Bărbatul suspectat de uciderea omului de afaceri din Arad dat dispărut rămâne în arest

Bărbatul suspectat de uciderea omului de afaceri din Arad dat dispărut rămâne în arest
Publicat: 13/05/2013, 15:00
Actualizat: 07/02/2019, 02:18

Adrian Buleu, suspectat de uciderea omului de afaceri arădean Abel Apostol, va rămâne în arest întrucât Curtea de Apel Timișoara a respins, luni, recursul formulat de apărătorul său, care a susținut în instanță că Buleu ar fi fost bătut pentru a recunoaște crima.

Purtătorul de cuvânt al Curții de Apel Timișoara, Cristian Pup, a declarat corespondentului MEDIAFAX că instanța a judecat, luni, recursul în cazul lui Adrian Buleu, arestat ca principal suspect de uciderea omului de afaceri arădean Abel Apostol.

„Curtea de Apel Timișoara a respins recursul ca nefondat, astfel că rămâne în vigoare decizia Tribunalului Arad de arest preventiv pentru 29 de zile, în cazul lui Adrian Buleu”, a declarat Cristian Pup.

Avocatul lui Adrian Buleu, Sorin Bretoteanu, a declarat corespondentului MEDIAFAX că le-a cerut judecătorilor Curții de Apel Timișoara să îl elibereze pe clientul său invocânt „presiunea mediatică colosală”.

„Am prezentat judecătorilor Curții de Apel Timișoara dosarul și câteva poze care arată aspectul comercial al clientului meu, după ce i s-a cerut să recunoască crima. Mă refer la faptul că a fost bătut pentru a recunoaște această faptă. Am făcut solicitarea de a-l lăsa în libertate pentru că, după părerea mea, ar trebui să se judece dosarul, și nu compoziția mititeilor. Presiunea mediatică este colosală, nu zic că e un lucru rău, un lucru rău este când te lași dominat de ea”, a declarat avocatul Sorin Bretoteanu.

Adrian Buleu, suspect în cazul uciderii omului de afaceri arădean Abel Apostol, a fost arestat preventiv,joia trecută, pentru omor calificat.

Buleu este suspectat că l-a ucis în bătaie pe Abel Apostol, apoi a dus cadavrul într-un loc izolat din Pădurea Vladimirescu și a incendiat mașina cu care l-a transportat.

„S-a reținut că în seara zilei de 1 mai Buleu Adrian l-a agresat pe Apostol Abel în incinta unui local, generându-i victimei leziuni care au provocat decesul. Ulterior, a transportat cadavrul cu ajutorul autoturismului său într-un loc izolat din Pădurea Vladimirescu, unde a incendiat autovehiculul”, declara, joi, purtătorul de cuvânt al Parchetului Tribunalului Arad, Dan Ursu.

El spunea că Adrian Buleu nu a colaborat cu anchetatorii.

Cadavrul bărbatului dispărut nu a fost descoperit, însă magistrații au considerat că există suficiente probe pentru arestarea preventivă a suspectului.

Forțe importante de ordine continuă să caute cadavrul omului de afaceri Abel Apostol, surse din rândul anchetatorilor afirmând că unul dintre membrii echipei de specialiști sosiți de la București la Arad pentru a sprijini ancheta a participat și la cercetările din cazul dispariției Elodiei Ghinescu.

Echipa a adus la Arad aparatură de laborator și instrumente sofisticate care vor fi folosite pentru studierea probelor culese până în prezent, anchetatorii sperând că vor reuși să demonstreze ipoteza că Abel Apostol a fost ucis de către soțul partenerei sale de afaceri, Adrian Buleu.

Cadavrul este căutat în continuare atât în Pădurea Vladimirescu, unde a fost găsită o mașină incendiată care ar aparține suspectului, cât și într-un lac din pădure și pe râul Mureș.

Omul de afaceri Abel Apostol a dispărut în urmă cu o săptămână de la baza sportivă pe care o deține în centrul Aradului. Familia omului de afaceri menționa că bărbatul, în vârstă de 55 de ani, a fost văzut ultima dată în seara de 1 mai, în incinta bazei sportive pe care o deține.

Fiul omului de afaceri, Albert Apostol, susținea că tatăl său ar fi fost amenințat cu moartea de către familia asociatului său.

„Tatăl meu a fost chiar și amenințat cu moartea de către familia asociatului. Totul a pornit de la faptul că tata dorește să despartă baza sportivă de restaurant, iar el să rămână cu sportul. A revenit recent din SUA și dorește să se întoarcă acolo, iar de afacere să mă ocup eu. Asociatul și familia acestuia au avut obiecții și au recurs la amenințări”, declara corespondentului MEDIAFAX fiul omului de afaceri, Albert Apostol.

Omul de afaceri Abel Apostol deținea în asociere, în centrul municipiului Arad, pe malul Mureșului, o bază sportivă și un restaurant.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
După ce a câștigat 1 milion $ la loterie, o femeie s-a gândit să mai...
Cronica unui 'blat' anunțat. Motivul real pentru care Zanni a fost eliminat și adus înapoi...
FOTO. Antonia, ce apariție! Nimeni nu se gândea că o va vedea așa
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Imagini demențiale cu prezentatorul PRO TV: s-a cherchelit, a făcut show, iar finalul e fabulos!
A crezut că a BĂUT peste măsură și a ajuns la spital. Medicii, ȘOCAȚI de...
Vremea 6 mai - 3 iunie 2024. La începutul săptămânii viitoare, temperaturile vor depăși 26...
Biletul de adio al fetei de 13 ani care s-a aruncat de la etaj, pentru...
În ce stare se află Florin Piersic după ce ar fi contactat o bacterie nosocomială!...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Avertismentul sumbru şi profetic al lui Macron pentru Europa, o regiune în pericol de moarte...
Erupție GIGANTICĂ pe Soare! Radiațiile AU AJUNS deja pe Pământ
OBLIGAȚIE totală pentru toți cei care au CONT LA BANCĂ. Regulile au venit direct de...
Reghe și cei doi băieței: Liam și Landon. Fotografie în premieră
Ce a putut să găsească o tânără într-un burger de pui cumpărat de la un...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Mioara Velicu rememorează copilăria autentică de la sat: „Am crescut într-o familie cu 8 copii....
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Opere pierdute ale Fraților Grimm, redescoperite în colecția unei biblioteci din Polonia