Anunțul șefei DNA despre dosarul lui Oprescu. Când va fi finalizată cercetarea penală

Anunțul șefei DNA despre dosarul lui Oprescu. Când va fi finalizată cercetarea penală
Publicat: 24/09/2015, 23:07

„Din punct de vedere al Direcției Naționale Anticorupție nu este un dosar extraordinar de complex sau un dosar care să nu poată fi gestionat de procurorul de caz. Este un dosar în care sunt fapte clasice de corupție. Procurorul de cazare suficientă experiență în a investiga acest gen de infracțiuni. Cred că urmărirea penală pentru anumite infracțiuni va fi finalizată cât de repede, în funcție de cum poate fi administrat probatoriul „, a spus Laura Codruța Kovesi, în cadrul unei emisiuni la Digi24, referitor la dosarul în care este cercetat Sorin Oprescu.

Procurorul șef al DNA a precizat că persoana de la care Sorin Oprescu a primit cei 25.000 de euro mită, are calitate de suspect în acest caz și nu a scăpat de anchetă, așa cum s-a vehiculat în presă.

„Are și ea calitate de suspect. S-a dispus măsura preventivă față de ea. Este în arest la domiciliu. Deci nu a fost așa cum s-a speculat în presă, că o persoană care a făcut un denunț a și scăpat. Nu a scăpat. A colaborat cu procurorii Direcției Naționale Anticorupție pentru a beneficia de prevederile legale care îi dau acest drept de a-și reduce pedeapsa în cazul în care colaborează, dar este suspect în această activitate. Uurmărirea penală s-a desfășurat relativ repede, din martie, până la momentul la care s-a intervenit și s-a dispus această măsură preventivă”, a adăugat Kovesi.

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a fost arestat preventiv în 6 septembrie, de Tribunalul București, la cererea procurorilor Direcției Naționale Anticorupție, care îl acuză de luare de mită.

Decizia de arestare preventivă a fost contestată de Sorin Oprescu și judecată în 14 septembrie la Curtea de Apel București, de magistratul Camelia Bogdan, cea care l-a condamnat pe Dan Voiculescu în dosarul privind privatizarea Institutului de Cercetări Alimentare (ICA). Magistratul a menținut decizia din 6 septembrie a Tribunalului București, Sorin Oprescu rămânând în arest preventiv. Sorin Oprescu a fost suspendat din funcția de primar general al Capitalei în 15 septembrie, după decizia definitivă de arestare preventivă.

Procurorii DNA îl acuză pe Sorin Oprescu de luare de mită, susținând că în 5 septembrie, în baza unei înțelegeri prealabile cu șeful Administrației Cimitirelor și Crematoriilor Umane (ACCU), Cornel Bogdan Popa, și cu fostul său șofer Cristian Stanca, zis „Grenadă”, a primit de la Popa suma de 25.000 de euro din 60.000 de euro ceruți de cei doi pentru edil, de la SC Green Line Construct SRL, prin Cristina Giorgiana Gogonea, Teodor Gogonea și Octavian Alin Petroi, denunțători în dosar. Firma efectua lucrări la Palatul de la Mogoșoaia, iar Oprescu ar fi validat astfel activitatea infracțională a lui Popa și l-ar fi menținut în funcție, susțin anchetatorii.

În acest dosar au mai fost arestați, în 7 septembrie, de Tribunalul București, Cristian Stanca, fostul șofer al lui Sorin Oprescu, Mircea Octavian Constantinescu, director economic în Primăria Capitalei, Ruxandra Mihaela Petroi Avasiloae și Florin Șupeală, directorul general și respectiv directorul adjunct al Centrului Cultural al Palatelor Brâncovenești de la Mogoșoaia, și omul de afaceri Claudiu Bengalici.

Instanța a dispus și luarea măsurii arestului la domiciliu pentru Bogdan Cornel Popa, directorul Administrației Cimitirelor, și pentru Romeo Albu.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
6 sfaturi pentru o viață cât mai lungă de la un bărbat de 110 ani....
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
I-a ÎNNEBUNIT pe toți bărbații! Imagini de vis cu vedeta! Are trup de zeiță la...
De ce este bine să mănânci pește de Florii. Conform tradiţiei, îţi poate aduce un...
VIDEO. Viteza l-a ucis pe Florin de ziua numelui său. Drama tulburătoare a tânărului de...
Sâmbătă a început distribuirea pensiilor pentru luna mai. Anunțul a fost dat de directorul Poștei...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
ORDINUL s-a dat deja de la primărie. Se întâmplă în FIECARE NOAPTE, începând cu ora...
Românii caută aceste zone de 1 Mai. A fost bătaie pe rezervări
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Vestea tristă a momentului pentru Prințul Paul de România. Momente grele pentru descendentul familiei regale
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Secretul Laurei Cosoi în timpul sarcinii! Cum reușește să se mențină într-o formă de zile...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
România este paradisul băncilor