Avem două variante aici. Ori datele sunt reale, ori premierul MINTE! CÎȚU sugerează pedeapsa cu ÎNCHISOAREA pentru DĂNCILĂ

Avem două variante aici. Ori datele sunt reale, ori premierul MINTE! CÎȚU sugerează pedeapsa cu ÎNCHISOAREA pentru DĂNCILĂ
Publicat: 24/07/2018, 11:46

„Pe lângă minciuni prezentarea (premierului -n.r.) face un lucru și mai grav. Un lucru care în țările civilizate cu oameni responsabili este pedepsit penal. Viorica Dancilă, din poziția de prim-ministru, prezintă date care încă nu au fost publicate oficial. Avem două variante aici. Datele sunt cele corecte si atunci Viorica Dancilă încalcă legea. Sau premierul minte și inventează cifre. Să vă dau trei exemple: Investițiile străine directe. Nu există date pentru primele 6 luni. Sunt publicate oficial în jur de 14 august de BNR. Orice oficial (în special ministru) ce publică date care nu sunt oficiale trebuie să răspundă penal pentru încălcarea legii. Rata șomajului. La fel. Datele oficiale cele mai recente sunt pentru luna mai”, a scris, marți pe Facebook, senatorul liberal Florin Cîțu.

Acesta a adăugat că prim-ministrul a mințit în legătură cu cifrele prezentate, luni, la bilanțul Executivului la șase luni de la guvernare.

„Pe lângă faptul că încalcă legea prin publicarea unor date înainte de termen, premierul Dăncilă mai și minte. În 2018 rata șomajului a crescut și a ajuns la 4.6%, nu a scăzut. Veniturile la buget, la fel, sunt publice doar pentru primele 5 luni. Premierul Dăncilă prezintă veniturile pentru primele 6 luni. O încalcare flagrantă a legii pentru că dacă nu minte și acestea sunt cifrele înseamna că poate oricând să le ofere și altora, înainte să fie publice și astfel să profite personal. În plus omite și cifrele care arată dezastrul economic (inflație, dobânzi, scăderea dinamicii economiei, deficitul comercial, deficitul bugetar structural, deficitul de cont curent etc”, a completat Cîțu.

Liberalul o îndeamnă pe Viorica Dăncilă să consulte legea răspunderii ministeriale și „European Statistics Code of Practice” (Codul de practici al statisticilor europene – n.r.).

„Pentru difuzarea de informații economice care nu sunt încă oficiale, credeți că ar trebui să-i facem plângere penală premierului Viorica Dancilă? Sau credeti că instituțiile statului se vor autosesiza pentru încălcarea legii? În țările civilizate, unde nu sunt invitați niciodată PSD-iștii (lui Dragnea îi iau și viza oricum), prezentarea datelor economice înainte ca acestea să fie oficiale se pedepsește, chiar cu închisoarea. Oare câți dintre prietenii PSD-iștilor au acces la aceste date și le folosesc în interes personal înainte ca aceste date să fie publice? Viorica Dancilă ar fi trebuit să consulte două documente. În primul rând, legea răspunderii ministeriale, 115/1999, în special art 8. În al doilea rând „European Statistics Code of Practice”, în special capitolul despre confidențialitatea datelor. De acolo poate afla și ce pedeapsă riscă domnia sa dar și cei care i-au dat datele înainte ca acestea să fie publice. Premierul Dancilă trebuie să explice cum a facut rost de aceste informații și de la cine. Dar mai ales trebuie să le explice celor de la Eurostat (poate si DIICOT?)”, a conchis el.

Premierul Viorica Dăncilă a prezentat, luni, bilanțul Executivului la șase luni de la guvernare, spunând că veniturile la buget în semestrul I al anului 2018 au fost de 132 miliarde lei, mai mari cu 12% comparativ cu aceeași perioadă a anului 2017, când veniturile au fost de 117,2 miliarde lei.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cum a ajuns „Regele Cripto” al Canadei, care trăia în vile de lux și conducea...
Locul din România care se află pe un munte de aur! Legenda, izvorâtă din vremea...
Prima reacție milionarului Dorin Mateiu, bărbatul de 57 de ani care s-ar iubi cu Simona...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Bizara poveste a lui Kaitlin. Logodnicul ei a făcut infarct în ziua nunții, iar apoi...
Stațiunea din România care rivalizează cu Thailanda. Puțini turiști au auzit de ea, dar este...
Care este cea mai sănătoasă carne din lume, potrivit experților în nutriție. Surpriza de pe...
Au străbătut mări şi ţări pentru fântânile arteziene din Capitală. Reacţia unor turişti străini când...
O cunoscută influenceriță și-a pus sora geamănă să o înlocuiască la serviciu pentru a putea...
O navă cu 11 persoane la bord s-a scufundat în Marea Neagră. Trei marinari sunt...
Acum păpușă, în trecut mătușă! Cum arăta Inna înainte să fie celebră
Pe ce șosele îți trebuie rovinietă? Este obligatorie pe DN-urile ce trec prin localitate?
Robotul chirurgical de la Sony a efectuat cusături pe un bob de porumb
A fost GĂSIT un alt PĂMÂNT? Cât de aproape se ASCUNDE PLANETA?
Interdicție pentru toți șoferii din România. Este ilegal. Te alegi cu dosar penal
Cum îmbunătățești semnalul Wi-Fi. Locul din locuință unde modemul are cel mai bun randament
Ce cadou a putut să îi facă un mire proaspetei sale soții, în noaptea nunții....
Ce poți face dacă ai o soră geamănă? O trimiți la muncă în locul tău!...
Virginia, întrebare neașteptată pentru Patrick: „Patrick, îți pare rău că m-ai chemat la camera roșie?”
Care au fost primele cuvinte rostite de Florin Piersic, după ce s-a trezit din anestezie?...
BANCUL ZILEI. Bulă e cu o tipă în pat. Gagica: - Bulă, ai un clopoțel...
Vidrele de mare folosesc unelte pentru a avea acces la pradă mai mare și pentru...
×