Anunțul STS: de câte ori s-a sunat la 112 pentru Gyuri Pascu. Probleme și în fișa celui de-al doilea echipaj de intervenție

Anunțul STS: de câte ori s-a sunat la 112 pentru Gyuri Pascu. Probleme și în fișa celui de-al doilea echipaj de intervenție
Publicat: 30/09/2016, 16:32

Căutările făcute în baza de date a Centrului Unic pentru Apeluri de Urgență 112 București arată că în cazul Gyuri Pascu apelurile din 26 septembrie au fost la orele 03:23, 04:42 și 04:53.

„Persoana care a efectuat primul apel a anunțat o urgență medicală, motiv pentru care a fost transferat Dispeceratului de Urgență al Serviciului de Ambulanță București – Ilfov. Apelanta a revenit precizând că, deși la adresă a fost un echipaj de ambulanță, nu știe ce are pacientul, motiv pentru care apelul a fost transferat imediat către același Dispecerat. La ultimul apel s-a anunțat că starea pacientului s-a agravat, cazul intrând în zona de competență a ISU – SMURD catre care a fost direcționat. Datele referitoare la codurile de urgență sunt de competența agențiilor de intervenție”, a detaliat, pentru MEDIAFAX, colonelul Adrian Fulea, purtător de cuvânt al STS.

Polițiștii au ridicat, vineri dimineața, documente de la SMURD în dosarul deschis după decesul lui Gyuri Pascu, urmând să se ridice acte și de la Ambulanța București Ilfov, au declarat pentru MEDIAFAX surse judiciare.

După ce s-a constatat că primul echipaj al Ambulanței care a intervenit în cazul Ioan Gyuri Pascu nu a avut în dotare echipamentele necesare și nu a intervenit așa cum ar fi trebuit, directorul Serviciului de Ambulanță București-Ilfov, Alis Grasu, a declarat că i s-au cerut explicații și medicului de pe ambulanța care ar fi trebuit să intervină în urma celui de-al doilea apel făcut la 112.

„Au apărut inadvertențe în fișa celui de-al doilea echipaj, care nici nu a intervenit la pacient deoarece ajunsese deja ambulanța SMURD, și datele care au fost coroborate cu interventia SMURD, orele date de ei pe tabletă. O să îl intrebăm, o să-i cerem o explicație medicului despre diferențe”, a declarat Alis Grasu pentru Mediafax.

În ceea ce îl privește pe medicul care a ajuns în urma primului apel la locuința artistului, acesta a fost sancționat cu reducerea salariului timp de două luni cu 10%.

Actorul și cântărețul Ioan Gyuri Pascu, fost membru al trupei Divertis, a murit, luni dimineață, la vârsta de 55 de ani, în urma unui infarct. Artistul va fi înmormântat vineri, în localitate Agnita din județul Sibiu.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase