Băsescu: În această situație Oprescu nu are nicio șansă decât să meargă la beci

Băsescu: În această situație Oprescu nu are nicio șansă decât să meargă la beci

„Este, dacă vreți, o lovitură imparabilă de credibilitate, că nu e ceva de care și-a adus aminte unul cu cătușele la mâna în fața procurorului. S-a produs flargrantul, ceea ce nu lasă drept de replică și nici de explicație. Asta e” a comentat Traian Băsescu, duminică seara, la B1TV.

Fostul președinte a mai spus că timp de 10 ani cât a fost la Palatul Cotroceni nu a primit nicio sesizare în privința unor ilegalități comise de primarul Sorin Oprescu, adăugând că, dacă acest lucru s-ar fi întâmplat, i-ar fi transmis un semnal public.

„Vă asigur că în 10 ani nu îmi aduc aminte să fi primit o singură sesizare legată de ilegalități comise de Sorin Oprescu, o singură sesizare nu-mi aduc aminte să fi primit. Vă mai spun un lucru, de regulă, dacă primeam sesizări, nu mă limităm să le bag în sertar. Îi dădeam un semnal ori puneam mâna pe telefon (…) Dar nu a fost cazul lui Sorin Oprescu. Sorin Oprescu nu e tipul de politician peste care să treci ușor cu vederea, e primarul Capitalei, e al doilea om ca număr de voturi după președintele României”, a arătat Băsescu.

El a mai spus că nu s-ar fi așteptat ca acesta să fie acuzat de fapte de corupție întrucât nu era un om care să aibă nevoie de bani, era profesor universitar, chirurg, nu avea probleme de viață și era un om relaxat, „părea foarte demn”.

„Sunt doi oameni pentru care aș fi spus Chiliman și Oprescu, mi se părea că Oprescu e un om atât de relaxat și fără probleme de viață. E profesor universitar, e chirurg, aveam așa o imagine”, a declarat fostul președinte la postul de televiziune B1.

Fostul șef de stat a mai precizat că dacă a existat un flagrant în cazul lui Oprescu, acesta „nu are nicio șansă în fața procurorului decât să meargă în beci”.

Pe de altă parte, el a sugerat că PNL este partidul care va beneficia de ieșirea lui Oprescu din competiția politică din 2016 și a criticat reacția copreședintelui liberal Alina Gorghiu, căreia i-a transmis că partidul său l-a susținut pe actualul edil în bătălia electorală din 2012.

„Acum scoaterea din competiție a lui Sorin Oprescu servește… mă tem că putem intui cui… D-na Gorghiu a sărit în sus imediat. Uită că fost susținut de USL ca și candidat independent. Măcar puțină decență ar trebui să funcționeze. Ne spune despre administrația curată a PNL, păi Chiliman se pare că e de la PNL”, a mai comentat Băsescu.

El și-a amintit și de alegerile locale din 2000, atunci când l-a învins pe Oprescu în cursa pentru Primăria Capitalei, câștigând primul mandat de primar.

„Mi-am făcut datoria față de orice PSD-ist pe care l-am întâlnit în cariera mea politică și l-am bătut și pe el. L-am bătut și pe el, pe Năstase, Geoană și cine o mai fi fost. A fost cea mai spectaculoasă victorie pe care am avut-o în carierea mea politică. Sorin Oprescu avea 44% în primul tur. A fost o răsturnare spectaculoasă în turul doi”, a mai spus Băsescu.

Întrebat dacă intenționează să mai candideze la Primăria Capitalei, el a răspuns: „Nu, în acest moment nu. După ce ai fost 10 ani președinte…”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani....
Polițista care a luat mită de la Lidia Buble, condamnată definitiv! Ce pedeapsă a primit...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
SUA au cumpărat 81 de avioane sovietice de la un aliat al lui Putin cu...
Reghe cere sprijinul instanței: 'Trebuie să înceteze această hărțuire!' Poliția nu confirmă urmărirea penală împotriva...
Detalii tabu din viața intimă a unei actrițe: și-a pierdut virginitatea la 35 de ani
Momentul în care strada din Cluj s-a surpat și s-a format un crater uriaș. Un...
Tragedie în România! A MURIT
Polițista mituită de Lidia Buble, condamnată definitiv! Ce pedeapsă a primit femeia din partea judecătorilor
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
Gorghiu: Ministerul Justiţiei depune eforturi ca prinţul Paul să-şi execute pedeapsa în România
Cea mai BOGATĂ actriță de la Hollywood! „Puțină lume știe despre mine că...
Interdicție în România, din aprilie. E ILEGAL peste tot. Te lasă fără bani și fără...
Artist internațional, filmat într-o ipostază neașteptată, la Costinești. Este urmarit de zeci de milioane de...
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Robi, hotărât să lupte pentru Roberta! Concurentul nu este impresionat de chimia dintre Roberta și...
"M-am săturat". David Pușcaș a ajuns la capătul puterilor. Ce piedici întâmpină fiul adoptiv al...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Trei femei au fost diagnosticate cu HIV după ce și-au făcut tratamente faciale