Apelul făcut de Ministerul de Interne, în cazul polițistului tăiat cu sabia de un interlop. „Lupta pe care Ciprian o va duce în continuare va fi una de lungă durată”

Apelul făcut de Ministerul de Interne, în cazul polițistului tăiat cu sabia de un interlop. „Lupta pe care Ciprian o va duce în continuare va fi una de lungă durată
Publicat: 12/12/2017, 14:42

„Ciprian a dovedit, până acum, că este un adevărat luptător! A trecut cu bine peste primele intervenții chirurgicale, iar evoluția sa este pozitivă. Colegii, dar și persoane care nu l-au cunoscut, au demonstrat că omenia este un atribut al românilor. Mobilizarea pentru donarea de sânge a fost impresionantă! Lupta pe care Ciprian o va duce în continuare va fi una de lungă durată. Împreună îl putem ajuta pe colegul nostru în această bătălie. Pe lângă rugăciunile și gândurile noastre bune, ajutorul poate consta și din lucruri lumești. Contul în care se pot face donații este: RO71BRDE340SV15605983400 și a fost deschis la BRD pe numele SFICHI DAN CIPRIAN”, transmite MAI.

Polițistul a fost rănit, săptămâna trecută, cu o sabie, în timpul unor percheziții la persoane suspectate de trafic de droguri. Starea lui este favorabilă și s-a modificat. Acesta vorbește, este conștient și respiră singur.

„Pacientul este conștient și vorbește, comunică cu medicii și asistentele medicale. Nu vorbește cu probleme, vorbește bine. Este logic și coerent. Există un deficit motor pe jumătate din corp”, au declarat medicii ieșeni.

„Evoluția este net favorabilă, pacientul a fost detubat, s-a scos sonda naso-gastrică, urmează să se facă încercări de alimentare pe cale naturală. S-a efectuat și un computer tomograf în cursul acestei dimineți. Pacientul colaborează, comunică cu cei din anturaj. În continuare se face o kinetoterapie intensivă și se urmează același tratament în secția de terapie intensivă”, a declarat Florin Grămadă, purtător de cuvânt al Spitalului de Neurochirurgie Iași.

Medicii spun că, deși se observă o îmbunătățire a stării lui, acesta ar putea rămâne cu sechele.

„Evolutia neurologică este și aceasta favorabilă, însă trebuie să ținem cont de faptul că oricând pot să apară complicații locale sau generale. De asemenea, nu ne putem pronunța în acest moment în privința sechelelor cu care va rămâne. Cel puțin șase luni de zile va trebui să efectueze o activitate de recuperare neuromotorie, în mediul specializat. În acest moment există speranțe că prognosticul vital este favorabil, nu putem să ne pronunțăm asupra sechelelor neurologice cu care va rămâne”, a declarat Grămadă.

În urmă cu o săptămână, polițistul a fost lovit cu o sabie de unul dintre suspecții vizați de un dosar de trafic de droguri, la care se făceau percheziții. Agentul șef adjunct de poliție Sfichi Dan Ciprian, în vârstă de 35 de ani, care lucrează în cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Suceava, are traumatism cranio-cerebral sever și răni tăiate la braț, iar medicii au decis transferul său de la Spitalul Clinic de Urgență Suceava la Spitalul de Neurochirurgie din Iași. Polițiștii din Suceava spun că proprietarul casei unde s-au desfășurat perchezițiile nu a răspuns la solicitările celor de la acțiuni speciale, astfel că intervenția a fost una în forță.

„Unul dintre polițiștii, un bărbat de 35 de ani din Rădăuți, angajat al IPJ Suceava la Serviciul de Acțiuni Speciale a fost rănit în zona capului cu o macetă. Agresorul a fost reținut de polițiști” a declarat pentru MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Suceava, comisarul Ionuț Epureanu.

Polițistul a fost transportat de urgență la spital, în comă indusă, fiind supus mai multor investigații de specialitate pentru a se stabili cât este de gravă leziunea și ce proceduri medicale trebuie efectuate.

Autorul, Alexandru Huțuleac, a mai fost arestat și în iulie 2016 pentru trafic de droguri, în cadrul unei acțiuni a DIICOT Suceava de destructurare a unei rețele de traficanți, iar după patru luni a fost eliberat

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Ce înseamnă ca Ucraina să piardă războiul cu Rusia. Trei scenarii
Împăcarea anului la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce jurământ i-au făcut Adrian și Petronel Corduneanu...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut:...
Anunț-îngrijorător despre Kate Middleton, după ce a spus public că are cancer! Starea ei de...
Alerte meteo de vreme severă imediată emise de ANM. Cod galben în mai multe zone...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Au apărut primele imagini cu fiica lui Paris Hilton! „Nu m-am putut abține”. Ce anunț...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
S-A DECIS PLATA a 3.000 de lei de persoană. Banii intră direct PE CARD înainte...
Un papă pentru care sexualiatea și desfrâul erau „virtuți”
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Cum vrea să scape ucigașul Mirelei de închisoare? Ireal la ce metodă ar putea să...
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Motivul pentru care doi tineri au ales să se căsătorească în avion
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Ce au descoperit astronomii după ce au studiat o galaxie masivă din Universul primordial