AVERTISMENT FBI fără precedent: HACKERII se pregătesc SĂ VĂ IA BANII de pe carduri. Atac cibernetic GLOBAL în următoarele zile

AVERTISMENT FBI fără precedent: HACKERII se pregătesc SĂ VĂ IA BANII de pe carduri. Atac cibernetic GLOBAL în următoarele zile
Publicat: 17/08/2018, 09:34
Actualizat: 26/03/2019, 08:40

Atacatorii vor folosi un virus de tip malware pentru a-și facilita accesul în conturile clienților. Aceștia vor elimina limita de retragere la bancomat pentru a goli conturile clienților, cu ajutorul unor carduri clonate. La nivel de temporizare, atacul va fi cel mai probabil într-un weekend, când băncile termină programul și nu va dura foarte mult. Hackerii din fața computerelor vor transmite datele unei rețele de complici răspândiți în întreaga lume, care vor goli cât mai multe ATM-uri în câteva minute.

Între 2016 și 2017, 2,4 milioane de dolari au fost furați din bancomate de hackerii americani.

FBI atrage atenția că la atacurile anterioare țintele au fost de obicei „instituții financiare mici și mijlocii” care au bugete mai mici, securitate cibernetică mai slabă și poate chiar vulnerabilități mai multe.

„FBI se așteaptă ca aceste activități să continue și chiar să se înmulțească în viitorul apropiat”, transmite agenția.

La nivel de măsuri de securitate, băncile pot cere clienților să își seteze parole mai puternice și să activeze autentificare de tip două surse printr-un token, nu prin SMS – pentru că și acestea pot fi atacate ușor.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase