Bărbatul acuzat de uciderea soției în cazul „Elodia 2” rămâne în arest

Bărbatul acuzat de uciderea soției în cazul Elodia 2 rămâne în arest
Publicat: 13/06/2013, 20:41
Actualizat: 29/07/2014, 19:07

Suspectul de crimă din cazul „Elodia 2”, prins de anchetatori după ce în mașina sa au fost găsite urme de sânge aparținând fostei soții, rămâne în arest, după ce Curtea de Apel București i-a respins, joi, recursul față de măsura preventivă.

Costel Narcis Țuțuianu a fost arestat preventiv, luni, printr-o decizie a Tribunalului București, la propunerea procurorilor Parchetului General, el fiind acuzat că și-a ucis fosta soție, deși cadavrul acesteia nu a fost găsit, după un an și jumătate de la dispariție. El a contestat decizia, însă recursul a fost respins ca nefondat.

Tuțuianu este cercetat de procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (PIICJ) pentru omor calificat, profanare de morminte, furt calificat, fals în declarații și dare de mită.

Bărbatul este acuzat de procurori că și-a ucis fosta soție (Ramona Pruteanu, 24 de ani) „din interes material”, potrivit anchetatorilor.

Potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX, marți, de Parchetul General, la 24 ianuarie 2012, mama Ramonei Pruteanu a anunțat că tânăra a dispărut cu două zile înainte.

În urma cercetărilor, anchetatorii au stabilit că victima a fost văzută ultima oară de mai mulți martori, în seara de 22 ianuarie 2012, în jurul orei 18:30, pe podul pietonal care asigura accesul din Drumul Județean Bicaz – Lacul Roșu în satul Poiana, comuna Tașca, județul Neamț. Atunci, doi colegi au condus-o cu mașina de la serviciu spre casă, lăsând-o la aproximativ 200 de metri de locuință.

„Înainte de plecarea de la locul de muncă, dar și pe traseul spre domiciliu, victima a păstrat contact telefonic permanent cu mama sa”, se arată într-un comunicat al PIICJ.

Ramona Pruteanu are un copil minor, iar începând din 2008 a conviețuit cu Narcis Costel Țuțuianu la domiciliul părinților ei. La începutul lui 2009, cei doi s-au căsătorit, iar în cursul anului 2011 au divorțat, „procedură care atrage și partajarea bunurilor comune, cel mai important fiind o casă de locuit”, se precizează unui comunicat al Poliției Române.

„Probatoriul administrat a mai relevat că relația dintre inculpat și victimă era, în ultimul timp, tensionată, ca urmare a discuțiilor în contradictoriu purtate cu privire la partajarea unui imobil construit de cei doi soți în timpul căsătoriei. De altfel, pentru a preîntâmpina partajarea imobilului, în luna mai 2011, inculpatul Țuțuianu Costel Narcis a vândut mamei sale, anterior desfacerii căsătoriei, imobilul în cauză, declarând în fals în fața notarului că este necăsătorit, deși căsătoria a fost desfăcută câteva luni mai târziu, respectiv în luna noiembrie 2011”, se mai arată în comunicatul PIICJ.

Potrivit documentului citat, de la data sesizării dispariției, în cauză au fost efectuate cercetări care au dus la eliminarea unor persoane din cercul de suspecți și la înlăturarea unor variante de anchetă constând în dispariția voluntară a victimei, decesul accidental cu cadavru nedescoperit, traficarea victimei etc.

Polițiștii au căutat corpului victimei pe arii extinse, prin metode diverse, însă nu l-au găsit.

Din datele anchetei, spun polițiștii, au rezultat indicii că tânăra nu ar fi părăsit de bună voie copilul pe care îl avea în îngrijire, fapt care, coroborat și cu celelalte mijloace de probă științifice, a condus la concluzia că aceasta nu mai este în viață.

Încă de la început, suspect de comiterea faptei a fost Narcis Costel Țuțuianu, fostul soț al victimei, care, în februarie 2012, a fost testat la poligraf și a manifestat „modificări ale stresului emoțional corespunzătoare comportamentului simulat”, susțin anchetatorii.

Potrivit PIICJ, inculpatul, după ce expertul criminalist i-a adus la cunoștință concluziile constatării tehnico-științifice, i-a promis acestuia o sumă de bani expertului, pentru a consemna în raport scris concluzii contrare celor rezultate din testare.

Anchetatorii au mai stabilit și că, în mai 2012, Țuțuianu a amanetat o brățară din aur aparținând victimei, bijuterie recunoscută de persoanele din anturajul acesteia, care au confirmat faptul că aceasta era purtată permanent, inclusiv în seara dispariției.

De asemenea, potrivit motivării deciziei Tribunalului București prin care s-a dispus arestarea preventivă a lui Țuțuianu, sunt indicii temeinice care atestă că acesta ar fi săvârșit infracțiunile pentru care este cercetat, printre acestea numărându-se și declarațiile martorilor, rezultatele testului poligraf „în care se relevă că la întrebările adresate de specialist, legate de dispariția victimei, inculpatul a manifestat modificări ale stresului emoțional corespunzătoare comportamentului simulate”, contractul prin care a amanetat brățara fostei soții și convorbirile interceptate autorizat în cauză, prin care s-a făcut dovada că bărbatul a folosit telefonul și cartela victimei.

De asemenea, anchetatorii au găsit în mașina lui Țuțuianu, în compartimentul de marfă, urme cu aspect de sânge care „prezintă un profil ADN în corespondență perfectă cu profilul de referință stabilit prin analiza periuței de dinți a victimei”, se mai arată în motivare.

Mai mult, localizarea apelurilor telefonice ale inculpatului și ale victimei din seara dispariției arată că aceștia s-au aflat în aceleași arii de acoperire ale rețelelor telefonice. În plus, înregistrarea unei camere de supraveghere de pe raza orașului Bicaz, analizată de Institutul pentru Tehnologii Avansate din cadrul Serviciului Român de Informații, arată că autoutilitara inculpatului a fost surprinsă trecând pe strada Barajului, în direcția Lacului de acumulare Izvorul Muntelui la ora 1.16, revenind la ora 3.46, din dimineața zilei de 23 ianuarie 2012.

Dosarul a fost preluat în ianuarie 2013, de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Neamț, de procurorii Secției de urmărire penală și criminalistică din cadrul PIICJ.

Cazul este asemănător cu cel al Elodiei Ghinescu – avocata dispărută de acasă la sfârșitul lui august 2007. Soțul acesteia, Cristian Cioacă, pe atunci polițist la Poliția din Argeș, a anunțat dispariția acesteia abia în 5 septembrie 2007, la solicitarea șefei lui.

Anchetatorii au luat în calcul, din primele momente, varianta crimei, cu Cioacă drept principal suspect, deoarece s-au găsit urme de sânge în apartamentul celor doi soți și în autoturismul bărbatului. Mai mult, în septembrie 2007, la două săptămâni de la dispariție, anchetatorii au găsit într-o râpă haine având pete cu sângele Elodiei.

În octombrie 2007, într-o râpă lângă Râșnov, au fost găsite uniforma de polițist a lui Cioacă, alte obiecte ale acestuia și ale Elodiei.

Cristian Cioacă a fost trimis în judecată de către procurorii Parchetului Înaltei Curți de Casație și Justiție, pentru omor calificat și profanare de morminte. El se află în arest preventiv din 5 decembrie 2012 și este încarcerat la Penitenciarul Colibași.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona...
Milioane de români rămân fără pensii, în prag de Paşte! Veste teribilă pentru pensionari
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Au păcălit poporul cu televizorul! Ce înseamnă, de fapt, cifrele scrise de Sorin în baracă,...
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic...
Experiment: un tânăr a devenit om al străzii pentru a demonstra că poate ajunge milionar...
"Am călătorit în timp". Profesorul ieșit din comă a fost în anul 3906 și spune...
Ce spunea Vali Vijelie despre posibilitatea de a-și înșela soția: „Ochii văd, inima cere!”. Dezvăluirile...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Compania coreeană Hanwha vrea să înfiinţeze în România un hub industrial pentru Europa
Au editat ADN-ul uman cu Inteligența Artificială! Ce-a urmat este ULUITOR
S-a dat decizia pentru TOATE FEMEILE, inclusiv cele din România. Noile norme vor fi total...
Decizie crucială pentru șoferii din România. Totul s-a decis astăzi
Ce legătură este între Anamaria Prodan și Gabriela Lucuțar. Impresara și Regina Întunericului se cunosc...
Când cresc salariile în România! Breaking news
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Lovitura dură pentru TikTok! Comisia Europene suspendă noul program al platformei: ”Există riscuri pentru sănătatea...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
A fost făcută prima radiografie din lume cu un singur atom