Aproximativ 100 de refugiaţi din Ucraina ajung astăzi în Gara de Nord din Bucureşti

Aproximativ 100 de refugiaţi din Ucraina ajung astăzi în Gara de Nord din Bucureşti
Foto: Facebook - CFR Infrastructura
Publicat: 27/02/2022, 13:55

Aproximativ 100 de refugiați din Ucraina ajung astăzi în Gara de Nord din București, transmit cei de la Compania Națională de Căi Ferate CFR S.A.

Astfel, în  cadrul Gării de Nord Bucureşti, s-a organizat primirea,  preluarea şi asigurarea asistenţei necesare pentru aproximativ 100 de refugiaţi, care sosesc astăzi în Bucureşti, cu trenurile operatorului naţional CFR Călători.

În cursul zilei urmează să ajungă în  Gara de Nord 5 trenuri de călători – IR 1750, IR 1660, IR 1752, IR 1754, IR 1662 – care vin din direcţia Iaşi şi Suceava.

Cei care vin din Ucraina vor fi imediat preluați de personalul de pază al gării, conduși la Sala de Aşteptare- spaţiul destinat special persoanelor refugiate- unde vor primi apă şi hrană.

Persoanele vor fi ulterior preluate de către reprezentanţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti.

Pe toată perioada staţionării în Gara de Nord, persoanele refugiate din Ucraina vor primi inclusiv asistenţă din partea reprezentanţilor Primăriei Bucureşti şi a reprezentanţilor ONG-urilor, prin intermediul punctului de informare, amenajat în faţa Biroului de Informaţii, de pe peronul central, iar prin difuzoare vor fi transmise informaţii în limba engleză, în legătură cu existenţa spaţiului amenajat în Sala de Aşteptare, pentru persoanele refugiate, şi a punctului de informare, unde există voluntari care vorbesc limba ucraineană şi pot oferi informaţii suplimentare.

Ioana Tudorascu
Tudorașcu Ioana a urmat cursurile Facultății de Litere din cadrul Universității București (2016-2019) și a intrat în presă în anul 2019. De atunci, Ioana activează la GÂNDUL.RO, având funcția de redactor. Este pasionată de sport, citit, citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase