Avertismentul oamenilor de știință de top dintr-un guvern: 50.000 de cazuri de coronavirus pe zi până la jumătatea lunii octombrie

Redactor:
Florentina Dinu
Avertismentul oamenilor de știință de top dintr-un guvern: 50.000 de cazuri de coronavirus pe zi până la jumătatea lunii octombrie

Marea Britanie ar putea observa până la 50.000 de cazuri de coronavirus pe zi dacă creșterea actuală nu este oprită, a avertizat consilierul medical de vârf al guvernului.

Ar putea exista 50.000 de cazuri noi pe zi

Într-o declarație televizată, consilierul științific al Marii Britanii, Sir Patrick Vallance, a declarat că „cazurile se dublează aproximativ la fiecare șapte zile”, ar putea exista 50.000 de cazuri noi pe zi până la jumătatea lunii octombrie, dacă creșterea continuă.

Vorbind alături de Chris Whitty, medicul-șef britanic, Vallance a spus că „creșterea numărului de cazuri s-a tradus într-o creștere a spitalizărilor, iar decesele sunt și ele în creștere”, avertizând că este nevoie de „viteză și acțiune”.

Sir Patrick John Thompson Vallance FRS FMedSci FRCP este un medic, om de știință și farmacolog clinic britanic (stânga) si Chris Whitty, medicul-șef britanic, (dreapta)

 

Există așteptări ca mai multe măsuri să poată fi anunțate, Johnson discutând cu miniștrii în weekend despre cum să încetinească răspândirea unui virus care a înregistrat cel puțin 41.800 de decese în țară – în prezent cel mai mare număr din Europa.

Guvernul britanic a impus noi restricții în nord-est, în încercarea de a opri răspândirea COVID-19.

Amenzi de până la 10.000 de lire sterline (10.909 de euro)

De asemenea, a avertizat pe cei care încalcă cerințele de autoizolare se vor confrunta cu amenzi de până la 10.000 de lire sterline (10.909 de euro).

Avertizând că „anotimpurile sunt acum împotriva noastră”, cu sezonul gripal la orizont, Chris Whitty a spus că țara se confruntă cu „o problemă de șase luni cu care trebuie să ne confruntăm în mod colectiv”.

Cea mai mare rată de infecție este în prezent în rândul adulților tineri, dar aceasta se răspândește pe grupe de vârstă, au spus consilierii, ceea ce va face ca ratele mortalității să crească din nou pe măsură ce grupurile de vârstă mai în vârstă sunt infectate.

„Ratele mortalității vor fi similare cu cele pe care le-am văzut anterior și acestea sunt semnificativ mai mari decât gripa sezonieră obișnuită”, a adăugat Whitty.

Măsuri mai stricte de intrare

Oamenii din Anglia vor fi obligați prin lege să se autoizoleze dacă dau rezultate pozitive pentru COVID-19, riscând amenzi crescute dacă nu reușesc să facă acest lucru, a anunțat guvernul britanic în weekend.

Amenzile vor începe de la 1.000 GBP (1.090 EUR) și ar putea crește până la 10.000 GBP (10.909 EUR).

Amenzile mai mari vor fi pentru infracțiuni repetate și „încălcări grave”, cum ar fi împiedicarea altor persoane să se autoizoleze, a declarat guvernul britanic într-un comunicat.

Include proprietarii de afaceri care împiedică personalul să se autoizoleze prin amenințarea cu disponibilizarea dacă nu vin la muncă.

Oamenii vor fi obligați prin lege să se autoizoleze începând cu 28 septembrie, măsură susținută de plata a 500 de lire sterline pentru cei cu venituri mai mici, care nu pot lucra de acasă și, prin urmare, au pierdut venituri.

Recunoscând că autoizolarea este unul dintre cele mai puternice instrumente pentru controlul transmiterii Covid-19, această nouă plată de asistență pentru testare și urmărire de 500 de lire sterline va asigura că cei cu venituri mici sunt capabili să se auto-izoleze fără să-și facă griji cu privire la finanțele lor.

Puțin sub 4 milioane de persoane care beneficiază de beneficii în Anglia vor fi eligibile pentru această plată, care va fi disponibilă celor care trebuie să se autoizoleze începând cu 28 septembrie.

Autoritățile locale vor lucra rapid la stabilirea acestor scheme de sprijin pentru autoizolare pentru a intra în vigoare până la 12 octombrie. Cei care încep să se auto-izoleze de la 28 septembrie vor primi plăți actualizate odată ce schema va fi înființată în autoritatea lor locală.

Acest sprijin financiar vine în timp ce guvernul impune oamenilor o cerință legală de a se autoizola atunci când este solicitat de NHS Test and Trace și introduce amenzi mai dure pentru încălcarea regulilor.

Guvernul cere persoanelor care au simptome de COVID-19 sau un test pozitiv să se autoizoleze timp de cel puțin zece zile împreună cu membrii gospodăriei lor.

SAGE, grupul științific consultativ al guvernului pentru situații de urgență, a declarat în august că doar 20% dintre oamenii din Anglia se auto-izolează pe deplin.

Medicul care a prezis pandemia de COVID-19 în 2017 a anunţat că urmează un nou...
A reapărut declarația pe proprie răspundere în România! E obligatorie ca să ieși din casă
FOTO. Alexandra Stan, cele mai fierbinți ipostaze în care a apărut vreodată Cântăreața a lăsat...
Brigitte Pastramă, în lacrimi la tv! A explicat de ce a divorțat, de fapt, de...
Ceaușescu, întâlnire secretă cu Arsenie Boca. Ce i-a zis părintele l-a bântuit pe dictator până...
COVID-19 sau o simplă răceală? Medicul Cristian Oancea îţi spune când e cazul să te...
Țara care te bagă la închisoare dacă nu porți mască în spațiile publice
A reapărut declarația pe proprie răspundere în România! E obligatorie ca să ieși din casă
Cu ea ar accepta să fie înșelată! Andra ar închide ochii dacă Măruță ar înșela-o...
400.000 de tinere au fost ţinute SCLAVE sexuale într-un singur loc. ''Mă VIOLAU în fiecare...
Obsesia dubioasă a lui Ceaușescu! Ce obliga oamenii de lângă el să-i facă zilnic. Doamne..
Corina Chiriac rupe TĂCEREA despre cifrele pandemiei: ”Sunt umflate. Comunismul era sugar cu suzetă pe...
Dacă vezi omul din imaginea de mai jos, ai un IQ peste medie
10 motive pentru care o femeie căsătorită îşi înşală soţul
O experienţă străină în mijlocul Capitalei: Stilul de viaţă francez, în inima Bucureştiului.
Cine este miliardarul necunoscut din spatele lanţurilor de magazine Lidl şi Kaufland. Se cunosc atât...
Inchide