Bărbatul care a decapitat un călugăr a fost condamnat la 28 de ani de închisoare

Bărbatul care a decapitat un călugăr a fost condamnat la 28 de ani de închisoare
Publicat: 15/05/2012, 13:19
Actualizat: 05/06/2018, 14:29

Bărbatul acuzat că, în luna noiembrie a anului trecut, a omorât un fost călugăr, l-a decapitat și, după ce l-a pus într-un sac, l-a aruncat într-un șanț de la marginea comunei Ghindărești, a fost condamnat, marți, la 28 de ani de închisoare, de Tribunalul Constanța, sentința nefiind definitivă.

Magistrații Tribunalului Constanța l-au condamnat, marți, la 28 de ani de închisoare pe Simion Ivan. Decizia intanței nu este definitivă, putând fi atacată cu apel, în termen de zece zile, la Curtea de Apel Constanța.

Potrivit rechizitoriului procurorilor constănțeni, în noaptea de 18 spre 19 noiembrie, Simion Ivan, de 50 de ani, și Alexe Artion, de 40 de ani, au consumat împreună băuturi alcoolice în locuința primului, iar pe la miezul nopții, fostul călugăr i-a propus gazdei să întrețină relații homosexuale și chiar s-a și dezbrăcat.

Cuprins de furie, Ivan a reacționat violent și cu un ciocan pe care îl avea în bucătărie l-a lovit pe Artion în zona frunții. După ce victima a căzut pe podea, acesta a continuat să o lovească cu ciocanul, apoi cu un cuțit, aplicând loviturile în zona extremității cefalice a victimei, preponderent la față.

„El a declarat că victima s-a dezbrăcat, dar nu mai ține minte ce haine și-a scos de pe el, și că, folosind un ciocan, i-a aplicat o singură lovitură în frunte. Însă, în urma necropsiei, s-a stabilit că au fost date foarte multe lovituri, atât de ciocan cât și de cuțit. Foarte multe. Acestea se suprapun încât nu ne putem da seama cu certitudine câte au fost, dar peste zece”, declarat, atunci, procurorul Andrei Bodean.

Din cauza stării de nervozitate extremă, după uciderea fostului călugăr în bucătăria locuinței, Ivan a scos cadavrul în curte și cu ajutorul unui cuțit l-a decapitat. El a introdus apoi cadavrul în sac, i-a legat mâinile și picioarele cu sfoară, a legat sacul cu sârmă, apoi l-a transportat cu un cărucior și l-a abandonat în șanțul de scurgere a apei pluviale de pe strada Nucilor, la circa 50 de metri de locuința sa, în locul în care a și fost descoperit câteva ore mai târziu.

După ce a scăpat de cadavru, bărbatul a încercat să ascundă urmele faptelor comise, așa că a spălat sângele de pe trotuarul din fața casei, a șters urmele de sânge din locuință cu cârpe, apoi a aruncat în foc cârpele, o cruce de lemn pe care victima o avea la piept și încălțămintea acesteia.

Procurorii constănțeni au mai spus că pe parcursul urmăririi penale „Ivan a avut o atitudine sinceră și cooperantă și, potrivit propriilor declarații, a săvârșit fapta din cauza propunerilor indecente insistente pe care i le-a făcut victima după ce consumaseră împreună alcool”.

Simion Ivan a fost trimis în judecată la începutul lunii aprilie, pentru omor deosebit de grav și profanare de morminte – în forma profanării unui cadavru.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase