AVERTISMENT OMS. Un al doilea val al pandemiei ar putea ucide milioane de oameni/ COVID-19 riscă să „recidiveze” în septembrie-octombrie, după modelul gripei spaniole

AVERTISMENT OMS. Un al doilea val al pandemiei ar putea ucide milioane de oameni/ COVID-19 riscă să „recidiveze” în septembrie-octombrie, după modelul gripei spaniole
Analiză: Numărul de confirmaţi pozitivi cu COVID din cei testaţi s-a triplat în iunie faţă de mai
Publicat: 26/06/2020, 20:42
Actualizat: 26/06/2020, 23:46

Un înalt oficial al Organizației Mondiale a Sănătății a avertizat vineri că milioane de oameni ar putea muri în cazul unui al doilea val al coronavirusului. Avertismentul lui Guerra vine în momentul în care mai multe țări din Europa – și de pe tot globul – încep să relaxeze măsurile de restricție introduse inițial pentru a limita răspândirea coronavirusului.

Comparăm cu gripa spaniolă, care s-a manifestat la fel cu Covid: a scăzut în vară și a revenit puternic în septembrie și octombrie, fiind responsabilă pentru 50 de milioane de decese în timpul celui de-al doilea val”, a spus dr. Ranieri Guerra, director general adjunct al OMS la Rai TV din Italia.

Când pacientul este declarat negativ de la clinică  totul pare să se termine, dar nu este așa (…) Este adevărat  că terapia intensivă s-a golit, însă s-a golit așa cum era de așteptat și nu vrem să se umple din nou în toamnă. Toate precauțiile pe care le luăm au ​​scopul de a limita circulația virusului când aceasta se reactivează „, a concluzionat Guerra.

Oficial OMS: „Nu intru în clasificările și definițiile artificiale pe care le pot face colegii distinși din diverse discipline”

Comparativ cu noua categorie de „slab pozitiv”, Guerra a subliniat: „Nu intru în clasificările și definițiile artificiale pe care le pot face colegii distinși din diverse discipline. Mă uit la fapte și faptele spun că genomul virusului este în continuare același, iar faptele spun că tendința unei epidemii ca aceasta este prevăzută pe scară largă și imprevizibilă. Există o descendență care coincide cu vara”, a precizat el conform repubblica.it.

Guerra: În cazul asimptomaticilor încărcătura virală este conectată, chiar dacă în mod neliniar, la severitatea simptomelor

Regulile de distanțare sunt necesare deoarece „în cele două zile anterioare declanșării simptomelor, una a fost contagioasă”, a precizat el. În ceea ce privește asimptomaticii propriu-zis, aceștia „au simptome atât de ușoare încât nu contribuie semnificativ la transmiterea virusului, deoarece încărcătura virală este conectată, chiar dacă în mod neliniar, la severitatea simptomelor”. Referitor la mesajele uneori divergente care au ajuns în aceste săptămâni în presă, strict pe aceste probleme, Guerra comentează: „încercarea colegilor care știu despre știință este să comunice ceea ce știu, dar uneori o fac prost”.

În timp ce românii aşteaptă redeschiderea rutelor către destinaţiile turistice preferate, tot mai multe state europene anunţă noi creşteri ale numărului de îmbolnăviri. Ca urmare, purtarea măştilor în spaţiile închise a fost din nou impusă în Slovenia şi Bulgaria.

Noi creşteri ale numărului de îmbolnăviri cu noul coronavirus

Iar unele cartiere sau chiar localităţi din ţări precum Portugalia sau Italia sunt din nou în carantină. Experţii OMS spun că numărul cazurilor de infectare cu noul coronavirus a crescut alarmant în Europa după ce guvernele au început să renunţe la măsurile de distanţare.

Situaţia este aceeaşi, dacă nu chiar mai gravă, în Statele Unite şi alte ţări din America Latină. Guvernatorii statelor New York, New Jersey şi Connecticut au impus carantină de 14 zile pentru persoanele care vin din alte nouă state americane.

Este timpul ca fiecare ţară să îşi intensifice eforturile, spune directorul Organizației Mondiale a Sănătății. Statele trebuie să găsească, să izoleze, să testeze şi să trateze fiecare caz. Mai mult, OMS ne spune să testăm şi să punem în carantină fiecare persoană de contact.

Gilda Popa
Gilda Popa este licențiată în Drept și a urmat un master de psihologie organizațională la Facultatea de Psihologie - Universitatea București. A mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Temu şi Shein sunt verificate în România de ANPC. Ce trebuie să facă clienții înainte...
Detalii explozive! Ce s-a întâmplat în apartamentul lui Mititelu jr, după miezul nopții. Beinur a...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a...
Primele & singurele imagini cu Mititelu Jr., după ce s-a intoxicat cu medicamente! E bine,...
Dieta lui Lili Sandu la 44 de ani | Alimentul la care a renunțat definitiv....
Temu şi Shein, verificate la sânge de ANPC. La ce nereguli sunt atenţi inspectorii
Amenzi de 2900 de lei pentru ȘOFERII care fac această greșeală în trafic
Meteorologii Accuweather anunță precipitații și temperaturi scăzute: Prognoza meteo pentru ziua de miercuri, 24 aprilie...
Momente de neratat cu divele din România! Au căscat gura maaare, maaaare
La ce viteză sar airbag-urile mașinii în caz de impact?
Românii vor să trăiască mai sustenabil, dar le lipseşte infrastructura. Cum se poate implica mediul...
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
Decizie de ultimă oră pentru cei care au TELEFOANE mobile. Noua regulă va fi OBLIGATORIE
Lacul din România, cu apa cea mai pură. Are proprietăți miraculoase
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Surpriză în Clanul Cordunenilor! El e NOUL ȘEF după moartea lui Costel
Cum era Corneliu Vadim Tudor în rolul de părinte? Cum se impunea fostul politician în...
”Petrecere Hawaii de 38 de ani” Ce surprinză i-a pregătit Dinu Maxer Magdalenei Chihaia de...
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și...
Poluarea cu metan, acum mai ușor de observat ca niciodată din spațiu