Avertismentul oamenilor de știință de top dintr-un guvern: 50.000 de cazuri de coronavirus pe zi până la jumătatea lunii octombrie

Avertismentul oamenilor de știință de top dintr-un guvern: 50.000 de cazuri de coronavirus pe zi până la jumătatea lunii octombrie
Publicat: 21/09/2020, 16:41
Actualizat: 06/04/2021, 14:41

Marea Britanie ar putea observa până la 50.000 de cazuri de coronavirus pe zi dacă creșterea actuală nu este oprită, a avertizat consilierul medical de vârf al guvernului.

Ar putea exista 50.000 de cazuri noi pe zi

Într-o declarație televizată, consilierul științific al Marii Britanii, Sir Patrick Vallance, a declarat că „cazurile se dublează aproximativ la fiecare șapte zile”, ar putea exista 50.000 de cazuri noi pe zi până la jumătatea lunii octombrie, dacă creșterea continuă.

Vorbind alături de Chris Whitty, medicul-șef britanic, Vallance a spus că „creșterea numărului de cazuri s-a tradus într-o creștere a spitalizărilor, iar decesele sunt și ele în creștere”, avertizând că este nevoie de „viteză și acțiune”.

Sir Patrick John Thompson Vallance FRS FMedSci FRCP este un medic, om de știință și farmacolog clinic britanic (stânga) si Chris Whitty, medicul-șef britanic, (dreapta)

Există așteptări ca mai multe măsuri să poată fi anunțate, Johnson discutând cu miniștrii în weekend despre cum să încetinească răspândirea unui virus care a înregistrat cel puțin 41.800 de decese în țară – în prezent cel mai mare număr din Europa.

Guvernul britanic a impus noi restricții în nord-est, în încercarea de a opri răspândirea COVID-19.

Amenzi de până la 10.000 de lire sterline (10.909 de euro)

De asemenea, a avertizat pe cei care încalcă cerințele de autoizolare se vor confrunta cu amenzi de până la 10.000 de lire sterline (10.909 de euro).

Avertizând că „anotimpurile sunt acum împotriva noastră”, cu sezonul gripal la orizont, Chris Whitty a spus că țara se confruntă cu „o problemă de șase luni cu care trebuie să ne confruntăm în mod colectiv”.

Cea mai mare rată de infecție este în prezent în rândul adulților tineri, dar aceasta se răspândește pe grupe de vârstă, au spus consilierii, ceea ce va face ca ratele mortalității să crească din nou pe măsură ce grupurile de vârstă mai în vârstă sunt infectate.

„Ratele mortalității vor fi similare cu cele pe care le-am văzut anterior și acestea sunt semnificativ mai mari decât gripa sezonieră obișnuită”, a adăugat Whitty.

Măsuri mai stricte de intrare

Oamenii din Anglia vor fi obligați prin lege să se autoizoleze dacă dau rezultate pozitive pentru COVID-19, riscând amenzi crescute dacă nu reușesc să facă acest lucru, a anunțat guvernul britanic în weekend.

Amenzile vor începe de la 1.000 GBP (1.090 EUR) și ar putea crește până la 10.000 GBP (10.909 EUR).

Amenzile mai mari vor fi pentru infracțiuni repetate și „încălcări grave”, cum ar fi împiedicarea altor persoane să se autoizoleze, a declarat guvernul britanic într-un comunicat.

Include proprietarii de afaceri care împiedică personalul să se autoizoleze prin amenințarea cu disponibilizarea dacă nu vin la muncă.

Oamenii vor fi obligați prin lege să se autoizoleze începând cu 28 septembrie, măsură susținută de plata a 500 de lire sterline pentru cei cu venituri mai mici, care nu pot lucra de acasă și, prin urmare, au pierdut venituri.

Recunoscând că autoizolarea este unul dintre cele mai puternice instrumente pentru controlul transmiterii Covid-19, această nouă plată de asistență pentru testare și urmărire de 500 de lire sterline va asigura că cei cu venituri mici sunt capabili să se auto-izoleze fără să-și facă griji cu privire la finanțele lor.

Puțin sub 4 milioane de persoane care beneficiază de beneficii în Anglia vor fi eligibile pentru această plată, care va fi disponibilă celor care trebuie să se autoizoleze începând cu 28 septembrie.

Autoritățile locale vor lucra rapid la stabilirea acestor scheme de sprijin pentru autoizolare pentru a intra în vigoare până la 12 octombrie. Cei care încep să se auto-izoleze de la 28 septembrie vor primi plăți actualizate odată ce schema va fi înființată în autoritatea lor locală.

Acest sprijin financiar vine în timp ce guvernul impune oamenilor o cerință legală de a se autoizola atunci când este solicitat de NHS Test and Trace și introduce amenzi mai dure pentru încălcarea regulilor.

Guvernul cere persoanelor care au simptome de COVID-19 sau un test pozitiv să se autoizoleze timp de cel puțin zece zile împreună cu membrii gospodăriei lor.

SAGE, grupul științific consultativ al guvernului pentru situații de urgență, a declarat în august că doar 20% dintre oamenii din Anglia se auto-izolează pe deplin.

Inventatorul vaccinului anti-COVID a murit în condiţii misterioase! Descoperire frapantă despre vaccin
EXCLUSIV. A aflat cine e amanta lui Reghe! Prodanca a făcut mare scandal. Poliția a...
FOTO. Cât de mult a slăbit Oana Roman! Acum vrea să apeleze la operații estetice...
Katy Perry și Orlando Bloom, de nerecunoscut de când au devenit părinți. Cum arată familia...
Alex Velea, încă un atac la adresa lui Cătălin Măruță! Andra a fost și ea...
Motivul pentru care Ilie Năstase o sfătuiește pe Simona Halep să nu rateze Wimbledonul |...
Lanțul de magazine care vrea să FALIMENTEZE Lidl! Are prețuri mult mici decât gigantul din...
NEWS ALERT Bombe de avertizare, pe Marea Neagră. Rusia blochează accesul distrugătorului britanic Defender FOTO...
BANCUL ZILEI – Amor nebun cu vecina, din răzbunare!
Județul cu cea mai mare pensie din țară. Locuitorii de aici încasează chiar și 2.100...
EXCLUSIV. A aflat cine e amanta lui Reghe! Prodanca a făcut mare scandal. Poliția a...
Ce declanşează la FEMEI dorinţa de a FACE sex? Răspunsul cercetătorilor este neaşteptat
Alimentul oltenesc după care nemții sunt înnebuniți. Producția ia imediat drumul Germaniei, românii nu apucă...
ATENȚIE! Tot ce ar trebui să știi înainte de a-ți deschide un cont bancar
Fiica lui Michael Jackson, dezvăluire șocantă despre un incident petrecut alături de tatăl ei
Veste ȘOC în lumea muzicii românești: A murit la doar 25 de ani. Medicii nu...
Lovitură cumplită pentru cei vaccinaţi cu Pfizer. Boala cruntă pe care o pot face. S-a...
Rusia amenință cu un nou Război Rece. Armele nucleare, scoase la înaintare
S-a prăbuşit City Insurance, cea mai mare companie de RCA! Tot managementul este suspendat, Fondul...
Cine este prima femeie din clubul miliardarilor din ţara noastră. Ea a construit de la...