Apare un nou vaccin anti-COVID! Anunţul ministrului Sănătăţii despre serul pe care România îl va cumpăra

Apare un nou vaccin anti-COVID! Anunţul ministrului Sănătăţii despre serul pe care România îl va cumpăra
Publicat: 03/08/2022, 11:40
Actualizat: 03/08/2022, 12:07

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a declarat că în toamnă ar putea apărea un nou vaccin anti-COVID, după ce un alt val provocat de Sars CoV-2 ar putea lovi România la sfârșitul verii.

„Estimarea nostră este că decesele vor mai creşte în 3-4 săptămâni, pentru că există un decalaj între creşterea numărului de cazuri şi decese.”,  susține Alexandru Rafila.

„În niciun caz nu sunt decese comparabile cu valul patru COVID, când a fost o situaţie fără precedent.Nu avem în vedere o măsură restrictivă, recomandăm utilizarea măştii în interior şi în mijloacele de transport în comun.”, a mai precizat ministrul Sănătății.

Cred că obligativitatea măştii în acest sezon cald e dificil de implementat, pentru că oamenii ar purta-o incorect, cred că e mai bună o recomandare”, a continuat Rafila, potrivit Antena3.ro.

S-a dublat numărul infectaților cu virusul COVID-19

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 11.696 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), cu 6.494 mai multe față de ziua anterioară.

2.493 din cazurile noi din 24 de ore sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 90 de zile după prima infectare.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 484 persoane au fost reconfirmate pozitiv.

De asemenea, până ieri, 66.049 persoane diagnosticate cu infecție cu SARS-CoV-2 au decedat.

De altfel, după apariția noului vaccin, nu va mai fi însă vorba despre o campanie națională de vaccinare specială, „cu toate motoarele turate la maximum”, așa cum s-a întâmplat anterior.

„Acest lucru a fost făcut atunci când era realmente o situație de criză și ne confruntam oricum cu alte variante, mult mai agresive. În momentul de față, bună parte din populație are deja o imunitate. Acum sunt oameni care au câștigat imunitate, cumva lucrurile se pot face – și există o infrastructură și o platformă pe care vaccinarea se poate desfășura – deci, nu va fi nevoie de altceva”, a declarat Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătății.