Autocarul implicat în accidentul din Ungaria făcea o cursă ocazională, la cererea unor turiști unguri

Autocarul implicat în accidentul din Ungaria făcea o cursă ocazională, la cererea unor turiști unguri
Autocarul implicat în accidentul din Ungaria aparține unei firme din localitatea Corund, care efectuează servicii regulate de transport persoane intern și internațional, a afirmat, sâmbătă, șeful ARR Harghita, menționând că această cursă era ocazională, la cererea unui grup de turiști din Ungaria.
Publicat: 08/02/2014, 13:23
Actualizat: 31/07/2014, 14:51

Autocarul implicat în accidentul din Ungaria aparține unei firme din localitatea Corund, care efectuează servicii regulate de transport persoane intern și internațional, a afirmat, sâmbătă, șeful ARR Harghita, menționând că această cursă era ocazională, la cererea unui grup de turiști din Ungaria.

Șeful Autorității Rutiere Române (ARR) Harghita, Gabriel Asandei, a declarat, sâmbătă, corespndentului MEDIAFAX, că autocarul respectiv aparține firmei „Corund Trans Csavargo” din Harghita- un operator vechi, care execută servicii regulate de transport persoane intern și internațional din anul 1998.

Potrivit sursei citate, firma de transport este licențiată și autorizată de ARR, iar cursa pe care o efectua vineri era ocazională, la cererea unui grup de turiști din Ungaria.

„Operatorul de transport persoane execută curse regulate în traficul județean, inter-județean, internațional, precum și servicii ocazionale de transport persoane naționale și internaționale încă din anul 1998”, a precizat Asandei.

Accidentul a avut loc pe autostrada M6 din Ungaria, vineri, în jurul orei 20.14, după ce autocarul, înmatriculat în județul Harghita și în care se aflau 26 de persoane, a căzut într-un canal adânc de zece metri de pe marginea drumului și s-a răsturnat pe o parte. Autocarul plecase vineri de la Băile Homorod și se îndrepta spre localitatea Pecs.

În urma accidentului, 22 de persoane au fost rănite, între care trei români.

„Potrivit datelor transmise recent la Departamentul pentru Situații de Urgență de echipa consulară aflată în Ungaria și a verificărilor efectuate asupra cetățeniei persoanelor implicate în accident, rezultă că, din cei 22 răniți, doar trei au cetățenia română”, anunța MAI, într-un comunicat transmis în noaptea de vineri spre sâmbătă.

După evaluarea făcută la cele două spitale din Pecs și Mohacs unde au fost transportați răniții, medicii au stabilit că cele trei persoane cu cetățenie română, doi adulți și un minor, nu au leziuni grave, care să le pună viața în pericol, potrivit MAI.

Printr-o decizie comună a Ministerului Afacerilor Interne și a Ministerului Sănătății, s-a dispus trimiterea de urgență în Ungaria a unei echipe medicale formate din doi medici și un asistent, condusă de către medicul șef SMURD pe Regiunea Vest”, iar, „în funcție de evaluarea completă a situației medicale” a persoanelor rănite, „se va lua hotărârea aducerii acestora în țară sau continuarea tratamentului de specialitate în” țara vecină, preciza MAI

De asemenea, Poliția Arad a trimis o echipă pentru a veni în sprijinul cetățenilor români și al autorităților maghiare pentru cercetarea la fața locului.

Ministrul Transporturilor, Ramona Mănescu, a cerut unei echipe de experți de la Inspectoratul de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier (ISCTR) Arad și Timișoara să meargă de urgență la locul unde s-a produs accidentul în care a fost implicat un autocar înmatriculat în județul Harghita, se arăta într-un comunicat de presă de sâmbătă al MT.

„Autobuzul implicat în accident are capacitatea de 49 de locuri, an de fabricație 1998 și este clasificat la o stea. Firma operatoare are din anul 2011 licență de transport persoane, iar șoferul care se afla la volan este deținător al unui certificat profesional pentru transportul rutier de persoane, valabil până la data de 15.09.2015”, a precizat MT.

