Băsescu: „Nu m-am uitat la Crin”

Băsescu: Nu m-am uitat la Crin
Publicat: 18/08/2012, 13:03
Actualizat: 06/07/2013, 09:42

Președintele suspendat, Traian Băsescu, a spus, sâmbătă, răspunzând unei întrebări, că nu a urmărit declarațiile de vineri seară ale președintelui interimar Crin Antonescu și că nu s-a uitat la televizor, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Puțin înainte de ora 11.00, Traian Băsescu a ieșit din hotelul unde este cazat în stațiunea Covasna, unde se află de joi seară, împreună cu soția sa, Maria Băsescu, și s-a urcat la volanul autoturismului său, spunând că pleacă la Izvorul Mureșului, în județul Harghita.

Întrebat de jurnaliști în legătură cu declarațiile de vineri seară ale președintelui interimar Crin Antonescu, Traian Băsescu, a spus că nu știe despre ce este vorba și că nu s-a uitat la televizor, după care și-a pus căștile în urechi, i-a salutat pe ziariști și apoi a plecat spre Izvorul Mureșului la volanul mașinii sale.

Vineri, Traian Băsescu a petrecut câteva ore la Lacul Sfânta Ana și Băile Balvanyos din județul Covasna, el sosind în stațiunea Covasna joi seară, împreună cu soția sa, Maria.
Președintele suspendat, Traian Băsescu, a declarat, vineri, la Covasna, că maghiarii au participat în număr redus la referendum deoarece ei au înțeles „foarte bine modul ilegal cum a fost decapitată conducerea statului” și că ei „nu pot fi atrași în jocuri politicianiste”, adăugând că maghiarii au înțeles, cu ocazia referendumului, că țara are nevoie de o stabilitate.

De asemenea, întrebat de jurnaliști cum califică modul în care procurorii fac anchetele privind referendumul, el a spus că nu dorește să comenteze pentru a nu fi acuzat că, de la Covasna, conduce activitățile Parchetului.

„Până acum se spunea că din garaj conduc activitățile astea, iar acum o să spună că de prin Covasna. Totuși, am câteva zile libere…”, a spus, zâmbind, Băsescu.

El a adăugat că a venit în această zonă pentru a scăpa câteva zile de aglomerația din București.

„Am fugit câteva zile din aglomerația din București. Eu mă simt bine în Covasna și Harghita dintotdeauna, nimic nou sub soare. E plăcut aici”, a spus Traian Băsescu.

El a menționat că, vineri, a vizitat Lacul Sfânta Ana și Băile Balvanyos.

Președintele interimar, Crin Antonescu, a declarat, vineri, la Realitatea TV, că șansele lui Traian Băsescu de a se întoarce la Cotroceni sunt infime, iar acesta nu va reveni în funcție, el arătând că decizia Curții Constituționale va fi pentru validarea referendumului.

Antonescu a mai spus că nimeni nu va accepta ca judecătorii Curții Constituționale să invalideze cu cinci voturi la patru referednumul de demitere a lui Traian Băsescu, el precizând că legea obligă ca decizia să fie luată cu șase voturi la trei.

Precedenta vizită privată a lui Traian Băsescu în județul Covasna a avut loc în luna aprilie 2011. Atunci, Băsescu a fost cazat la vila de protocol din stațiunea Covasna.

În decembrie 2010, Traian Băsescu a participat, în stațiunea Covasna, la cel de-al treilea Congres al Mișcării Creștin-Democrate Maghiare din România – platformă a UDMR, el spunând atunci că prezența sa este o dovadă de respect pentru partenerul de guvernare.

În februarie 2009, șeful statului a vizitat de mai multe ori județul Covasna, el întâlnindu-se, la vila de protocol din stațiunea Covasna, cu primarii și președinții de consilii județene din Covasna și Harghita, și participând la Festivalul Internațional de Pomana Porcului din stațiunea Balvanyos.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
EXCLUSIV Băsescu: Dacă se retrage Piedone, câștigă sigur Firea. Dar nu se va retrage pentru...
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
Ce trebuie să mâncăm pentru a ne feri de cancer: „Evitați aceste două lucruri!”
O rezervaţie de bujori unică în Europa se află în România. E situată pe cel...
Tragedie în România de Florii! A MURIT
Cum a fost prins Prinţul Paul al României! Detaliul care l-a dat de gol. Acesta...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Rezervor URIAȘ de apă, găsit ADÂNC sub suprafața Pământului
Simona Halep SCHIMBĂ REGULILE în lumea tenisului. Decizie radicală după verdictul TAS
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
"Mă făceam că nu aud". Nicolae Botgros, întâmplare neașteptată la o înmormântare! Cererea pe care...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Test de cultură generală. Cât de veche este Cascada Niagara?