Anunțul făcut de avocata lui Cristian Cioacă. Cum explică sângele găsit în apartament de anchetatori

Anunțul făcut de avocata lui Cristian Cioacă. Cum explică sângele găsit în apartament de anchetatori
Publicat: 04/03/2013, 16:41
Actualizat: 27/03/2019, 18:39

Avocata Maria Vasii, apărătorul lui Cristian Cioacă, acuzat de omor calificat, i-a arătat, luni, judecătorului Tribunalului Argeș o sticluță de esență de rom plină cu un lichid roșu, spunând că aceasta este cantitatea de sânge găsit de anchetatori în locuința clientului ei și nu aparține Elodiei.

„Toate urmele însumate din apartament, potrivit experților criminaliști, duceau la concluzia că a fost pierdută o cantitate de 23 de mililitri. Cât o sticluță din aceasta. Ori potrivit evaluărilor criminaliștilor, această cantitate de sânge nu putea să ducă la moartea unui om. Sângele găsit de anchetatori nu este de la Elodia, ci de la un instalator care a făcut reparații în casă. A scuturat mâna rănită, iar picături de sânge au ajuns pe pereți. (…) De asemenea, alte urme de sânge găsite în zona plintelor de la parchet sunt material adeziv, situație demonstrată și de expertiză”, a declarat, luni, avocata Maria Vasii, citată de corespondentul MEDIAFAX.

Pe de altă oarte, avocata familiei Ghinescu, Crina Radu, spune că pledoaria apărătoarei lui Cioacă oferă o succesiune de fapte inedite, iar luni, la Tribunalul Argeș, s-a venit cu „o altă surpriză”, anume faptul că sângele „ar fi adeziv”.

„La București a venit cu ideea că acel sânge ar proveni din două avorturi pe care Elodia și le-ar fi făcut în casă. La un alt termen de judecată a venit și a spus că acel sânge ar proveni din infiltrațiile care ar fi existat din baie în dormitor. Acum a oferit o altă surpriză, a venit și a spus că nu mai este sânge, că nu mai avem sânge, că ar fi adeziv”, a declarat Crina Radu, avocata familiei Ghinescu.

Apărătoarea lui Cioacă, Maria Vasii, a mai precizat judecătorului Tribunalului Argeș că în momentul în care a avut loc cercetarea la apartamentul familiei Cioacă clientul său a fost plimbat „prin tot orașul, inclusiv la shaorma”, de către polițiști, pentru a nu putea asista la cercetări.

„Când s-a făcut cercetarea în casa de la Brașov, anchetatorii l-au pus pe un coleg de al lui Cioacă să-l plimbe prin tot orașul, inclusiv la shaorma, timp de câteva ore, ca să-l întârzie și să nu ajungă să vadă cercetările care se făceau în apartamentul său”, a mai precizat în sala de judecată avocata Maria Vasii.

Cristian Cioacă a refuzat să se așeze în boxa acuzaților pe toată perioada procesului și a stat în picioare cerând să fie judecat în libertate, invocând și faptul că trebuie să aibă grijă de copilul său minor.

Emilia Ghinescu și Robert Ghinescu, mama și fratele Elodiei, s-au constituit parte civilă în acest proces, solicitând daune de peste cinci milioane de euro.

Procesul pe fond în care polițistul Cristian Cioacă este acuzat că și-a omorât soția, pe Elodia Ghinescu, a fost amânat pentru 2 aprilie, din lipsă de procedură, în condițiile în care copilul soților Cioacă a fost introdus ca parte în proces, la propunerea avocatului polițistului, Maria Vasii.

Magistrații Tribunalului Argeș au admis cererea avocatei polițistului și au dispus amânarea, peste o lună, a procesului pe fond.

Totodată, polițistul Cristian Cioacă, acuzat de uciderea soției sale, va fi judecat în continuare în stare de arest, rămînând în Penitenciarul Colibași, magistrații Tribunalului Argeș respingând, luni, cererea de revocare a măsurii arestării preventive a lui Cioacă, formulată de către avocatul acestuia.

Tags:
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
6 sfaturi pentru o viață cât mai lungă de la un bărbat de 110 ani....
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
I-a ÎNNEBUNIT pe toți bărbații! Imagini de vis cu vedeta! Are trup de zeiță la...
De ce este bine să mănânci pește de Florii. Conform tradiţiei, îţi poate aduce un...
VIDEO. Viteza l-a ucis pe Florin de ziua numelui său. Drama tulburătoare a tânărului de...
Sâmbătă a început distribuirea pensiilor pentru luna mai. Anunțul a fost dat de directorul Poștei...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
ORDINUL s-a dat deja de la primărie. Se întâmplă în FIECARE NOAPTE, începând cu ora...
Românii caută aceste zone de 1 Mai. A fost bătaie pe rezervări
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Vestea tristă a momentului pentru Prințul Paul de România. Momente grele pentru descendentul familiei regale
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Secretul Laurei Cosoi în timpul sarcinii! Cum reușește să se mențină într-o formă de zile...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Un drog „neobișnuit de puternic” a omorât un om și a băgat alți opt în...