Apariție-surpriză a lui Klaus Iohannis în acest weekend. Cum i-a surprins pe turiștii din „Elveția României”

Apariție-surpriză a lui Klaus Iohannis în acest weekend. Cum i-a surprins pe turiștii din „Elveția României
Publicat: 06/01/2018, 17:34

Șeful statului a fost fotografiat, sâmbătă, în timp ce aștepta la rând, pentru a urca cu telescaunul în vârful unei pârtii de pe domeniul schiabil Șureanu, unde altitudinea maximă depășește 2.000 de metri.

Nu este pentru prima dată când președintele Iohannis și-a petrecut weekendul la schi în Munții Șureanu, acesta fiind prezent aici și anul trecut.

Starea pârtiilor de la Șureanu este foarte bună, iar zăpadă este din belșug.

Masivul Șureanu se află în extremitatea sudică a județului Alba, aproape de limita cu județele Vâlcea și Sibiu. Domeniul schiabil este alcătuit din opt pârtii care însumează 11 kilometri. În prezent, șase sunt funcționale.

Amenajarea pornește de la circa 1.700 de metri, iar altitudinea maximă ajunge până la 2.010 de metri, unde se află limita superioară a pârtiilor.

În afară de pârtiile amenajate, zona prezintă un deosebit potențial pentru schi în afara pistei.

Domeniul Schiabil din Munții Șureanu a fost inaugurat în anul 2009, în urma unei investiții private. Aici există asistență Salvamont, școală de schi și snowboard, centre de închiriere, restaurante și câteva unități de cazare.

Unicul drum de acces spre pârtii este pe ruta Sebeș – Șugag – lacul Oașa (DN 67 C), apoi la dreapta spre – mănăstirea Oașa – Luncile Prigoanei – Poarta Raiului – Domeniul Schiabil Șureanu (DJ 704).

Distanța de la Sebeș este de 82 de kilometri și poate fi parcursă în circa două ore.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase