Avocatul familiei Luizei nu mai are voie la cercetări: Am suspiciunea că probele din pădure nu au fost poziționate acolo de câteva luni / Tonel Pop, sesizare la Barou din partea anchetatorilor

Avocatul familiei Luizei nu mai are voie la cercetări: Am suspiciunea că probele din pădure nu au fost poziționate acolo de câteva luni / Tonel Pop, sesizare la Barou din partea anchetatorilor
Publicat: 07/08/2019, 12:58

Avocatul familiei Luizei și-a făcut selfie în casa lui Dincă, pentru că „era haios” / Anchetatorii vor să sesizeze Baroul în privința lui Tonel Pop

Procurorii DIICOT, care lucrează la cazul din Caracal, vor să sesizeze Baroul în privința avocatului familiei Luizei, după ce acesta a fotografiat casa lui Gheorghe Dincă și a făcut și un selfie, spun surse judiciare pentru MEDIAFAX. Inițial, avocatul a spus că un anchetator i-a făcut o poză.

Citiți continuarea…

Avocatul familiei Luizei nu mai are voie la cercetări: Nu le convine să știe nimeni ce fac

Avocatul familiei Luizei, Tonel Pop, a declarat că procurorul de caz nu îi mai permite să participe la cercetări și la perchezițiile de la domiciliul lui Gheorghe Dincă deoarece, spune apărătorul, anchetatorii nu vor ca acesta să știe cum decurge urmărirea penală.

„(procurorul de caz, n.r.) Găsește pretexte, încearcă să-mi facă anumite capcane pentru a mă intimida și pentru a nu cunoaște eu, familia, presa, ce face acolo. Am plecat pentru că mi-a interzis. (…) Procurorul m-a invitat să vin la dânsul la poliția locală să discutăm dar să nu cumva să pătrund în câmpul în care se fac cercetări. Atunci de ce mai suntem aici dacă nu avem voie? Eu am ordonanță prin care ni se permite”, a declarat avocatul familiei Luizei.

Tonel Pop a relatat și un moment când a cerut anchetatorilor să îi facă în combinizonul necesar participării la cercetări.

„Am cerut șefului criminaliștilor de aici să-mi facă o fotografie cu combinizonul pentru că era haios au făcut o fotografie în fața prelatei. Cu combinizonul.(…) Pentru că era haios. Dânșii au făcut o poză pe o prelată. Nu se vede nicio frunză. (…) Era haioasă cu combinizonul cu toate, cu mănuși și am vrut să fac o poză cu acel costum deosebit. Acea fotografie nu e în câmpul delimitat, ci e la corp. Eram la 30 de metri, nu în câmpul infracțional. Au găsit un pretext, pretextul a fost înainte de a face poza, nu are legătură una cu alta. (…) Am șters, au șters și dânșii, a fost un pretext”, a explicat Tonel Pop.

Totodată, apărătorul mai spune că nu mai are voie să participe la anchetă pentru că anchetatorii nu vor ca acesta să știe cum decurge urmărirea penală: „Nu le convine ce spun despre dumnealor, nu le convine să știe nimeni ce fac, ce nu fac sau fac prost”.

Mamei i s-a spus să deseneze rucsacul Luizei. Cum să-l deseneze dacă îl are în poză?

Avocatul Tonel Pop, care reprezintă familia Luizei, a declarat că atunci când a fost audiată mama fetei, i s-a solicitat să deseneze rucsacul pe care-l avea atunci când a dispărut, chiar dacă a fost surprins și în imagini. Apărătorul spune că procurorul i-a interzis să mai participe la cercetări.

„(procurorul de caz, n.r.) Găsește pretexte, încearcă să-mi facă anumite capcane pentru a mă intimida și pentru a nu cunoaște eu, familia, presa, ce face acolo. Am plecat pentru că mi-a interzis”, a spus revoltat avocatul familiei Luizei, Tonel Pop.

Apărătorul a mai subliniat că mama Luizei a fost audiată în cursul zilei de marți, când i s-a cerut să deseneze rucsacul pe care-l avea fata atunci când a dispărut.

„Printr-un domn psiholog, acest domn spunea ieri, la interogatoriul mamei Luizei, îi spunea să deseneze rucsacul Luizei. Cum să-l deseneze, dacă mama îl are în poză cu Luiza? Cum să-l deseneze, dacă autoritățile au surprinse imagini cu Luiza cu rucsacul în spate, la fața locului, înainte de a fi răpită?”, a explicat Tonel Pop.

