Anunțul României despre participarea la Eurovision 2014

Anunțul României despre participarea la Eurovision 2014
Publicat: 09/01/2014, 10:12
Actualizat: 29/07/2014, 22:21

EUROVISION 2014. Societatea Română de Televiziune (SRTv) confirmă participarea la Eurovision și în 2014, melodia care va reprezenta România la acest concurs european urmând să fie aleasă în cadrul selecției naționale ce se va desfășura pe 1 martie, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX.

Conform sursei citate, TVR consideră că „România și românii merită eforturile financiare necesare pentru a participa la acest eveniment important”.

Decizia participării la Eurovision a fost comunicată European Broadcasting Union (EBU), organizatorul concursului.
Cei care doresc să intre în selecția națională se vor putea înscrie în competiție în perioada 15 ianuarie – 14 februarie (depunerea sau trimiterea pieselor și a documentelor prevăzute de Regulament la TVR sau prin e-mail pe adresa [email protected]).

Între 19 și 20 februarie va avea loc preselecția (un juriu de specialitate va audia piesele înscrise în concurs), iar pe 20 februarie vor fi anunțate cele maximum 12 melodii finaliste.

Pe 1 martie va avea loc selecția națională a Eurovision, în care va fi aleasă melodia câștigătoare, în cadrul unul spectacol televizat, cu public.

Cei care doresc să participe la selecție pot trimite pe adresa TVR – Calea Dorobanților, nr. 191, sector 1, București sau pot depune la Registratura TVR un plic închis cu următoarele documente: un CD, conținând varianta finală a piesei și o versiune negativ în format WAV. Plicul trebuie să conțină următoarele informații legate de piesă: titlul, numele compozitorului (compozitorilor), numele autorului (autorilor) versurilor, numele interpreților și al producătorului (publisher-ului), dacă există.

Melodia înscrisă nu trebuie să fi fost lansată comercial și/sau interpretată public (integral sau parțial) înainte de 1 septembrie 2013. Depunerea pieselor la Registratura TVR (intrarea din strada Ermil Pangrati) se poate face în intervalul orar 8.00 – 20.00, iar expedierea prin poștă trebuie realizată până la data de 14.02.2014 (data poștei).

Piesele înscrise în concurs nu trebuie să depășească 3 minute, iar vârsta minimă a interpreților trebuie să fie de 16 ani împliniți la data finalei internaționale, conform Regulamentului EBU. Informații suplimentare pot fi găsite pe eurovision.tvr.ro, secțiunea Regulament, începând cu 12 ianuarie.
Concursul cântecului european Eurovision se va desfășura, în acest an, la Copenhaga (Danamarca), pe 6, 8 și 10 mai. Pe 20 ianuarie va avea loc tragerea la sorți a țărilor participante pentru intrarea într-una dintre cele două semifinale ale concursului.

TVR s-a înscris la concursul Eurovision 2014 în luna noiembrie, după cum a confirmat atunci, pentru MEDIAFAX, președintele-director general al SRTv de la momentul respectiv, Claudiu Săftoiu.

Eurovision Song Contest 2014 se va desfășura în Copenhaga, după ce ediția de anul trecut a concursului a fost câștigată de Emmelie de Forest, reprezentanta Danemarcei, cu piesa „Only Teardrops”.

Cezar Ouatu, reprezentantul României la Eurovision 2013, s-a clasat pe locul al 13-lea în concursul a cărui finală a avut loc, în luna mai, la Malmö Arena (Suedia). Cezar a participat la Eurovision 2013 cu piesa „It’s My Life” (muzică și versuri Cristian Faur).

Eurovision este o competiție muzicală internațională, organizată de European Broadcasting Union (EBU), cea mai mare asociație a televiziunilor publice din Europa. Prima ediție a avut loc în 1956, la Lugano, în Elveția. Difuzat fără întrerupere, timp de 58 de ani, show-ul a devenit unul dintre cele mai longevive și mai urmărite programe de televiziune din lume. Printre artiștii care au urcat, de-a lungul anilor, pe scena Eurovision se numără: ABBA, Julio Iglesias, Celine Dion, Johnny Logan.

Televiziunea Română, membră a EBU, este organizatoarea Selecției Naționale și participă la competiția europeană din anul 1993.

Cele mai bune performanțe ale României la acest concurs au fost: de două ori locul al treilea (Luminița Anghel & Sistem – Kiev, 2005; Paula Seling și Ovi – Oslo, 2010) și o dată locul al patrulea (Mihai Trăistariu – Atena, 2006). Melodia românească cu cel mai mare punctaj obținut în finala Eurovision (172 de puncte) este Tornero, compusă de Eduard Cîrcotă și interpretată de Mihai Trăistariu.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Momentul în care Dan Vîlceanu îl mușcă de nas și îl agresează pe Florin Roman...
S-au luat la bătaie în ultimul hal, în Parlamentul României. VIDEO EXCLUSIV
FOTO. Cea mai bogată româncă are o avere de peste 800.000.000 de euro și arată...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Iranul a cerut și ajutorul SUA după prăbușirea elicopterului care a dus la moartea președintelui...
Meteorologii Accuweather anunță o lună iunie cum nu prea a mai fost în România. Prognoză...
Cum a aflat Monica Tatoiu că are CANCER! „Pierd un litru de sânge la trei...
Vremea se schimbă radical în Capitală. Sunt anunţate ploi cu descărcări electrice. Până când ţine...
Breaking news despre Florin Piersic!
Cât costă o porție de mici în piața Obor. Nimeni nu se aștepta la un...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Prima Dacia PREMIUM... păcat că nu va fi produsă niciodată
Nu-ţi mai face patul dimineaţa! Un medic te sfătuieşte să-l laşi dezordonat
O structură GIGANTICĂ ascunsă în adâncurile spațiului!
VESTEA CEA MARE pentru toți proprietarii de APARTAMENTE. Decizie uriașă pentru toți cei care stau...
Ce meserie practică fosta iubită a lui Vlad Pascu. Se dezbracă pentru bani
Mesaje si felicitări de Sf. Constantin și Elena 2024 cu „La mulți ani”. Cele mai...
Bunicul Florentinei, fata ucisă la Sibiu, detalii șocante! "Nu a..."
Tavi Colen, mărturisiri despre trădarea din trupa Talisman. Artistul nu îl poate uita Alin Oprea....
Alin Oprea a ajuns într-un suflet acasă la soția lui. Medana, dărâmată de trecerea în...
BANCUL ZILEI. Două măicuțe în mașină. Deodată pe parbriz sare un VAMPIR mic
Lansare podcast Update Go4it. Cosmin Aioniță te ține la curent cu tot ce e nou...
×