AVERTISMENT pentru zona litoralului: Polițiștii constănțeni anunță că pachetele găsite pe plajă conțin DROGURI – FOTO / VIDEO

Publicat: 06/04/2019, 17:58

Potrivit unor surse judiciare, pachetele au fost găsite începând de vineri, pe diferite plaje de pe litoralul românesc, de oameni, aceștia alertând autoritățile.

Deocamdată nu a fost făcută o centralizare a pachetelor, dar primele informații arată că ar fi vorba despre peste 100 de pachete, care ar conține, fiecare, până la un kilogram de cocaină.

Drogurile ar putea proveni din același lot cu cele descoperite pe o barcă, la Sulina, mai arată sursele citate.

IGPR, despre drogurile de la Constanța: Au fost oameni care au găsit pachete pe mare

Căutarea pachetelor cu droguri a fost declanșată, sâmbătă, pe litoralul românesc după ce mai mulți oamenii care le-au găsit pe plajă au anunțat la 112, spun polițiștii, care nu au date cum ca astfel de pachete ar fi fost păstrate.

Comisarul Georgian Drăgan, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului General al Poliției Române, a declarat, sâmbătă, într-o conferință de presă la Constanța, că 300 de polițiști, polițiști de frontieră și jandarmi sunt angrenați în operațiunea care se desfășoară pe o suprafață de 90 de kilometri, de-a lungul litoralului, pentru a fi găsite pachete cu droguri.

„Operațiunea este în derulare. Peste 300 de polițiști, polițiști de frontieră, jandarmi se află pe litoralul românesc. Vorbim aici de peste 90 de kilometir pe care se efectuează aceste căutări. (…) Au fost găsite droguri inclusiv pe mare. Tocmai de aceea, această operațiune a beneficiat de sprijinul a două elicoptere din cadrul MAI, dar și a 14 ambarcațiuni din cadrul Poliției de Frontieră. S-au folosit, bineînțeles, și scafandri în aceste căutări de astăzi. Operațiunea este în derulare și sperăm să găsim toate coletele care conțin droguri pentru a înlătura orice potențial pericol la adresa cetățenilor din Constanța”, a spus Drăgan.

El a spus că au fost oameni care au găsit colete și au anunțat la 112 și nu există informații cum că între cei care au găsit ar fi păstrat pachetele cu droguri.

„Au fost și persoane care au semnalat faptul că au găsit anumite colete și le mulțumim pe această cale că au ales să alerteze de îndată autoritățile. (…)Din datele pe care le dețin în prezent nu există nicio persoană care să fi găsit droguri și să nu fi declarat la 112. Toate aceste activități se desfășoară în cadrul unui dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de droguri de risc. Toate activitățile sunt coordonate de DIICOT. Bineînțeles, procurori din cadrul DIICOT se află în Constanța și coordonează aceste activități”, a mai spus comisarul Drăgan.

Potrivit comisarului Georgian Drăgan, până în prezent nu se cunoaște cantitatea exactă de droguri găsită pe litoral, fiind o acțiune încă în desfășurare.

Polițiștii constănțeni avertizează oamenii din zona litoralului românesc să nu deschidă pachete pe care le găsesc pe plajă, deoarece acestea pot conține droguri cu o concentrație foarte mare, peste 90%, ce pot pune în pericol viața.

„ATENȚIE! Conținut periculos! Avertizăm cetățenii din zona litoralului românesc să nu deschidă pachete pe care le găsesc pe plajă, să anunțe cel mai apropiat polițist sau să sune la 112, dacă găsesc astfel de colete. Acestea pot conține droguri cu o concentrație foarte mare (peste 90%), ce pot pune în pericol viața!”, se arată într-o informare a Poliției Constanța.

Polițiștii mai anunță că, în momentul de față, pe litoralul Mării Negre, este în derulare o amplă operațiune, într-un dosar de trafic de droguri, derulată de polițiști, polițiști de frontieră și jandarmi, sub coordonarea DIICOT.

Pe 29 martie 2019, procurorii DIICOT au adus la sediul central din Capitală saci întregi de cocaină găsiți într-o șalupă din Delta Dunarii, drogurile având o valoare estimată pe piață de 300 de milioane de euro.

Anchetatorii au fost sesizați după ce, pe raza unei localități din județul Tulcea, dintr-o dubiță înmatriculată în România a căzut un pachet ambalat conținând un kilogram de cocaină, cu puritate de 90%

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Temu şi Shein sunt verificate în România de ANPC. Ce trebuie să facă clienții înainte...
Ultimele cuvinte pe care Ana-Maria a reușit să le rostească mamei sale, înainte să fie...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a...
Detalii explozive! Ce s-a întâmplat în apartamentul lui Mititelu jr, după miezul nopții. Beinur a...
Dieta lui Lili Sandu la 44 de ani | Alimentul la care a renunțat definitiv....
Temu şi Shein, verificate la sânge de ANPC. La ce nereguli sunt atenţi inspectorii
Veste extraordinară despre pensiile românilor! Marcel Ciolacu a făcut anunțul
Cadavrul unei femei a fost descoperit în dulapul din dormitor. Polițiștii l-au reținut pe principalul...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La ce viteză sar airbag-urile mașinii în caz de impact?
Românii vor să trăiască mai sustenabil, dar le lipseşte infrastructura. Cum se poate implica mediul...
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
Vestea DESPRE PENSII pe care o așteptau milioane de români. SE PREGĂTEȘTE egea la Guvern
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Amenzi de 2900 de lei pentru ȘOFERII care fac această greșeală în trafic
Cum era Corneliu Vadim Tudor în rolul de părinte? Cum se impunea fostul politician în...
”Petrecere Hawaii de 38 de ani” Ce surprinză i-a pregătit Dinu Maxer Magdalenei Chihaia de...
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și...
Poluarea cu metan, acum mai ușor de observat ca niciodată din spațiu