Avocații lui Sorin Oprescu cer ca primarul suspedat al Capitalei să fie dus din nou la spital

Avocații lui Sorin Oprescu cer ca primarul suspedat al Capitalei să fie dus din nou la spital

Avocatul Viorel Mocanu a declarat, pentru MEDIAFAX, că cererea a fost depusă marți dimineață la Arestul Central al Poliției Capitalei, iar dacă va fi aprobată, Sorin Oprescu ar urma să fie consultat pentru probleme cardiace de către medicii săi curanți, printre care sunt profesor dr. Dragoș Vinereanu și profesor dr. Leonida Gherasim.

Acesta a precizat că cererea a fost formulată din cauză că durerile pe care le-a avut Sorin Oprescu luni, când a fost dus din arest la Spitalul „Sfântul Ioan”, persistă, iar familia acestuia și apărarea doresc și opinia altor medici cu privire la diagnostic.

Potrivit avocatului, din investigațiile care i-au fost făcute luni lui Sorin Oprescu, la spital, se pare că acesta ar fi făcut un „pseudo-infarct”, iar starea medicală ar indica un posibil infarct.

Avocatul a precizat că luni seară, după ce a fost consultat la Spitalul „Sfântul Ioan”, au vrut să îl ducă pe Sorin Oprescu la Spitalul de Urgență Floreasca, însă acesta și-a citit rezultatele și a cerut să fie dus direct în Arestul Poliției Capitalei, spunând că starea lui s-a ameliorat.

Viorel Mocanu a mai spus că medicii care l-au consultat pe Oprescu i-au spus că nu șocul arestării preventive i-a înrăutățit situația medicală, ci faptul că nu mai urmează același regim pentru a preveni agravarea stării sale de sănătate.

Avocatul a mai spus că Sorin Oprescu nu dorește mediatizarea situației sale medicale și, mai mult, le-a interzis să se folosească de motive medicale în apărare, neputând să folosească nici documentele din care rezultă starea sa.

Surse din Poliție au declarat, pentru MEDIAFAX, că cererea formulată de avocații lui Sorin Oprescu va fi analizată de medici de la Centrul Medical „Nicolae Kretzulescu”, iar dacă aceștia își dau acordul, primarul va primi avizul pentru a fi consultat de cardiologi.

Sorin Oprescu a fost dus la spital, luni seară, din Arestul Poliției Capitalei, după ce a acuzat „o stare de slăbiciune”, fiind transportat cu mașina unității de detenție.

Surse medicale au declarat pentru MEDIAFAX că primarul suspendat al Capitalei, care suferă de diabet, a fost dus la Spitalul „Sfântul Ioan”, pentru că acuza dureri în piept, suspectându-se un infarct. El a fost supus unor investigații medicale, eliminându-se suspiciunea, apoi a fost readus în arestul Capitalei, au mai spus sursele citate.

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a fost arestat preventiv în 6 septembrie, de Tribunalul București, la cererea procurorilor Direcției Naționale Anticorupție, care îl acuză de luare de mită.

Decizia de arestare preventivă a fost contestată de Sorin Oprescu și judecată în 14 septembrie la Curtea de Apel București, de magistratul Camelia Bogdan, cea care l-a condamnat pe Dan Voiculescu în dosarul privind privatizarea Institutului de Cercetări Alimentare (ICA). Magistratul a menținut decizia din 6 septembrie a Tribunalului București, Sorin Oprescu rămânând în arest preventiv.

Sorin Oprescu a fost suspendat din funcția de primar general al Capitalei în 15 septembrie, după decizia definitivă de arestare preventivă. Consiliul General al Municipiului București l-a desemnat pe Ștefănel Marin (UNPR) în funcția de primar interimar.

Procurorii DNA îl acuză pe Sorin Oprescu de luare de mită, susținând că în 5 septembrie, în baza unei înțelegeri prealabile cu șeful Administrației Cimitirelor și Crematoriilor Umane (ACCU), Cornel Bogdan Popa, și cu fostul său șofer Cristian Stanca, zis „Grenadă”, a primit de la Popa suma de 25.000 de euro din 60.000 de euro ceruți de cei doi pentru edil, de la SC Green Line Construct SRL, prin Cristina Giorgiana Gogonea, Teodor Gogonea și Octavian Alin Petroi, denunțători în dosar. Firma efectua lucrări la Palatul de la Mogoșoaia, iar Oprescu ar fi validat astfel activitatea infracțională a lui Popa și l-ar fi menținut în funcție, susțin anchetatorii.

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
"Nu există așa ceva". Reacția unui bărbat din Cehia la o terasă din România unde...
Florin Piersic este în pericol și trebuie dus de urgență la Viena! Scandal uriaș generat...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Primele rezultate în cazul fetiței de 4 ani care a murit după ce a mâncat...
Roxana i-a șocat pe toți de 1 mai! A ajuns să fie cea mai tunată,...
Declarații scandaloase ale unei vedete. Cum face sex la 85 de ani: „Încă pot să-mi...
Craterul din Slănic se mărește: a înghițit un stâlp și a dus la noi evacuări....
Biletul de adio al fetei de 13 ani care s-a aruncat de la etaj, pentru...
Ies la lumină noi detalii în cazul morții lui Diego Maradona. Ce s-a descoperit după...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
Marele GENIU al muzicii, îngropat FĂRĂ INIMĂ! S-a aflat abia acum
Interdicția intră în vigoare pe 3 Mai. Devine ilegal în România de vineri
Cât de grav este Florin Piersic. Medicii au spus adevărul
Ce a putut să găsească o tânără într-un burger de pui cumpărat de la un...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Sebastian, provocat de băieți să o sărute pe Roberta. Cum au reacționat concurenții din casă....
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
A început deszăpezirea pe Transfăgărășan! Când ar putea fi permisă circulația?