• Publicat:
Știri

Băsescu, audiat la Parchetul General. „Nu există niciun act ilegal semnat de mine”

Băsescu, audiat la Parchetul General. „Nu există niciun act ilegal semnat de mine”
Fostul președinte al României, Traian Băsescu, este audiat la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (PÎCCJ), surse judiciare declarând pentru MEDIAFAX că acesta are calitatea de martor și că este vorba de dosarul privind retrocedarea unor imobile de pe vremea când era primar.

„Nu există niciun act ilegal semnat de mine”, a declarat Traian Băsescu, la intrarea în Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (PÎCCJ).

Întrebat, la ieșire, cum s-a făcut retrocedarea respectivă, fiind vorba de 66 de imobile într-o zi, fostul președinte a răspuns: „În condițiile legii”.

Dan Apostol, avocatul fostului președinte al României, a declarat, pentru MEDIAFAX, că acesta a dat o declarație scrisă, de martor.

„L-am reprezentat pe președinte în toate dosarele penale intentate împotriva dânsului și soluția a fost mereu aceeași pe care o știți. Nu există nicio emoție din niciun punct de vedere, niciun dosar penal intentat dânsului deoarece există un simplu adevăr: nu a încălcat niciodată legea. Urmărirea penală nu e publică”, a mai spus Dan Apostol, avocatul lui Traian Băsescu.

Surse judiciare au declarat pentru MEDIAFAX că fostul președinte a fost citat să se prezinte pentru audieri în dosarul privind retrocedarea unor imobile de pe vremea când era primar.

Pe 27 aprilie 2015, Judecătoria Sectorului 5 a confirmat redeschiderea urmăririi penale sub aspectul infracțiunii de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, de către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, într-un dosar deschis la plângerea Ioanei Preda, decizia fiind definitivă.

Ioana Preda a declarat, la acea vreme, la Antena 3, că a făcut plângerea în 2008 – 2009 contra lui Traian Băsescu, pentru retrocedarea unor imobile, în 2003, către Nicholas Jordan. Preda a mai precizat că din unul din aceste imobile din sectorul 4 a fost evacuată în urmă cu mai mulți ani.

Inchide