Avocatul-curator al fiului lui Cioacă a solicitat daune morale de 5 milioane de euro pentru copil

Avocatul-curator al fiului lui Cioacă a solicitat daune morale de 5 milioane de euro pentru copil
Publicat: 02/04/2013, 18:00
Actualizat: 25/03/2019, 23:43

Avocatul care îl reprezintă în calitate de curator pe fiul lui Cristian Cioacă, Patrick, a solicitat ca tatăl său să plătească lunar 3.000 de lei pentru întreținerea copilului și a cerut daune morale de 5 milioane de euro pentru minor, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Avocatul Mihai Ghimiș, curatorul fiului polițistului Cristian Cioacă și al avocatei Elodia Ghinescu, a spus că a depus, marți, la Tribunalul Argeș cererea de constituire ca parte civilă a copilului, explicând că în stabilirea prejudiciului moral s-a raportat la sumele cerute ca daune morale de celelalte părți civile din dosar, Emilia Ghinescu și Robert Ghinescu, mama și fratele Elodiei.

„Am solicitat ca inculpatul să plătească lunar suma de 3.000 de lei pentru întreținerea fiului său și daune morale de 5 milioane de euro pentru minor. La termenul anterior, din 3 martie, instanța de fond a solicitat Judecătoriei Pitești să desemneze un curator special pentru minorul Patrick Cioacă, pentru a-l reprezenta în procesul penal în care tatăl său este judecat pentru omor calificat și profanare de morminte, iar Judecătoria Pitești a decis, pe 14 martie, ca eu să fiu curator special al minorului, care are calitatea de parte vătămată în proces”, a declarat avocatul Mihai Ghimiș.

Avocatul din oficiu, membru al Baroului Argeș, a fost desemnat prin tragere la sorți de instanță, după ce propunerile de curator special formulate de avocații care reprezintă interesele lui Cristian Cioacă și ale familiei Ghinescu au fost respinse.

În prezent, fiul Elodiei Ghinescu și al lui Cristian Cioacă se află în plasament la familia surorii tatălui, conform unei decizii a Comisiei pentru Protecția Copilului din cadrul Consiliului Județean Argeș. Comisia a hotărât ca Patrick Cioacă, în vârstă de opt ani, să locuiască în familia surorii paterne, căreia i-a fost încredințat provizoriu după arestarea polițistului. La baza acestei decizii au stat mai multe criterii, printre care opțiunea copilului, faptul că acesta a crescut în ultimii cinci ani alături de rudele pe linie paternă, continuitatea școlară și posibilitățile materiale ale familiei la care a fost dat în plasament.

Tribunalul Argeș a hotărât, în 28 ianuarie, declinarea competenței privind custodia fiului lui Cristian Cioacă în favoarea Comisiei pentru Protecția Copilului, iar potrivit deciziei Judecătoriei Pitești din 11 decembrie 2012, copilul fusese încredințat provizoriu surorii tatălui.

Marți, la Tribunalul Argeș a avut loc un nou termen al procesului în care fostul polițist Cristian Cioacă este judecat pentru uciderea soției sale, avocata Elodia Ghinescu.

La începutul ședinței de judecată, polițistul s-a pupat cu avocata sa, Maria Vasii, iar la un moment dat, în timpul procesului, între mama Elodiei Ghinescu și Cristian Cioacă au existat câteva schimburi de replici dure, femeia numindu-l criminal.

Întrebat de procurorul de caz dacă recunoaște ce scrie în rechizitoriu, respectiv că a ucis-o pe Elodia Ghinescu, fostul polițist Cristian Cioacă a răspuns: „Eu nu am săvârșit fapta asta”. De asemenea, întrebat ce faptă a comis, Cioacă a răspuns: „Pe aceea de a mă fi căsătorit cu Elodia”.

Maria Vasii, avocata lui Cristian Cioacă, a solicitat retrimiterea cauzei către procurori, pentru refacerea rechizitoriului, dar și recuzarea judecătorului, spunând că dosarul reprezintă „o mare eroare judiciară”.

Potrivit avocatei, judecătorul s-ar fi antepronunțat prin modul în care a validat rechizitoriul întocmit de procurori, considerându-l corespunzător, în timp ce avocații consideră că acesta are lacune. Magistrații au respins ambele solicitări.

Decizia a rămas în pronunțare în privința prelungirii arestării preventive, în timp ce următorul termen pe fond al procesului a fost stabilit pentru 30 aprilie.

La rândul ei, avocata Elodiei Ghinescu s-a declarat deranjată de „regimul mai favorabil” de care are parte Cristian Cioacă la proces, fiindu-i permis să se pupe cu avocata lui, în sala de judecată.

„Atât doamna avocat cât și Cristian Cioacă încearcă să creeze o presiune asupra magistratului, zic încearcă fiindcă nu au reușit. Așa au procedat și la instanțele din București și Brașov. (…) Nu mă interesează viața personală a doamnei avocat sau a lui Cristian Cioacă, eu spun că angajați ai Penitenciarului Colibași îi creează un altfel de regim, mai favorabil ca să zic așa, la fiecare termen. El este în stare de arest preventiv și nici avocatul nu are voie să se apropie la o distanță atât de mică încât să se pupe cu clientul. Era într-o sală de judecată, la proces, el este în stare de arest preventiv, nu era într-o vizită la penitenciar sau la arest”, a declarat avocata familiei Ghinescu, Crina Radu.

Emilia Ghinescu a spus că în sala de judecată Cristian Cioacă a strigat la un moment dat „tăceți bă, tăceți fă”, iar ea i-a strigat „criminalule”.

„Cum să nu-l fac criminal când el mi-a omorât fiica. Nu putea să mă evacueze domnul judecător sau să mă amendeze, deoarece știe toată lumea că el este criminalul. Are reacție de criminal, e impulsiv, imediat sare la bataie, a strigat «tăceți bă, tăceți fă», asta spune foarte multe”, a declarat Emilia Ghinescu.

În 30 ianuarie, Cristian Cioacă a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului instanței supreme pentru omor calificat și profanare de morminte, după mai bine de cinci ani de la dispariția soției sale, avocata Elodia Ghinescu.

Tags:
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
6 sfaturi pentru o viață cât mai lungă de la un bărbat de 110 ani....
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
I-a ÎNNEBUNIT pe toți bărbații! Imagini de vis cu vedeta! Are trup de zeiță la...
De ce este bine să mănânci pește de Florii. Conform tradiţiei, îţi poate aduce un...
VIDEO. Viteza l-a ucis pe Florin de ziua numelui său. Drama tulburătoare a tânărului de...
Sâmbătă a început distribuirea pensiilor pentru luna mai. Anunțul a fost dat de directorul Poștei...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
ORDINUL s-a dat deja de la primărie. Se întâmplă în FIECARE NOAPTE, începând cu ora...
Vestea tristă a momentului pentru Prințul Paul de România. Momente grele pentru descendentul familiei regale
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Secretul Laurei Cosoi în timpul sarcinii! Cum reușește să se mențină într-o formă de zile...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Un drog „neobișnuit de puternic” a omorât un om și a băgat alți opt în...