AVERTISMENTUL medicului Adrian Marinescu: „Vor fi, indiferent de vârstă, sute de cazuri grave pe zi”

Redactor:
Gandul
AVERTISMENTUL medicului Adrian Marinescu: „Vor fi, indiferent de vârstă, sute de cazuri grave pe zi”
Dr. Adrian Marinescu / Facebook

Medicul Adrian Marinescu de la Institutul „Matei Balș” avertizează că, în vârful pandemiei de coronavirus, România va avea 1.000 de cazuri pe zi. Acesta explică și de ce tinerii reprezintă o categorie expusă, nu ferită în fața Covid-19.

„Probabil undeva după sărbătorile pascale, probabil spre 1 mai ne vom apropia de vârful epidemiologic. Asta o să însemne un număr mare de îmbolnăviri la nivel de zi. Este foarte greu de spus dacă vor fi poate și o mie de cazuri pe zi. Vorbim de îmbolnăvirile cu totul. Va fi o creștere importantă, se va ajunge la un platou și apoi ușor ușor cazurile astea vor fi în scădere. E foarte greu de spus dacă vor fi și cazuri severe într-un procent apropiat de Italia pentru că știți bine că în lume există un procent care variază destul de mult”, a declarat Marinescu la Observator.

„Sigur vor fi cazuri severe, sigur vor fi indiferent de vârstă de ordinul sutelor de cazuri grave pe zi. Acum e 2 la sută, atunci poate fi 3 la sută – din 100 de îmbolnăviri 2 sau 3 vor duce la deces. Poate că din 100 – 10 vor însemna forme severe. Dacă facem un calcul și ne gândim că vor fi 1.000 de cazuri pe zi înseamnă că vom putea avea 50 – 100 de cazuri severe care trebuie monitorizate în terapie”, a mai declarat medicul.

„Nu există vârstă care să fie ferită total de aceste forme severe de coronavirus. Dacă ne referim la infectare în general, ea nu ține cont de vârstă sau ține într-o mai mică măsură, persoanele în vârstă se feresc oricum mult mai mult. Cei tineri în continuare din considerente normale sau poate că exagerează uneori ies în continuare foarte des și atunci ne vom aștepta să avem o infectare în România în special în rândul celor tineri”, a ținut să avertizeze acesta.

×
Guvernul anunță ce se întâmplă de la 1 iunie

Ședința de guvern are loc dupa ce, în urmă cu puțin timp, s-a încheiat întâlnirea Comitetului Național pentru Situații de Urgență

Publicată de Gandul pe Joi, 28 mai 2020
Gândul LIVE!
Inchide