Arafat: Una dintre victimele accidentului rutier din Bulgaria este paralizată

Arafat: Una dintre victimele accidentului rutier din Bulgaria este paralizată
Publicat: 23/09/2014, 11:53
Actualizat: 01/02/2019, 00:45

Secretarul de stat a spus că este vorba despre o femeie care după răsturnarea autocarului a suferit o leziune gravă la coloană și măduva spinării. Arafat a precizat că sunt și alți pacienți aflați în stare gravă.

„Ce pot să spun este că printre pacienți avem unii care sunt într-o stare foarte serioasă. Avem o persoană care este chiar cu leziune de coloană și măduva spinării, deci este paralizată”, a precizat Raed Arafat.

În ce privește al doilea accident de autocar, care s-a produs luni, în Ungaria, Raed Arafat a spus că cele cinci victime internate în Spitalul din Szeged ar putea fi aduse în țară în următoarele două sau trei zile.

„Sunt cinci pacienți internați acolo, se așteaptă ca în următoarele două sau trei zile să fie externați. Dacă este nevoie de externare cu ambulanța, noi avem un protocol cu colegii din Ungaria și fie îi aduc la graniță și îi preluăm noi, fie, data fiind distanța mică, poate mergem să-i luăm”, a mai spus secretarul de stat.

Arafat a adăugat că, după ce vor fi aduși în România, este posibil ca unii dintre răniți să fie internați, iar alții să meargă acasă.

Accidentul din Bulgaria s-a produs duminică, în jurul orei 05.00, când un autocar cu turiști care venea spre România din Turcia, de la Kușadasi, s-a răsturnat în Pasul Republika, între localitățile Gurkovo și Veliko Târnovo – zonă muntoasă din țara vecină. În autocar se aflau 27 de români – 25 de pasageri și doi șoferi. În urma accidentului, un român a murit, șase au fost răniți grav, iar alții au suferit răni ușoare. Conform agenției Focus, persoana decedată în accident avea 27 de ani.

Răniții au fost transportați inițial la un spital din Veliko Târnovo, unde doi dintre ei au fost operați. Ulterior, șase răniți grav – patru femei și doi bărbați – au fost transportați în București cu elicoptere, aceștia fiind internați la Spitalul Floreasca, unde una dintre cele patru femei a fost operată.

Celelalte persoane care se aflau în autocarul implicat în accident au fost aduse în țară cu un alt autocar, pus la dispoziție de firma transportatoare. După ce au ajuns în țară, 16 dintre acestea au mers la Spitalul Universitar de Urgență București pentru investigații.

Potrivit Ministerului Afacerilor Interne, din primele informații furnizate de autoritățile bulgare, autocarul nu a adaptat viteza la condițiile meteo și, într-o curbă, a pierdut controlul direcției de mers și s-a răsturnat.

La o zi după accidentul din Bulgaria, un alt autocar, în care se aflau 32 de persoane, s-a răsturnat într-un șant, în apropierea localității Mako din Ungaria, pe fondul condițiilor meteo nefavorabile. În urma accidentului, 13 români din autocar au fost răniți, doi fiind în stare gravă.

Cinci dintre răniți au fost internați la Spitalul Szeged. Printre răniți este și șoferul autocarului, acesta având răni ușoare. Celelalte persoane rănite ușor în accident au fost duse la spitale din localitățile Oroshaza și Mako, pentru investigații, ulterior fiind externate.

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
"Nu există așa ceva". Reacția unui bărbat din Cehia la o terasă din România unde...
Roxana i-a șocat pe toți de 1 mai! A ajuns să fie cea mai tunată,...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Primele rezultate în cazul fetiței de 4 ani care a murit după ce a mâncat...
Stațiunea montană din România care este unică în toată Europa. Puțini turiști de la noi...
Declarații scandaloase ale unei vedete. Cum face sex la 85 de ani: „Încă pot să-mi...
"Banii noștri s-au dus". Doi tineri s-au trezit fără 10.000 de dolari în cont. Era...
Biletul de adio al fetei de 13 ani care s-a aruncat de la etaj, pentru...
România, lovită de fenomene meteo extreme! Vijeliile care au devastat vestul și centrul Europei urmează...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
Marele GENIU al muzicii, îngropat FĂRĂ INIMĂ! S-a aflat abia acum
România a ÎNVINS definitiv Ungaria. Maghiarii au recunoscut eșecul
Prințul Harry, un nou gest sfidător. Ce scuză bizară a oferit după
Ce a putut să găsească o tânără într-un burger de pui cumpărat de la un...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Sebastian, provocat de băieți să o sărute pe Roberta. Cum au reacționat concurenții din casă....
"Nu a murit nimeni, a murit artistul Alex Mica în sufletele voastre". Cântărețul care a...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Guglielmo Marconi, inventatorul telegrafiei fără fir. Părintele radioului modern