„Aurolacii” lui Bruce Lee, vânați de Poliție prin canalele de la Gara de Nord. GALERIE FOTO

Redactor:
Andrei Dumitrescu

Mai multe tablouri și icoane, despre care se bănuiește că au fost furate de o grupare coordonată de un om al străzii zis Bruce Lee, din locuința unor cetățeni francezi, au fost găsite în canalele din zona Gării de Nord, potrivit unor surse apropiate anchetei.

Polițiștii bucureșteni au descins, miercuri, în canalele din zona Gării de Nord din Capitală, având informații că acolo sunt ascunse bunuri care ar fi fost furate dintr-o locuință, oamenii străzii refuzând să iasă la suprafață și aruncând cu aurolac pentru a-i opri pe anchetatori.

Foto: Silviu Matei // Mediafax

Purtătorul de cuvânt al Poliției Capitalei, Alexandru Niculae, a declarat jurnaliștilor că au fost identificate unele bunuri susceptibile că ar fi fost furate din locuințe.

Întrebat dacă este vorba despre obiecte de patrimoniu, Niculae a negat spunând că „sunt bunuri care fac parte din patrimoniul unei persoane fizice” și că nu a fost estimat prejudiciul.

Niculae nu a putut preciza dacă, printre suspecții care au fost ridicați, se află și cel supranumit Bruce Lee sau „Regele Boschetarilor”, care este bănuit că ar coordona o grupare de oameni ai străzii specializată în spargerea de locuințe.

Foto: Silviu Matei // Mediafax

Purtătorul de cuvânt al Poliției Capitalei a mai declarat că nu au fost folosite substanțe iritant-lacrimogene de către polițiști, pentru ridicarea oamenilor din canalizare. „S-a folosit forța în mod gradual”, a spus Niculae, adăugând că acțiunea a început în condiții de normalitate, pentru ca polițiștii să întâmpine apoi tot mai multă rezistență din partea celor anchetați.

El a spus că mai multe persoane au fost ridicate și conduse la secția de poliție, neprecizând numărul acestora.

Intervenția amplă de miercuri a anchetatorilor a fost plină de evenimente. Peste 20 de persoane care locuiesc în canalul de la Gara de Nord au ripostat violent, aruncând cu aurolac în anchetatori, iar unul dintre oamenii străzii a fost luat cu ambulanța după ce a primit în ochi un jet de bronz.

Foto: Silviu Matei // Mediafax

Polițiștii au reușit să ridice mai mulți suspecți, unul dintre aceștia reușind chiar să se smulgă din mâinile lor și să fugă mai multe sute de metri în uralele și aplauzele celorlalți oameni ai străzii.

De altfel, oamenii fără casă au sancționat zgomotos fiecare moment în care mascații soseau și băgau în dubă pe unul de-ai lor, huiduielile transformându-se la un moment dat în scandări antiprezidențiale, aceștia strigând „Jos Băsescu”.

La fața locului au venit și reprezentanți ai Fundației Homless, formată în mare parte din foști oameni ai străzii, care au protestat față de acțiunea poliției, spunând că este un abuz și că oamenii străzii ar trebui să fie ajutați, și nu luați cu forța și băgați la închisoare.

Foto: Silviu Matei // Mediafax

Acțiunea este coordonată de la nivelul Serviciului de Investigații Criminale, iar în ajutorul judiciariștilor au fost chemate echipe de la SPIR, Poliția Sectorului 3 și Inspectoratul pentru Situații de Urgență.

Angajați ai Regiei Autonome de Distribuție a Energiei Termice (RADET) i-au ghidat pe polițiști prin canale. La acțiune a fost folosit și un excavator, pentru decopertarea gurilor de canal din zona Gării de Nord.

Foto: Silviu Matei // Mediafax

Foto: Silviu Matei // Mediafax

×

Ziua Marinei Române, fără spectatori. Klaus Iohannis și Ludovic Orban participă la evenimentele din Portul Militar Constanţa

Publicată de Gandul pe Sâmbătă, 15 august 2020
Gândul LIVE!
Inchide