Autocarul implicat în accidentul cu 22 de răniți din Ungaria este înmatriculat în Harghita. Autoritățile vor controla firma

Autocarul implicat în accidentul cu 22 de răniți din Ungaria este înmatriculat în Harghita. Autoritățile vor controla firma
Publicat: 08/02/2014, 10:35

Autocarul implicat în accidentul din Ungaria, în care se aflau 26 de pasageri, este înmatriculat în județul Harghita și plecase vineri de la Băile Homorod spre localitatea Pecs, inspectorii ISCTR urmând să facă un control la sediul firmei operatoare, informează Ministerul Transporturilor.

Ministrul Transporturilor, Ramona Mănescu, a cerut unei echipe de experți de la Inspectoratul de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier (ISCTR) Arad și Timișoara să meargă de urgență la locul unde s-a produs accidentul în care a fost implicat un autocar înmatriculat în județul Harghita, se arată într-un comunicat de presă al MT.

Potrivit datelor centralizate de Autoritatea Rutieră Română (ARR), în autocar se aflau înregistrați 26 de pasageri, care plecasera vineri de la Băile Homorod spre localitatea Pecs, din Ungaria.

„Autobuzul implicat în accident are capacitatea de 49 de locuri, an de fabricație 1998 și este clasificat la o stea. Firma operatoare are din anul 2011 licență de transport persoane, iar șoferul care se afla la volan este deținător al unui certificat profesional pentru transportul rutier de persoane, valabil până la data de 15.09.2015”, a precizat MT.

Potrivit sursei citate, inspectorii ISCTR vor face un control la sediul firmei, pentru a verifica transportul de persoane efectuat de aceasta.

Accidentul în care a fost implicat autocarul românesc a avut loc pe autostrada M6 din Ungaria, vineri, în jurul orei 20.14, 22 de pasageri fiind răniți, dintre care trei români. Potrivit primelor informații, autocarul a căzut într-un canal adânc de zece metri de pe marginea drumului și s-a răsturnat pe o parte.

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a anunțat, într-un comunicat transmis în noaptea de vineri spre sâmbătă, că doar trei dintre cele 22 de persoanele rănite în accidentul din Ungaria au cetățenie română.

„Potrivit datelor transmise recent la Departamentul pentru Situații de Urgență de echipa consulară aflată în Ungaria și a verificărilor efectuate asupra cetățeniei persoanelor implicate în accident, rezultă că, din cei 22 răniți, doar trei au cetățenia română”, anunță MAI.

După evaluarea făcută la cele două spitale din Pecs și Mohacs unde au fost transportați răniții, medicii au stabilit că cele trei persoane cu cetățenie română, doi adulți și un minor, nu prezintă leziuni grave, care să le pună viața în pericol, potrivit MAI.

Printr-o decizie comună a Ministerului Afacerilor Interne și a Ministerului Sănătății, s-a dispus trimiterea de urgență în Ungaria a unei echipe medicale formate din doi medici și un asistent, condusă de către medicul șef SMURD pe Regiunea Vest”, iar, „în funcție de evaluarea completă a situației medicale” a persoanelor rănite, „se va lua hotărârea aducerii acestora în țară sau continuarea tratamentului de specialitate în” țara vecină, a precizat MAI

De asemenea, Poliția Arad a trimis o echipă pentru a veni în sprijinul cetățenilor români și al autorităților maghiare care efectuează cercetarea la fața locului.

Departamentul pentru Situații de Urgență din Ministerul Afacerilor Interne a fost sesizat de către atașatul de afaceri interne despre accident. Prin intermediul Ministerului Afacerilor Externe și al atașatului de afaceri interne român în Ungaria se menține legătura cu autoritățile maghiare, pentru a fi permanent la curent cu situația cetățenilor români, a mai arătat MAI.

Cel puțin 22 de persoane au fost rănite la bordul unui autocar înmatriculat în România, care a ieșit de pe autostrada M6 în apropiere de Mohacs, în sudul Ungariei, vineri seara, a anunțat un purtător de cuvânt al autorității pentru gestionarea dezastrelor, citat de MTI.

Autocarul efectua o cursă specială.

Anett Kasza a declarat că la bordul vehiculului se aflau atât adulți, cât și copii. Trei persoane au fost rănite grav, iar 19 au răni ușoare. Toți răniții au fost spitalizați.

Pal Gyorfi, purtătorul de cuvânt a serviciului național ungar de ambulanță a declarat că la bordul vehiculului erau 19 adulți și trei copii, inclusiv un bebeluș în vârstă de trei luni. Acesta a fost transferat la spital pentru monitorizare. Gyorfi a afirmat că doar patru-cinci persoane au suferit răni mai grave.

În urma accidentului, autoritățile au închis tronsonul de autostradă pe care a avut loc accidentul pentru operațiunile de salvare.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Familia Regală a Marii Britanii, lovită de o nouă tragedie. A fost găsit mort, în...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Datele exacte când vor intra pensiile pe luna mai, pe card şi prin Poştă. Anunţul...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Doliu la Casa Regală Britanică. Prințesa Beatrice a trecut prin clipe grele după ce primul...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
ILEGAL în România! N-ai voie să deții aceste ANIMALE acasă
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Mesajul transmis de Mihaela Rădulescu de ziua de naștere a iubitului ei, Felix Baumgartner: ”Mă...
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Un veteran NASA a inventat un propulsor care sfidează legile fizicii