au explicat că notificarea pe care a primit-o trustul Intact săptămâna trecută invoca un articol din legislație ce făcea referire la „evacuarea de bunăvoie”.

De asemenea, tot în legătură cu declarațiile făcute de reprezentanții Intact în ședința CNA din 18 februarie, reprezentanții ANAF le-au spus membrilor Consiliului cum arată un document prin intermediul căruia a comunicat trustul Intact cu ANAF. Potrivit declarațiilor făcute de Valentin Jucan, înainte de ședința CNA de marți, în adresele transmise, reprezentanții trustului Intact se adresau mai multor persoane și instituții, de exemplu președintelui ANAF, vicepreședintelui ANAF, directorilor de sectoare etc., astfel încât aceștia nu puteau primi un răspuns din partea tutor instituțiilor cărora s-au adresat.

Potrivit lui Valentin Jucan, în privința proceselor dintre ANAF și trustul Intact, reprezentanții Agenției le-au mai spus membrilor CNA, că, „dacă pe fond unele au fost câștigate de Intact, în faza finală toate au fost câștigate de ANAF”.

Totodată, notificarea de evacuare primită de trustul Intact de la ANAF pe 15 ianuarie a fost contestată în instanță. Mai mulți membri ai CNA presupun că ANAF va încerca să obțină o sentință judecătorească pentru evacuare, pe care trustul Intact, de asemenea, o va contesta, fapt care va crea o perioadă de timp de mai multe luni în care grupul de media își va putea muta operațiunile în noi sedii.

„În continuare televiziunile emit din același loc, nimeni nu le-a scos cu forța”, a mai spus Valentin Jucan. „Dânșii urmează acum să conteste în instanță evacuarea și abia după ce instanța… directorul (din ANAF, n.r.) spunea, dar cu rezerve evident, trebuie să avem o marjă șase-șapte luni, iar procedura asta, ținând cont și de vacanța judecătorească, poate să dureze șase-șapte luni. Poate să dureze mai mult, poate să dureze mai puțin”, a spus Jucan.

„Dar un lucru este clar din punctul nostru de vedere: niciuna din televiziunile trustului Intact nu este în situația iminentă a unei mutări care să presupună întreruperea semnalului, pentru o perioadă de timp, chiar dacă notifică sau nu CNA”, a subliniat membrul CNA. „Dacă notifică CNA, dânșii au la dispoziție 90 de zile în care pot să stea cu emisia întreruptă. Dar ei nu vor fi în această situație. Niciodată. Nici CNA nu își propune să aducă trustul Intact într-o astfel de situație, nici ANAF. Doar prin voință proprie închid sau nu semnalul”, a mai spus Valentin Jucan.

El a mai afirmat că, potrivit discuțiilor cu reprezentanții ANAF, scopul Agenției este să valorifice acel spațiu, în care funcționează mai multe firme, nu doar Antenele. De aceea este necesară evacuarea, pentru ca sediul să poată fi scos la licitație, a spus Jucan, precizând că, potrivit instanței, Antena nu mai are calitatea de chiriaș în acea clădire.

Pe de altă parte, vicepreședintele CNA, Răsvan Popescu, a spus că întâlnirea cu ANAF a avut un caracter informal, fapt pentru care Popescu nu a dorit să dea detalii cu privire la acest subiect. „Ne-am informat reciproc asupra legislației noastre, a evoluției situației create în legătură cu cele cinci posturi de televiziune aparținând grupului Antena, a procedurilor în curs”, a spus Popescu, înaintea ședinței CNA de marți.

„Important este ca în acest context fără precedent să se evite riscul unei situații nedorite de nimeni, aceea a unei eventuale întreruperi de emisie. Publicul trebuie să poată să-și urmărească în continuare programele preferate”, a adăugat Răsvan Popescu.

Până în momentul difuzării acestei știri, trustul Intact nu a depus niciun dosar la CNA pentru a solicita reautorizarea vreunui alt studio pentru televiziunile sale.

Întrebați de MEDIAFAX dacă CNA intenționează să mai discute cu reprezentanții ANAF pe subiectul evacuării televiziunilor Intact, mai mulți membri ai Consiliului au negat acest lucru.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
"Nu există așa ceva". Reacția unui bărbat din Cehia la o terasă din România unde...
Cea mai tunată de la mare! A defilat de 1 Mai cu talia de viespe...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Un fost ministru a fost filmat omorându-și în bătaie soția, într-un restaurant. Imaginile au stârnit...
Stațiunea montană din România care este unică în toată Europa. Puțini turiști de la noi...
Declarații scandaloase ale unei vedete. Cum face sex la 85 de ani: „Încă pot să-mi...
Întors în ţară din Germania, un bărbat din Gorj a avut parte de o surpriză...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Cine este tânărul din Suceava care și-a pierdut viața după ce a fost lovit cu...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
Fenomenul El Niño SE TRANSFORMĂ chiar sub ochii lumii! Ce înseamnă asta
INTERDICȚIE pentru șoferii din România. Se reţin certificatul de înmatriculare şi plăcuţele
Vești proaste despre Florin Piersic. Spitalul l-a îmbolnăvit mai rău
De ce Gică Popescu nu i-a cumpărat fiicei sale o mașină mai scumpă: „Eu am...
"Am cheltuit peste 120.000 de euro ca să-mi rotunjesc formele". Cum arată suedeza Natasha după...
Florin Piersic, ajuns de urgență pe masa de operație! Care este starea de sănătate a...
"Nu a murit nimeni, a murit artistul Alex Mica în sufletele voastre". Cântărețul care a...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Planeta Marte ar fi fost „locuibilă” în trecutul îndepărtat, a descoperit roverul Curiosity al NASA