AVERTISMENT. Ministrul Marcel Vela, avertisment pentru polițiștii care dovedesc exces de zel. Și, totuși, care IPJ a câștigat campionatul de dat amenzi?

Redactor:
Gandul
AVERTISMENT. Ministrul Marcel Vela, avertisment pentru polițiștii care dovedesc exces de zel. Și, totuși, care IPJ a câștigat campionatul de dat amenzi?
Marcel Vela: Doi cetățeni care au comis infracțiuni internaționale, extrădați în SUA! Unul dintre ei, specializat în infracțiuni cibernetice

Ministrul de Interne, Marcel Vela, transmite un nou avertisment polițiștilor care dau dovadă de exces de zel. Șeful MAI recunoaște faptul că unii oameni ai legii au împărțit amenzi în stânga și-n dreapta, dar spune că de acum înainte nu va mai tolera abuzurile de niciun fel!

Pe perioada stării de urgență, decretată din cauza pandemiei de coronavirus, polițiștii români au fost campionii lumii la împărțit amenzi, sub pretextul încălcării ordonanțelor militare. De fapt, este așa cum sesiza polițistul Valer Kovacs, liderul Sindicatului Național al Polițiștilor DECUS, filiala Timiș: „Șefii pun presiuni pe noi să dăm mai multe amenzi”.

Într-o intervenție la RFI, Marcel Vela a reacționat: „Am luat măsuri ca să nu se facă abuzuri. Că ele se fac, este un lucru evident, pentru că sunt foarte mulți tineri care au făcut doar șase luni Școala de Poliție și acum sunt pe teren. Am avut nevoie de cadre să acoperim toate misiunile. Este o muncă titanică la nivel național și cei care au făcut abuzuri sau au greșit vor fi evaluați și profesional și disciplinar”.

Exemplu de abuz: fotoreporter amendat la Timișoara

Ministrul de Interne a dat și două exemple de abuzuri care sunt anchetate de șefii din MAI: „Unde am fost sesizați că s-au făcut abuzuri, se fac cercetări de către Inspectoratele Județene. Unde au fost abuzuri la Polițiile Locale, am sesizat primăriile de care aparțin polițiile respective. Exemplu, la Timișoara, Poliția Locală a amendat un fotoreporter de la Agerpres. Sau la Oțelu Roșu, o vânzătoare care era la serviciu, dar căreia i s-a imputat în procesul verbal faptul că nu avea adeverință de la serviciu. În tot cazul, la fiecare abuz sesizat am luat atitudine”.

Încă o dată, Marcel Vela îi avertizează pe polițiștii care dovedesc exces de zel: „Nu tolerez abuzurile! Chiar pe videoconferința organizată de către secretarul de stat care se ocupă de ordinea publică, cu toate armele din subordine și toți inspectorii județeni, li s-a atras atenția tuturor ca amenzile să fie într-o formă evaluată direct proporțional cu fapta pe care au înregistrat-o/ constatat-o, să fie folosite ca variante de sancțiune și avertismentele, nu direct amenzile!”.

„Fiecare cetățean care se simte nedreptățit poate…”

Și, totuși, cum se poate apăra un cetățean care a fost nedreptățit? Iată ce răspuns are Marcel Vela: „Fiecare cetățean care se simte nedreptățit poate face două lucruri – să ne sesizeze pe noi în legătură cu o amendă sau să conteste amenda în instanță și un judecător va evalua dacă s-a greșit sau nu atunci când i s-a întocmit procesul verbal”.

Cristi Borcea, anunţul momentului. Nu e glumă: ”Valentina vrea asta!” Lovitură de teatru în familia...
George Burcea o face praf pe Andreea Bălan! Ce mesaje i-a trimis artista lui Keo...
FOTO. Cum arată acum fosta amantă a lui Ciprian Marica! Ana Muntean s-a schimbat total
Secret MURDAR! De ce se plimbă, de fapt, stewardesele pe culoar, în avion? Nici prin...
Gigi Becali nu se uită la bani pentru fetele lui! Ce cadou fabulos de 300.000...
Se ridică RESTRICŢIILE în România! Anunţul făcut în urmă cu puţin timp
CORONAVIRUS 18 aprilie. Situaţia pe judeţe. Doar 5 judeţe au peste 100 de cazuri noi....
BANCUL ZILEI – Un primar află de la nevastă că a fost înșelat
Dragostea pentru muncă, dusă la extrem. Un tată și-a botezat copilul „Departamentul de Comunicare Statistică”
George Burcea o face praf pe Andreea Bălan! Ce mesaje i-a trimis artista lui Keo...
Detalii NEȘTIUTE din viața Zoiei Ceaușescu ies ACUM la iveală. Totul despre întâlnirile amoroase SUPRAVEGHEATE...
Încă doi concurenți vor fi ELIMINAȚI de la Survivor. Prezentatorul Dan Pavel nu vrea să-i...
Record pentru toți românii care au astfel de pensii: nu s-a mai întâmplat așa ceva...
Dacă vizitezi acest trib, bărbatul pleacă din casă, iar soţia lui vine la tine. Ce...
Este din nou DOLIU în muzica populară din România: A murit RĂPUS DE CORONAVIRUS
Cele mai nocive sortimente de cafea pentru inimă. De evitat!
Concedieri MASIVE. Tarom se pregăteşte să dea afară jumătate dintre angajaţi. 700 de oameni sunt...
Cine este românca ce conduce una dintre afacerile lui Bill Gates în România şi alte...
Inchide