Avocata acuzată de favorizarea lui Sile Cămătaru și fiul vitreg al acestuia, cercetați în libertate

Avocata acuzată de favorizarea lui Sile Cămătaru și fiul vitreg al acestuia, cercetați în libertate
Publicat: 03/04/2013, 23:21
Actualizat: 25/06/2013, 14:45

Avocata acuzată de favorizarea lui Sile Cămătaru și fiul vitreg al acestuia vor fi cercetați în libertate, Curtea de Apel București respingând miercuri cererea procurorilor DIICOT de arestare preventivă.

Luiza Gabriela Dragne, avocat în Baroul București, a fost reținută de procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT), pentru sprijinirea unui grup infracțional organizat și favorizarea lui Vasile Balint, cunoscut ca Sile Cămătaru, după ce ar fi permis accesul neautorizat la informații obținute cu ocazia perchezițiilor.

În același dosar este cercetat și Dragoș Pandele, cunoscut sub numele de Mihăiță Cămătaru, fiul vitreg al lui Sile Cămătaru.

Procurorii DIICOT au cerut Curții de Apel București emiterea unor mandate de arestare preventivă pe numele celor doi, propunerea fiind respinsă de instanță ca neîntemeiată.

Decizia poate fi contestată la instanța supremă.

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) – Serviciul Teritorial București au dispus marți începerea urmăririi penale față de Luiza Gabriela Dragne și Daniel Giuglea, avocați în Baroul București, și Dragoș Pandele, pentru sprijinire a unui grup infracțional organizat și favorizarea infractorului.

„În sarcina învinuiților Dragne Luiza Gabriela și Giuglea Daniel s-a reținut faptul că, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, cu intenție, în calitate de apărători aleși ai inculpatului Balint Vasile, zis Sile Cămătaru, în timp ce asistau la una din perchezițiile domiciliare efectuate în cadrul dosarului penal aflat în lucru la DIICOT – Serviciul Teritorial București, au permis accesul neautorizat la datele și informațiile obținute cu ocazia efectuării percheziției”, a precizat DIICOT.

Mihăiță Cămătaru a mai fost implicat, în 28 august 2012, într-un incident violent produs la Hotel Marriott, în urma căruia a fost bătut și înjunghiat în coapsă de Cami Niță, zis Fănel al lui Marina, membru al clanului Vancică.

Potrivit procurorilor, evenimentul de atunci s-a dorit a fi „o lovitură puternică dată imaginii grupării Cămătarilor, întrucât unul dintre membrii familiei Cămătarilor a fost agresat chiar pe teritoriul pe care aceștia îl controlau, respectiv sectorul 5 București, lucru care aducea grave prejudicii ideii de infailibilitate pe care membrii grupării încercau să o promoveze”.

Ion și Vasile Balint, cunoscuți ca Nuțu și Sile Cămătaru, și alți 11 membri ai clanurilor Cămătarilor și Sportivilor se află în arest preventiv din 23 februarie.

Aceștia fuseseră reținuți, împreună cu alți 27 de membri ai celor două clanuri, în urma a 115 percheziții, de la locuințele suspecților fiind ridicate atunci sume importante de bani, bijuterii, mașini de lux și droguri.

Potrivit procurorilor DIICOT, activitatea membrilor grupărilor s-a desfășurat pe două paliere infracționale. Astfel, în perioada 2008 – 2012, între membrii celor două grupări rivale au avut loc conflicte stradale în care s-au folosit inclusiv arme de foc, „în scopul asigurării supremației la nivel infracțional în municipiul București”, situații ce au avut drept consecință punerea în primejdie a vieții și integrității corporale a membrilor grupării, dar și a altor persoane. De asemenea, membrii celor două clanuri au săvârșit infracțiuni de violență, „generatoare de beneficii financiare substanțiale”, în urma recuperării unor împrumuturi de bani dați cu camătă.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cine a ucis-o pe Karen în 1966? Misterul a fost elucidat abia acum, iar descoperirea...
Anunţul momentului! Este vorba despre Florin Piersic
Scandalul care a distrus-o pe faimoasa jucătoare de tenis: tatăl ei, acuzat că a avut...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Unei femei i s-a cerut să se târască și să mugească la interviul pentru job....
De necrezut! Pe ce dată pică Paștele în 2025? Se întâmplă asta o dată la...
Boala RARĂ care îl face să pară 'însărcinat' tot timpul. Nici măcar medicii nu se...
Mesaje de Paște 2024. Urări calde și felicitări pentru cei dragi
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Program Metrorex și STB de Paște 2024. Cum vor circula mijloacele de transport în Capitală,...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Xi Jinping vizitează Franţa, Ungaria şi Serbia pe fondul disputei privind tarifele comerciale din UE
SURPRIZĂ de PAȘTE: o frumoasă PLOAIE de METEORI!
Șoferii nu pot fi obligați prin lege. Gestul la volan pentru care niciun polițist nu...
Daniel Pavel se pregătește de nuntă. Detalii legate de marele eveniment
Felicitări și mesaje de Paște Fericit 2024. Urări frumoase de trimis pe Whatsapp și SMS-uri
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Gabriela Cristea, mesaj pentru cei care nu vor primi cozonacii săi de Paște. Care este...
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Urangutan văzut în premieră cum a folosit plante medicinale pentru a se trata