Arafat dă în judecată RTV pentru informațiile despre amenajarea biroului său. RTV respinge acuzația

Arafat dă în judecată RTV pentru informațiile despre amenajarea biroului său. RTV respinge acuzația
Publicat: 02/04/2013, 07:40
Actualizat: 31/07/2014, 15:19

Secretarul de stat Raed Arafat dă în judecată postul RTV, pe care îl acuză de grave prejudicii aduse numelui și imaginii sale prin difuzarea unor informații eronate despre achiziționarea mobilierului din biroul său, reprezentanții televiziunii respingând acuzațiile si susținând că au procedat corect

Raed Arafat a declarat luni că a început procedurile de acționare în justiție a postului RTV și a unei jurnaliste, după ce în emisiunile televiziunii au fost difuzate informații eronate despre mobilierul și parchetul masiv „de lux” din biroul său de la Ministerul Sănătății, informații prin care a fost adus „un grav prejudiciu” numelui și imaginii sale”.

Secretarul de stat acuză postul de televiziune de lipsă de profesionalism, întrucât a difuzat și a dezbătut aceste informații eronate fără a lua legatură cu el pentru a prezenta un punct de vedere.

În ceea ce privește informația potrivit căreia în biroul său de la Ministerul Sănătății ar fi parchetul masiv „de lux”, Raed Arafat a spus că acesta există în birou „din vremea fostului ministru și secretar al CC-PCR Emil Bobu, când clădirea în care funcționează Ministerul Sănătății a servit ca sediu al fostului Comitet Central al PCR”.

Raed Arafat a precizat că modificările aduse acum au fost „de înlăturare a unei mochete vechi și de lăcuire a parchetului existent deja sub mochetă”.

În cazul informațiilor privind mobilierul din biroul său de la Ministerul Sănătății, Raed Arafat a spus că este același mobilier de când a preluat biroul, cu ani în urmă, o parte din acesta fiind achiziționat de el în 2009.

„Am înlocuit un număr de zece scaune vechi cu opt scaune noi, două fotolii simple și o măsuță, pentru care anexez factura și chitanța prin care se dovedește că plata s-a efectuat de pe cardul bancar personal. Am achiziționat un număr polițe, un covor 2×3 metri, corpuri simple de iluminat, un televizor, un suport de perete pentru televizor și două ferestre de tip termopan, pentru care am achitat integral sumele în baza facturilor emise în numele meu, în conformitate cu desfășurătorul anexat”, a precizat Raed Arafat.

Secretarul de stat a mai spus că tot din fonduri personale a achiziționat jaluzele verticale pentru secretariat, precum și pentru Centrul Operativ, „având în vedere că aceste articole nu se pot achiziționa conform legii, la momentul actual, de către Ministerul Sănătății”.

Contactați de MEDIAFAX, reprezentanții RTV au precizat că, duminică seară, jurnalistul Dana Nistoroiu, chemată să discute despre situația lui Eugen Nicolăescu și a
controversei privind mobilierul primit prin sponsorizare pentru cabinetul său ministerial, a lansat acuzații similare și împotriva secretarului de stat Raed Arafat.

Redacția RTV susține că subiectul legat de medicul Arafat nu se afla pe desfășurător, motiv pentru care echipa emisiunii a făcut „o documentare de câteva minute”, descoperind că „aceste acuzații nu erau noi, fiind preluate de presa centrală, incluisv cu reacția doctorului Arafat”.

Conform sursei citate, emisiunea s-a încheiat înainte ca medicul Raed Arafat să poată fi contactat, iar realizatorul Simona Gheorghe a avut ulterior o discuție telefonică cu acesta. Reprezentanții RTV susțin că Raed Arafat a refuzat să-și mai prezinte punctul de vedere, iar redacția a difuzat o știre în care prelua poziția exprimată de acesta în presa centrală, alături de acuzațiile jurnalistei, apreciind că astfel a informat echilibrat publicul.

În 21 martie, ministrul Sănătății Eugen Nicolăescu a fost acuzat în leghătură cu modul în care a fost mobilată o sală de protocol a ministerului, el explicând presei că mobilierul a fost oferit ca sponsorizare de un prieten care deține un spital privat, fiind vorba despre „o chestie strict personală”, care nu îl obligă cu nimic.

Demnitarul le-a mai spus jurnaliștilor că îl cunoaște de foarte mulți ani pe cel care a oferit mobilierul, respectiv „o masă, niște scaune”

„Este un om pe care îl cunosc de foarte mulți ani și i-am spus: am această sală, am și eu nevoie să primesc delegații străine. A zis: nicio problemă, ce-ți trebuie? O masă și niște scaune”, a relatat Nicolăescu.

Întrebat dacă sponsorizarea în cauză îl obligă cu ceva, ministrul a spus că nu. „Nu. Dimpotrivă, prietenia veche”, a răspuns ministrul.

Cu același prilej, Nicolăescu a ținut să precizeze că sponsorul mobilierului nu are contracte cu casa de asigurări și nici cu Ministerul Sănătății.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O regină a frumuseții a fost găsită de mafioți după ce a dezvăluit pe Instagram...
Ce a putut să scrie o tânără din Gorj pe salata boeuf, de Paşte? Au...
Soția fotbalistului s-a urcat beată la volan și a făcut praf un Ferrari Portofino de...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Un român a vrut să fure bani dintr-un bancomat din Italia și a rămas fără...
Anunţ trist despre Florin Piersic, direct din spital, de Paşte! Din păcate, nu se pune...
Meniu de Paște al Nadiei Comăneci. Ce nu lipsește niciodată de pe masa de sărbătoare:...
Cine este poliţistul mort în accidentul de motocicletă din Galaţi. Deviza în viață a lui...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Cum arată și cât costă casa lui Nea Florică, celebru pentru replica „Mi-a dat pachet”!...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Macron îl îndeamnă pe Netanyahu să ajungă la un acord de armistiţiu cu Hamas
Omul care A INVENTAT cea mai folosită armă din lume! „Era NEBUN, dar...
Mașinile mai vechi de 15 ani sunt interzise. Test obligatoriu de la 1 iunie 2024
Viața la bloc. Păcăleala cu repartitoarele. Facturi mai mari, deși afară era cald
Aceste zodii vor avea parte de iubire adevărată în săptămâna 6-11 mai 2024. Ce surprize...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Roberta și Julia își aruncă săgeți în Casa Iubirii! Patrick, pe post de arbitru: „Diferența...
Carmen Tănase, la un pas de a rămâne paralizată. Ce diagnostic crunt i-au pus medicii
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Dieta prin care putem încetini evoluția cancerului de prostată