Reprezentantul Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier (ISCTR) în Harghita, Iulian Felician Croitor, a declarat, sâmbătă, că autocarul implicat în accidentul din Ungaria a plecat din Harghita fără pasageri, la bordul acestuia aflându-se doar doi șoferi și copilul unui dintre ei.

El a precizat că autocarul urma „să aducă pasagerii din Ungaria la schi în județul Harghita”.

Croitor a mai spus că cercetările la sediul firmei de transport căreia îi aparține autocarul vor începe „cel mai probabil luni”, după ce managerul acesteia se va întoarce din Ungaria, unde a plecat în noaptea de vineri spre sâmbătă.

„Vom verifica dacă șoferii au atestate valabile, contracte de muncă. În ceea ce privește autocarul, vom verifica ITP-ul, să aibă verificarea făcută, clasificările. De asemenea, trebuie să aibă asigurări pentru persoane, pentru bagaje. Va fi un control complex efectuat de ISCTR. De altfel, vom verifica actele tuturor mașinilor din dotarea societății de transport, nu numai pe cele ale autocarului acesta”, a spus Iulian Felician Croitor.

De asemenea, șeful Autorității Rutiere Române (ARR) Harghita, Gabriel Asandei, a declarat sâmbătă, corespndentului MEDIAFAX că instituția a fost solicitată să acorde sprijin pentru identificarea pasagerilor din autocar, menționând că, în noaptea de vineri spre sâmbătă, a furnizat toate informațiile necesare Inspectoratului Județean de Poliție Harghita, care le-a transmis Ministerului de Interne.

Conform sursei citate, cei doi șoferi și copilul unuia dintre ei, născut în iulie 2013, sunt din Harghita, iar pasagerii aflați în autocar sunt din Ungaria.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Măcelarul de eunuci”: Un bărbat care a făcut o afacere filmându-se în timp ce își...
S-a aflat! Motivul BOMBĂ pentru care Dan Negru a plecat de la Antena 1! Florin...
FOTO. Prezentatoarea știrilor sportive, gafă la TV! Ce s-a văzut în direct
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Un mercenar rus, fost membru Wagner, spune că ucide prizonieri ucraineni din compasiune: „E și...
Mega-surpriză la show-ul Antenei! Ei sunt câștigătorii de la 'Te cunosc de undeva'
De ce nu a fost înmormântată Naomi până acum. Noi detalii cutremurătoare
"Dumnezeu să te ierte, înger frumos". Moni a fost condusă spre moarte de iubitul său,...
"Plângea lângă fată". O tânără de 17 ani și-a pierdut viața după ce mașina condusă...
Ea este Monica, tânăra decedată în accidentul din Timiș. Fata și iubitul ei se îndreptau...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
E legal să circuli cu portbagajul deschis când transporți mărfuri voluminoase? Ce obligație au șoferii
Uniunea Europeană critică EBU pentru modul în care a organizat Eurovision 2024: un cadou pentru...
Actorul din Războiul Stelelor a spus ADEVĂRUL! „Este mai mult un basm...
Se pregătesc armele nucleare. O țară NATO zdruncină toată Europa: Pe timp de război, aceasta...
Fenomenul care poate arunca omenirea în era pre-digitală. Efectele pot fi devastatoare
Florin Salam, în genunchi în fața soției după ce Roxana i-a oferit cadou o mașină...
"Plângea lângă fată". O tânără de 17 ani și-a pierdut viața după ce mașina condusă...
Julia și Sebastian schimb acid de replici! Roberta consideră că Julia este invidioasă: „Nu putem...
Mesajul lui Florin Piersic Jr. care i-a revoltat pe admiratorii tatălui său, maestrul Florin Piersic
BANCUL ZILEI. În seara de Ajun, Moş Crăciun vine la Bulă. Îl arată cu degetul...
Astronomii au observat lumina de la unii dintre cei mai vechi quasari din Univers
×