Atacuri la adresa unor politicieni și mesajul „România nu-i Sodoma”, la Marșul pentru Normalitate

Atacuri la adresa unor politicieni și mesajul România nu-i Sodoma, la Marșul pentru Normalitate
Publicat: 08/06/2013, 17:07
Actualizat: 31/07/2014, 15:45

Marșul pentru Normalitate, organizat de Noua Dreaptă în replică la Marșul Diversității pentru drepturile minorităților sexuale, ce va avea loc tot sâmbătă, s-a desfășurat între orele 11.00 și 14.30, pe Calea Victoriei și Splaiul Independenței, de la Piața Victoriei, la Dealul Mitropoliei.

La manifestare au participat peste 100 de persoane, majoritatea tineri, bărbați, unii în tricouri negre cu imaginea liderului legionar Corneliu Zelea Codreanu, alții în costume naționale. Ei au purtat steaguri ale organizației Noua Dreaptă, steaguri naționale, chiar și steaguri ale Italiei, icoane, precum și pancarte cu mesaje ca „România are nevoie de copii, nu de homosexuali”, „Împotriva homosexualității”, „Pentru normalitate”, „Nu căsătoriilor și adopțiilor homosexuale”.

Pe mai multe pancarte, în interiorul unei inimi roz desenate, erau alăturate fotografiile deputatului Remus Cernea, senatorului Tudor Chiuariu, membru în Comisia pentru revizuirea Constituției și coordonatorului Forumului constituțional Cristian Pârvulescu și erau scrise versuri din „Scrisoarea III” de Mihai Eminescu: „Prea v-ați arătat arama sfâșiind această țară/ Prea făcurăți neamul nostru de rușine și ocară/ Prea v-ați bătut joc de limbă, de străbuni și obicei/ Ca să nu s-arate-odată ce sunteți – niște mișei!”.

Manifestanții au cântat cântece religioase și au scandat „România nu-i Sodoma”, printre mesaje împotriva homosexualilor presărate cu vulgarități.

La începutul marșului, într-o declarație de presă, liderul organizației Noua Dreaptă Tudor Ionescu a explicat că protestul are și un caracter politic, în contextul în care organizația consideră că homosexualii beneficiază în România de sprijin politic. El a dat ca exemplu situația din Franța, unde au ieșit în stradă oameni după intrarea în legalitatea a căsătoriilor între persoane de același sex, și a spus că îi îndeamnă pe români să iasă în stradă până nu este „prea târziu”.

„Manifestăm împotriva întregii mafii homosexuale din Parlamentul României”, a spus Tudor Ionescu, enumerându-i printre cei care, în opinia sa, susțin cauza homosexualilor, pe Remus Cernea, Cristian Pârvulescu și Tudor Chiuariu, da rși pe premierul Victor Ponta. „Marșul pentru normalitate din acest an are, iată, și o tentă împotriva clasei politice”, a mai spus Tudor Ionescu.

La Dealul Mitropoliei, au ținut discursuri mai mulți participanți la marș despre „pericolul” legalizării căsătoriilor între persoanele de același sex.

De asemenea, manifestanții au împărțit pliante împotriva introducerii actelor de identitate cu CIP, pe care le consideră ca fiind un „mjloc de îngrădire a vieții personale și libertăților religioase”.

Pe parcursul desfășurării marșului pe cele două artere din Capitală, traficul a fost restricționat pe o bandă. Câteva zeci de jandarmi au asigurat paza, neînregistrându-se vreun incident.

De altfel, 300 de jandarmi au fost mobilizați să asigure ordinea și să intervină în cazul unor incidente nedorite la cele două marșuri ce au loc sâmbătă în Capitală.

De la ora 17.00, pe traseul Arcul de Triumf – Piața Victoriei, pe Șoseaua Kiseleff, este programat Marșul Diversității, organizat de Asociația Accept împotriva discriminării și pentru afirmarea drepturilor minorităților sexuale.

