Anunțul lui Dăncilă pentru firmele de ride-sharing. Când vor fi adoptate „soluțiile convenite” / Timpii de așteptare au crescut și tarifele s-au mărit de patru ori

Anunțul lui Dăncilă pentru firmele de ride-sharing. Când vor fi adoptate „soluțiile convenite / Timpii de așteptare au crescut și tarifele s-au mărit de patru ori
Publicat: 23/05/2019, 14:45

„Un alt subiect important aflat în atenția publică este reglementarea activității de ride-sharing care aștepta demult o soluție legislativă. Ministerul Transporturilor și Ministerul Dezvoltării au avut în ultima săptămâna consultări repetate cu toți factorii implicați, proces apreciat de către toate părțile. Astăzi proiectul de ordonanță de urgență referitor la acest subiect va fi pus în consultare publică, urmând ca săptămâna viitoare să adoptăm soluțiile convenite”, a afirmat Viorica Dăncilă, în debutul ședinței de Guvern.

Situația a fost creată de modificarea Legii taximetriei care a venit înainte de a fi implementate și reglementările privind ride-sharing-ul așa cum anunțase Guvernul după protestele taximetriștilor. La scurt timp după intrarea în vigoare a Legii taximetriei (începutul lunii mai – n.r.), timpii de așteptare în cazul transportului Uber, Bolt și Clever au crescut și cu 50%, iar tarifele s-au mărit de patru ori.

Anterior oficiali guvernamentali au anunțat că Guvernul lucrează la un act normativ care să reglementeze activitatea de ride-sharing, în contextul în care OUG care a modificat legea taximetriei care a intrat joi în vigoare nu are prevederi clare pentru acestea.

În context, ministrul Transporturilor Răzvan Cuc a caracterizat drept „fake news” informațiile legate de interzicerea companiilor de ride-sharing, precizând că domeniul va fi reglementat în curând, proiectul de act normativ urmând a fi pus în dezbatere publică în curând.

Companiile de ridesharing anunță că au ajuns la un consens cu Guvernul

Companiile de ridesharing anunță că au ajuns, după întâlnirea de joi, la un consens cu Guvernul, dar că punerea în dezbatere publică a proiectului de act normativ nu schimbă cu nimic faptul că șoferii sunt vânați pe străzi, iar pasagerii nu pot găsi o mașină.

„Am avut astăzi o nouă întâlnire la Ministerul Transporturilor cu grupul de lucru pentru reglementarea serviciilor ridesharing. Guvernul a promis că va pune în dezbatere publică astăzi un proiect de OUG în acest sens. Am ajuns la un consens privind o parte din propunerile pe care le-am făcut, dar asta nu înseamnă nimic concret. Punerea în dezbatere publică nu schimbă cu nimic faptul că șoferii sunt vânați pe străzi, iar pasagerii nu pot găsi o mașină.

Credem că e importantă adoptarea ordonanței în prima ședință de Guvern. Numai în acest fel se poate corecta nedreptatea față de șoferi și pasageri.

Cele aproape 300.000 de semnături ale petiției #continuam, strânse în mai puțin de 72 de ore arată, dacă mai era nevoie, că aceste servicii sunt dorite de români și fac o diferență în viața a zeci de mii de șoferi care își întrețin astfel familiile”, anunță companiile.

Asociația a lansat luni petiția #continuam, pentru reglementarea de urgență a serviciilor ride sharing. Segmentul de ridesharing aduce, anual, beneficii, directe și indirecte, de peste 1 miliard de lei și oferă un loc de muncă pentru peste 20.000 de șoferi parteneri.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O regină a frumuseții a fost găsită de mafioți după ce a dezvăluit pe Instagram...
Ce a putut să scrie o tânără din Gorj pe salata boeuf, de Paşte? Au...
FOTO. Andreea Prisăcariu, imagine controversată, în costum de baie, în Vinerea Mare! Rebela tenisului românesc...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Un român a vrut să fure bani dintr-un bancomat din Italia și a rămas fără...
Anunţ trist despre Florin Piersic, direct din spital, de Paşte! Din păcate, nu se pune...
Meniu de Paște al Nadiei Comăneci. Ce nu lipsește niciodată de pe masa de sărbătoare:...
Cine este poliţistul mort în accidentul de motocicletă din Galaţi. Deviza în viață a lui...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Cum arată și cât costă casa lui Nea Florică, celebru pentru replica „Mi-a dat pachet”!...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Protest în Ungaria. Mii de oameni s-au adunat la un miting organizat de rivalul lui...
Omul care A INVENTAT cea mai folosită armă din lume! „Era NEBUN, dar...
Marcel Pavel a fost la un pas de moarte. Ce i s-a întâmplat marelui artist
Arpad Paszkany, un iepuraș de lux. Ce cadou i-a cumpărat iubitei mai tinere cu 25...
Aceste zodii vor avea parte de iubire adevărată în săptămâna 6-11 mai 2024. Ce surprize...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Roberta și Julia își aruncă săgeți în Casa Iubirii! Patrick, pe post de arbitru: „Diferența...
Carmen Tănase, la un pas de a rămâne paralizată. Ce diagnostic crunt i-au pus medicii
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Cum a schimbat Charles Darwin înțelegerea evoluției pe Pământ