Știrea inițială. Întrebat, miercuri, la Caracal, dacă Gheorghe Dincă a dat explicații în privința grotelor de pe proprietatea sa, avocatul Tonel Pop a spus că a cerut atât în scris, cât și verbal aceste explicații, deoarece săpăturile ar costa foarte mult, iar Dincă ar trebui să spună unde să fie făcute.

Întrebat cum explică Dincă grotele, avocatul a răspuns: „Încă nu știm exact, nu am fost de față. El este foarte bine organizat, este alimentat cu sfaturi juridice”.

Referitor la dezvăluirile făcute de suspect, avocatul a afirmat: „e ca un joc de șah. Pur și simplu al joacă pe o tablă de șah și mută pionii, să vedem ce face cu regele. Cred că a vrut să dea șah-mat prin a doua dezvăluire, să găsească al doilea cadavru și dosarul să se închidă. Având două persoane dispărute, nu mai avem pe cine căuta, pentru că dacă iese ADN-ul ca fiind al Luizei și nu al Alexandrei, procurorii și poate și alți binevoitori vor zice ”.

Întrebat dacă este adevărat că există un zid proaspăt făcut în casa lui DIncă, avocatul a spus că sunt mai multe ziduri proaspete și tencuieli proaspete.

În plus, Tonel Pop a afirmat că nu i se pare în regulă că Parchetul a anunțat moartea Alexandrei în condițiile în care rezultatele erau preliminare, iar IML nu dăduse un raport final.

Avocatul a afirmat că primește amenințări și a făcut apel la opinia publică să se facă presiune în așa fel încât cazul să nu fie închis: „Mă sună tot felul de indivizi să mă opresc, mă întreabă cum îndrăznesc eu să spun să se ducă după o înregistrare că Parchetul nu o are. Este o înregistrare, pentru că eu am spus eu că există, este filmat exact momentul când Alexandra a fost împinsă în mașină și legată, este în spatele liceului și a fost o cameră de luat vederi la o anumită casă particulară, atunci s-au dus și au ridicat această înregistrare și am văzut tot felul de trepăduși care pun presiune să nu mai dau informații”.

Legat de perchezițiile informatice, avocatul a spus că se încearcă prin toate mijloacele să știm cât mai puțin.

De asemenea, în privința probelor, Tonel spus a spus că cenușa și oasele erau aruncate pe iarbă, iar peste ele ar fi trebuit să crească iarba: „am această suspiciune, că acele probe nu au fost poziționate acolo de câteva luni de zile”.

foto: captură digi24.ro

Tags:
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un...
Ce a pățit acest pensionar italian de 79 de ani, după ce s-a cuplat cu...
FOTO. Ce transformare pentru femeia care l-a înnebunit pe Gigi Becali! A făcut avere din...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Ucis pentru că a refuzat să fie evacuat din calea „orașului viitorului”. Sate întregi au...
Anunțul făcut de Nicolae Bacalbașa despre Florin Piersic. Ce se întâmplă acum cu actorul: 'O...
Experții au dat verdictul: care sunt momentele ideale pentru o partidă de AMOR. Așa veți...
Urmează 48 de ore critice pentru Florin Piersic. Medic: "Depinde şi de sistemul imunitar, depinde...
Cine e, de fapt, soția lui Florin Piersic
Ce a făcut Sorinel Copilul de Aur cu primii lui bani din cântări: „A cumpărat...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Cât costă Dacia Logan în 2024? Mai este o mașină LOW COST?
Raportul lui Blinken este aşteptat să critice Israelul şi nu ar încălca termenii referitori la...
A fost găsit LOCUL de VECI al unui MARE filosof! „Era chiar sub nasul tuturor”
Se verifică banii românilor. Este obligatoriu până pe 25 mai. Legea spune clar
Cum se simte Kate Middleton. Răspunsul prințului William
Ce a putut să găsească Mihai Morar într-o casă abandonată din Maramureș. A publicat imaginile...
Când vine vara în România! Anunțul ANM
Cum a aflat Monica Tatoiu recent că mai are frați de pe urma tatălui: „I-a...
Ce tematică deosebită au ales Oana Mosneagu și Vlad Gherman pentru nunta lor: "Suntem absolut...
BANCUL ZILEI. Bulă: - M-am învățat minte... de azi nu mai conduc cu viteză. Ștrulă:...
Carcasa unei balene a apărut în mod misterios pe prova unei nave de croazieră