Traficul rutier va fi restricționat, între orele 17.00 și 20.00, pe Șoseaua Kiseleff , între Piața Arcului de Triumf și Piața Victoriei, pe strada Arhitect Ion Mincu, între Bulevardul Aviatorilor și Bulevardul Ion Mihalache, precum și pe străzile care intersectează aceste artere, potrivit Brigăzii Rutiere a Capitalei.

Comisia de revizuire a Constituției a adoptat, miercuri, un amendament care prevede că familia se întemeiază pe căsătoria liber consimțită între „un bărbat și o femeie”, sintagmă care înlocuiește cuvântul „soți”, prezent în textul actual al Legii fundamentale.

Articolul 48, alineatul (1) din actuala Constituție, care are conținutul „Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimțită între soți, pe egalitatea acestora și pe dreptul și îndatorirea părinților de a asigura creșterea, educația și instruirea copiilor” devine: „Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimțită între un bărbat și o femeie, pe egalitatea acestora și pe dreptul și îndatorirea părinților de a asigura creșterea, educația și instruirea copiilor”.

Amendamentul a fost inițiat de deputații Florica Cherecheș, Grigore Crăciunescu și Mircea Dolha.

Un amendament în acest sens a fost transmis Comisiei de revizuire și de către Biserica Ortodoxă Română.

Amendamentul a fost adoptat cu 15 voturi „pentru” și 3 abțineri. Deputații PNL Petre Roman, George Scutaru și Alina Gorghiu sunt cei care s-au abținut.

Deputatul independent Remus Cernea a declarat, miercuri, că România va fi pusă pe lista țărilor homofobe dacă amendamentul adoptat de Comisia de revizuire a Constituției care definește căsătoria ca relație dintre un bărbat și femeie va fi validat de plen și de referendum.

Liderii USL Victor Ponta și Crin Antonescu nu au ajuns la un acord, joi, în privința definirii căsătoriei ca relație între un bărbat și o femeie în noua Constituție, cei doi având poziții fundamental diferite pe care și le mențin, votul asupra amendametului deja adoptat urmând a fi reluat.

Ponta a spus că nu vede de ce actuala prevedere din Constituție, care definește căsătoria ca relație între „soți”, ar trebui schimbată, în timp ce Antonescu a subliniat că își menține părerea inițială, privind definirea casătoriei ca relație între un bărbat și o femeie.

Antonescu a spus că, dacă se va solicita în Comisia de revizuire o reluare a votului, atunci va supune din nou la vot amendamentul, comisia urmând să decidă.

Biserica Ortodoxă Română (BOR) a transmis președinților camerelor o serie de amendamente pentru revizuirea Constituției, propunând ca întemeierea familiei să se facă pe căsătoria liber consimțită dintre „un bărbat și o femeie” și ca rolul și importanța BOR și a celorlalte culte în istoria României să fie recunoscut.

(Serviciul Foto al MEDIAFAX vă pune la dispoziție imagini)

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O celebră influenceriţă pe TikTok a fost asasinată în fața casei sale. Atacatorul s-a prefăcut...
Povestea care a făcut ocolul lumii. Ce au găsit părinții în camera fiicei lor, în...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au...
Vești proaste pentru șoferi! Riscă amenzi de cinci ori mai mari. Greșeala care le poate...
Dieta Monicăi Anghel. A slăbit enorm în ultimii ani: alimentele la care a renunțat total!...
Cine sunt românii care trebuie să plătească "taxa pe lux" pentru locuinţele şi maşinile pe care...
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
O cisternă cu etanol s-a răsturnat pe carosabil, în Vrancea! Șoferul a decedat
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Răsturnare de situaţie din piaţa muncii. Exodul a luat sfârşit: Procentul românilor care caută activ...
RUINELE unui ORAȘ imens, găsite pe planeta Marte? Cercetătorii, ULUIȚI!
INTRĂ BANI mai mulți în conturi. Vestea cea mare pentru MILIOANE de români
Ce mai face și cum arată acum fosta ispită masculină de la Insula Iubirii, Sorin....
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
De ce Lora nu a devenit mamă până la 41 de ani: "Eu mă simt...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Cum au trecut razele cosmice prin atmosfera Pământului acum 41.000 de ani?