„Avatar” – încasări de peste un miliard de dolari pe plan internațional – VIDEO

Avatar - încasări de peste un miliard de dolari pe plan internațional - VIDEO
Filmul "Avatar", regizat de James Cameron, a depășit, după trei săptămâni de la lansare, pragul de un miliard de dolari din încasări pe plan internațional, informează Reuters. Astfel, în prezent, "Avatar" ocupă locul al patrulea în topul filmelor cu cele mai mari încasări din lume.
Publicat: 16/02/2012, 10:04
Actualizat: 08/03/2012, 10:32

Filmul „Avatar„, regizat de James Cameron, adepășit, după trei săptămâni de la lansare, pragul de un miliard dedolari din încasări pe plan internațional,informează Reuters. Astfel, în prezent, „Avatar” ocupă locul alpatrulea în topul filmelor cu cele mai mari încasări dinlume.

Potrivit 20th Century Fox, filmul regizat de James Cameron a avutîncasări totale de 1,02 miliarde de dolari, după ce a vândut biletede 202 milioane de dolari în primul weekend din 2010.

Filmele care surclasează „Avatar” din punctul de vedere alîncasărilor sunt „Titanic” (1,8 miliarde de dolari), regizat tot deJames Cameron, „Stăpânul Inelelor: Întoarcerea Regelui/ The Lord ofthe Rings: The Return of the King” (1,12 miliarde de dolari) și”Pirații din Caraibe: Cufărul Omului Mort/ Pirates of theCaribbean: Dead Man’s Chest” (1,07 miliarde de dolari).

În Statele Unite ale Americii și Canada, după 17 zile de lalansare, „Avatar” a înregistrat încasări de 352,1 milioane dedolari, în timp ce în afara Americii de Nord încasările au fost de670,2 milioane de dolari.

Acest lungmetraj science-fiction cu accente ecologice, produs destudiourile Fox, considerat cel mai scump film din istoriacinematografiei, cu un buget de producție estimat la 500 demilioane de dolari, a fost lansat la 12 ani după uriașul succesrepurtat de „Titanic”, regizat de același James Cameron, care aobținut 11 premii Oscar.

Acțiunea filmului 3D „Avatar” se petrece cu 200 de ani în viitor.Jake (Sam Worthington) este implicat în dezvoltarea unei noistrategii de luptă pentru războiul dintre oameni și o specie deextratereștri numiți na’vi. Aceasta presupune amestecarea ADN-uluiuman cu părți din ADN-ul nativilor na’vi de pe planeta Pandora.Rezultatul – avatarul astfel format este un om care are toatecaracteristicile poporului na’vi și care îi va putea învinge cupropriile arme. Misiunea lui Jake este să se infiltreze încomunitate și să funcționeze ca spion, adunând informații desprecultura, dar mai ales despre slăbiciunile dușmanilor.

Deși este devotat misiunii și o îmbrățișează cu mult curaj, Jake vaavea de înfruntat multe obstacole și va fi nevoit să asiste lascene dure care îi vor schimba perspectiva asupra acestui război.Curând după sosirea lui în mijlocul na’vi, el este martorul unuimasacru în masă al băștinașilor, pus la cale de trupele din care elînsuși face parte. Astfel, Jake descoperă că în locul unor creaturiagresive și însetate de sânge, na’vi sunt de fapt victime alerăzboiului, o societate pacifistă și orientată spre muncă, al căreiechilibru este atacat de oameni. Jake decide că nu poate sta pemargine să se uite cum na’vi sunt exterminați și se hotărăște sătreacă de partea lor. Cu ajutorul prințesei Neytiri (Zoe Saldana) -de care se și îndrăgostește -, el reușește să întoarcă lupta: să-isalveze pe na’vi de invazia oamenilor.

James Cameron a mai regizat, printre altele, seria „Alien”,”Expedition: Bismarck” (2002), „Îngerul întunecat” (2000),”Minciuni adevărate” (1994), „Terminator 2: Ziua Judecății” (1991)și „Terminatorul” (1984).

Mediafax

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona...
Ce secret a ascuns Prințul William de Kate Middleton. Nu a vrut să-și compromită căsnicia
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Ce a pățit o moldoveancă de 39 de ani, după ce s-a cuplat cu un...
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic...
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns...
"Am călătorit în timp". Un profesor ieșit din comă spune că a fost în anul...
“L-au apucat nebuniile”. Motivul halucinant pentru care o femeie a fost înjunghiată în Centrul Vechi...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Biden a promulgat pachetul de ajutor pentru Ucraina
LAC de lavă SPECTACULOS, observat din satelit! Are peste 200 km lungime
Decizie finală pentru plata cu BANCNOTE. Noua regulă devine OBLIGATORIE
Românul de 24 de ani, milionar din nimic. Cum a făcut munți de bani
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Lovitura dură pentru TikTok! Comisia Europene suspendă noul program al platformei: ”Există riscuri pentru sănătatea...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
Haos în centrul Londrei după ce doi cai militari au scăpat de sub control