BAREM BAC 2013 MATEMATICĂ și ISTORIE. Cum sunt notate subiectele de la MATEMATICĂ și ISTORIE

Publicat: 28/08/2013, 15:24
Actualizat: 03/09/2019, 01:28

BAREM BAC 2013 MATEMATICĂ și ISTORIE. Gândul vă prezintă în timp real SUBIECTELE SI BAREMUL la toate cele patru variante de subiecte de la MATEMATICĂ, dar și de la ISTORIE de la BACALAUREAT 2013, imediat ce acestea vor fi disponibile și vor putea fi făcute publice. Acestea vor fi publicate și pesite-uledu.ro.

Descarcă de AICI BAREM MATEMATICĂ-INFORMATICĂ BAC 2013

Descarcă de AICI BAREM MATEMATICĂ-TEHNOLOGIC BAC 2013

Descarcă de AICI BAREM MATEMATICĂ-ȘTIINȚELE NATURII BAC 2013

Descarcă de AICI BAREM MATEMATICĂ-PEDAGOGIC BAC 2013

Descarcă de AICI BAREM ISTORIE BAC 2013

Anul acesta, subiectele pentru MATEMATICĂ sunt diferite pentru elevii de la Matematică – Informatică și de la Tehnologic. Spre deosebire de anul trecut, elevii de la profilul tehnologic vor primi subiecte mult mai ușoare. Decizia a fost luată de Ministerul Educației încă de anul trecut din cauză că mulți dintre elevii de la profilul tehnologic s-au plâns că subiectele au fost prea ușoare.

La proba de MATEMATICĂ 2013 sesiunea iulie, la profil real – Matematică-Informatică, la subiectul 1 elevii au primit funcții, logaritmi și vectori. La subiectul al 2-lea elevii au avut de rezolvat matrici și polinoame.La cel de-al treilea subiect elevii au avut de rezolvat funcții și ecuații. Elevii de la Pedagogic au primit la MATEMATICA urmatorarele subiecte: 1. funcții, procente și geometrie, 2. legi de compoziție, 3. matrice și sistem matrice.

Pentru absolvenții de la Tehnologic subiectele au fost: primul subiect a avut șase cerințe, printre care să facă calculul unor radicali. Ei au avut de rezolvat și cosinusuri, dar și o problemă în care trebuiau să calculeze cât va costa un produs, al cărui preț actual este de 10 lei, după o scumpire cu 10%. La al doilea subiect au avut de rezolvat matrici și polinoame. La al treilea subiect, elevii de la Tehnologic au primit o analiză matematică din Integrale.

BAREM BAC 2013 MATEMATICĂ și ISTORIE. La ISTORIE, absolvenții au primit trei subiecte dintre care primul cu doua texte din opere istorice, la care trebuiau să rezolve mai multe cerințe. La cel de-al doilea subiect elevii au primit un text din „Istoria poporului român” de A. Oțetea, la care trebuiau să rezolve șase cerințe legate de textul dat. Al treilea subiect a fost un eseu despre formarea statului român modern.

Subiectele pentru probele scrise de examen se elaborează de către Centrul Național de Evaluare și Examinare și se stabilesc ținându-se seama de următoarele criterii:

a) să fie în concordanță cu programele școlare și cu programele de bacalaureat, aprobate și publicate de Ministerul Educației;

b) să fie proiectate astfel încât tratarea lor să valorifice capacitatea candidaților de analiză, de sinteză, de generalizare și abstractizare din partea candidaților;

c) să asigure o cuprindere echilibrată a materiei studiate, să aibă grad de complexitate corespunzator conținutului programelor de BACALAUREAT, pentru a fi tratate în timpul stabilit, să solicite demonstrarea compețentelor prevăzute în aceste programe;

d) să permită tratarea lor în timpul acordat candidaților pentru rezolvare la probele scrise: 3 ore;

BAREM BAC 2013 MATEMATICĂ și ISTORIE.Elevii vor primi trei subiecte cu câte șase cerințe fiecare. Pentru fiecare subiect rezolvat candidații vor primi 30 de puncte.

124 eliminați la ROMÂNĂ SCRIS, un caz verificat pentru presupusă mită

La proba scrisă de Limba și literatura română, desfășurată luni, 26 august, în cadrul sesiunii de toamnă a BACALAUREAT 2013, s-au prezentat 45.954 de candidați, conform datelor centralizate de MEN. Pentru 12 dintre candidații înscriși a fost necesară utilizarea subiectelor de rezervă.

124 de candidați au fost eliminați pentru că aveau asupra lor materiale ajutătoare și dispozitive electronice, interzise în săli pe durata desfășurării probei.

La proba scrisă de ROMÂNĂ- 124 eliminați, un caz verificat pentru presupusă mită

Cei mai mulți dintre candidații eliminați s-au înregistrat în București (10), respectiv județul Constanța (15), unde o elevă, eliminată din examen pentru fraudă, a declarat inspectorilor școlari că a dat bani pentru a putea promova Bacalaureatul. Cazul a fost înaintat Poliției Constanța de către Inspectoratul Școlar Județean Constanța.

16,79% dintre absolvenții de clasa a XII-A au primit calificativul „Experimentat” la comunicare în limba română

Datele de la Ministerul Educației arată că din totalul celor 88.073 de candidați care au participat la proba orală de evaluare a competențelor de comunicare în limba română 16,79% au primit calificativul experimentat, 34,14% – calificativul avansat, iar 32,76% – calificativul mediu. Un candidat a fost eliminat.

Pentru proba de evaluare a competențelor de comunicare în limba maternă (19 – 21 august), 52,25% dintre cei 666 de candidați au fost desemnați utilizatori experimentați, 25,53% au primit certificat de utilizator avansat, iar 7,81% – certificatul de utilizator mediu. Și la această probă a fost eliminat un candidat.

BAREM BAC 2013 MATEMATICĂ și ISTORIE. Din cei 18.917 de candidați care au participat la proba de evaluare a competențelor de comunicare într-o limbă străină (20-21 august), un candidat a fost eliminat. Situația statistică a calificativelor obținute pentru înțelegerea textului audiat arată astfel: 11,8% – calificativ B2, 25,4% – calificativ B1, 45,1% – calificativ A2, 15,9% – calificativ A1.

Pentru înțelegerea textului citit, 4,5% au primit calificativ B2, 22,1% – calificativ B1, 51,2% – calificativ A2, 16% – calificativ A1. Pentru producerea de mesaje scrise, situația se prezintă astfel: 4,5% – calificativ B2, 7,9% – calificativ B1, 15,2% – calificativ A2, 19,4% – calificativ A1. În materie de producere de mesaje orale, 13,5% dintre candidați au primit calificativ B2, 15,5% – calificativ B1, 24,8% – calificativ A2, 40,2% – calificativ A1. Pentru interacțiune orală, calificativul B2 a fost obținut de 14% dintre candidați, certificatul B1 de 15,8%, A2 de 25,6%, iar A1 de 37,4%.

Calendar Bac 2013- probele scrise -Sesiunea august-septembrie:

26 august 2013 – Limba și literatura romană – proba scrisă

27 august 2013 – Limba și literatura maternă – proba scrisă

28 august 2013 – Proba obligatorie a profilului – proba scrisă

30 august 2013 – Proba la alegere a profilului și specializării – proba scrisă

2 septembrie 2013 – Afișarea rezultatelor la Bacalaureat 2013 și depunerea contestațiilor

5 septembrie 2013 – Edu.ro Rezultate Bac 2013- rezultate finale, după soluționarea contestațiilor din cea de-a doua sesiune

Toate informațiile despre SUBIECTE și BAREM BAC 2013 MATEMATICĂ și ISTORIE, sesiunea toamnă, vor fi publicate în timp real de gândul.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut:...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Marilu Dobrescu și Iustin s-au despărțit! Motivul terifiant din spatele separării: „Am început să am...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Obligație fără excepții pentru PROPRIETARII de locuințe din România. Ai doar 30 zile să rezolvi
Serviciul militar obligatoriu în România. Ce tactică adoptă țara noastră
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Reacția furibundă a lui Alexandru Ciucu după ce s-a scris ca ar avea o amantă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Sateliții lui Elon Musk ar putea distruge câmpul magnetic al Pământului