Armata a fost chemată în Timiș și Gorj, pentru deblocarea drumurilor

Armata a fost chemată în Timiș și Gorj, pentru deblocarea drumurilor
Publicat: 09/12/2012, 15:21
Actualizat: 03/07/2013, 17:07

Ministerul Apărării a fost solicitat să sprijine autoritățile locale pentru deblocarea unor drumuri din județele Timiș și Gorj, au anunțat, duminică, oficiali din Ministerul Administrației și Internelor.

Potrivit sursei citate, MApN a fost solicitat să ajute la deszăpezirea autostrăzii Arad – Timișoara, a DN 59C, din județul Timiș și a DN 66, în județul Gorj, unde sunt probleme din cauza ninsorii.

Ministrul Administrației și Internelor, Mircea Dușa, a cerut Ministerului Apărării Naționale să sprijine, în caz de nevoie, intervenția pe drumurile acoperite cu zăpadă, a declarat, duminică, secretarul de stat din MAI Bogdan Tohăneanu.

Ministrul Apărării Naționale, Corneliu Dobrițoiu, a declarat că sunt 4.000 de militari în așteptare, în cazul în care este nevoie de intervenția Armatei în zonele afectate de ninsori, comandanții fiind în unități.

Autostrada Arad – Timișoara, DN 59C Jimbolia – Sânnicolau Mare și DN 6 Biled – frontiera Cedad, în județul Timiș, sunt închise din cauza ninsorii și a viscolului.

Autostrada Arad – Timișoara este închisă între kilometri din cauza ninsorii abundente și a vântului puternic, traficul fiind deviat pe DN 69 – Centură – DN 6.

De asemenea, circulația rutieră a fost întreruptă în județul Timiș, pe DN 59C Jimbolia – Sânnicolau Mare, între kilometri 0-41 și pe DN 6 Biled – Sânnicolau, din cauza ninsorii și a viscolului, urmând ca odată cu încetarea vântului să înceapă acțiunea de degajare a drumului, precum și pe DN 1A, de la Cheia până la limita cu județul Brașov, unde sunt blocate ambele sensuri de circulație din cauza unor avalanșe.

CNADNR a precizat că de la ora 13.00 a fost deschis traficul pe DN 1 pe sectorul Brașov – Predeal pentru toate categorii de vehicule.

Zeci de drumuri din 29 de județe sunt acoperite cu zăpadă. Drumurile naționale acoperite de zăpadă sunt în județele Prahova, Argeș, Dâmbovița, Buzău, Mehedinți, Hunedoara, Gorj, Vâlcea, Arad, Timiș, Caraș-Severin, Cluj, Bistrița-Năsăud, Bihor, Maramureș, Satu Mare, Alba, Brașov, Sibiu, Covasna, Harghita, Mureș, Galați, Bacău, Suceava, Iași, Mureș, Vrancea și Botoșani.

De asemenea, CNADNR a precizat că atât Vama Nădlac, cât și Vama Cenad au fost închise de autoritățile ungare.

Meteorologii au prelungit până luni la ora 11.00 avertizarea cod galben de ninsori, ploi, polei și viscol pentru București și 29 de județe din jumătatea de est a țării.

Potrivit avertizării transmise de Administrația Națională de Meteorologie, în noaptea de duminică spre luni și în prima parte a zilei de luni vor mai fi precipitații în jumătatea de est a țării și izolat se vor acumula cantități de peste 25 de litri pe metru pătrat. În acest interval ninge la munte, în estul și sud-estul Transilvaniei, în cea mai mare parte a Munteniei și Moldovei și în sud-estul Olteniei, iar în Dobrogea predomină ploile. În sud-estul teritoriului vor fi condiții de polei. Vântul va avea intensificări, iar în Muntenia, sudul Moldovei, precum și în zona Carpaților de Curbură va viscoli ninsoarea.

Avertizarea este valabilă de duminică, ora 20.00, până luni, la ora 11.00, în București și județele Constanța, Tulcea, Brăila, Ialomița, Călărași, Ilfov, Giurgiu, Teleorman, Olt, Argeș, Dâmbovița, Prahova, Buzău, Galați, Vrancea, Covasna, Harghita, Brașov, Bacău, Vaslui, Iași, Neamț, Suceava, Botoșani și parțial în Maramureș, Bistrița-Năsăud, Mureș, Sibiu și Vâlcea.

Totodată, duminică, până la ora 20.00 este cod galben de ninsori, ploi abundente, polei și intensificări de vânt, în aproape toată țara, cu excepția Bucureștiului și județelor Călărași, Giurgiu, Teleorman, Olt, Dolj, Ilfov, Dâmbovița, Argeș, Vâlcea și Gorj.

Potrivit acestei avertizări, duminică vor fi precipitații în majoritatea regiunilor, sub formă de ninsoare în Banat, Crișana, Maramureș, jumătatea de nord a Moldovei și în zona montană, mixte în Transilvania și în sudul Moldovei și ploi în Dobrogea, nordul și estul Munteniei. În aceste zone, cantitățile de precipitații vor depăși 25 – 30 de litri pe metru pătrat în Carpații Orientali și în estul teritoriului. Vântul va avea intensificări temporare, iar în zona de munte și în sud-vest va viscoli ninsoarea.

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un...
Declarații cutremurătoare făcute de mama lui Sebastian Olariu, tânărul ucis în accidentul de la 2...
FOTO. Transformarea incredibilă a lui Valentin Ceaușescu, la 76 de ani! Viața grea de după...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Cei trei bărbați care transformă India într-o superputere economică. Țara va devansa Germania și Japonia...
Dezvăluiri tulburătoare făcute de Iulia Albu, după ce fostul soț a anunțat că are cancer:...
Florin Piersic, în stare GRAVĂ când a ajuns la spital! Declarațiile șocante ale medicilor
Medicii iau în calcul să îi amputeze piciorul lui Florin Piersic, din cauza infecţiei cu...
Florin Piersic, inconștient la Terapie Intensivă! Breaking news
Mesajul Iuliei Albu după ce Mihai Albu a fost operat de cancer: „Sperăm ca această...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Cât costă Dacia Logan în 2024? Mai este o mașină LOW COST?
Medicii de la Spitalul „Foişor” despre starea de sănătate a lui Florin Piersic: Starea generală...
Substanța SALVATOARE din MÂNCARE! Pur și simplu este o MINUNE
Putin a dat ORDIN. Militarii ruşi se RETRAG. Decizia zilei de 9 mai
Netflix a dat lovitura cu acest serial. Abonații devin dependenți
Andreea Bălan, incident în timpul unui concert. A căzut de pe scenă când cânta și...
Ce au găsit chirurgii în corpul lui Florin Piersic! Medicul care l-a operat a rupt...
Cum a reacționat soția lui Vali Vijelie, după ce a ascultat melodia „Să iubești două...
”Am chemat salvarea. Șocul a fost groaznic” Dinu Maxer a trecut prin momente de panică...
BANCUL ZILEI. Bulă şi Lulă, pe faleză la Constanţa, se uitau în apă unde se...
Când ar putea fi construită prima cale ferată pe Lună?